Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další recenze ] [ Všechny recenze ]  [ Přidat recenzi ] [ Předchozí recenze >>> ]

30.1. 2004 11:48:26WatcherJá a kniha: Četl několikrát nejen ji, ale i další díla JRRT
Návrat krále je důstojným završením celé trilogie a nepochybně nejlepším filmem ze všech tří kinoverzí. Umělecký dojem z filmu je úžasný a opět poskytuje vzácný zážitek ze spojení výborné režie, skvělých hereckých výkonů, nádherné hudby, perfektních vizuálních efektů, ale také dialogů na velmi vysoké úrovni a kultivované řeči. Za myšlenkový obsah filmu, jeho dojímavé a nesmrtelné poselství, stejně jako za většinu rozhovorů je však třeba složit hold J.R.R.Tolkienovi.
Film má i slabší místa, avšak kvality výrazně převažují. Za nejvážnější prohřešek považuji nedodržení myšlenek a filsofie Tolkienova díla P. Jacksonem na některých místech filmu. Nejde o odchylky od děje, ani o to, jak si P. Jackson představuje třeba Odulu, bdící Oko Mordoru nebo třeba zabíjení Múmaků. On nějakou představu má a divákům buďto vyhovuje nebo ne. Horší je, jestliže P.Jackson opakovaně tvrdil, že točí film podle knihy, každou scénu že ověřuje podle knihy, nebo dokonce že točil film pro fanoušky knihy. V tom případě se měl vyvarovat zásahů do logiky příběhu a zejména charakterů postav. Myslel si snad, že může jen tak změnit něco, co J.R.R.Tolkien promýšlel dlouhá léta? Pak vznikne film, kde v některých scénách je doslova zhmotněna Tolkienova Středozem, a jiné, které už s Tolkienem nemají nic společného.
Největší změna oproti knize spočívá v tom, že P. Jackson doslova svatokrádežně sáhl na samu podstatu příběhu – přátelství Froda a Sama. P. Jackson sám přiznává, že nosným pilířem celého příběhu je toto přátelství. Úspěchu proti Sauronovi však bylo dosaženo především proto, že toto přátelství vydrželo všechna nebezpečí. Jeden druhého nikdy nezradil a zcela si důvěřovali – z toho vyplývá, že je naprosto absurdní, aby Frodo poslal Sama domů. Nikdy se nerozdělili! Je úplně nemožné, že by Frodo uvěřil Glumovi cokoliv – ještě pod Cirith Ungolem říká Samovi (v knize) o Glumovi, že má v hlavě nějakou špatnost, ale jedná se o „nějaký jeho soukromý úskok, který považuje za zcela tajný.“ Frodo věřil Samovi absolutně a je nesmysl, aby ho posílal stovky mil samotného domů, protože za něj cítil odpovědnost.
Sam naopak nějak příliš zmoudřel – ještě ve FOTR mu nebylo jasné skoro nic z toho, o čem rozmlouvali Frodo s Gandalfem. O Prsten se zajímal jenom proto, že šel pryč Frodo. Sam šel jenom z lásky ke svému pánovi a příteli, stále věřil a doufal ve šťastný konec cesty. Frodo chápal celou tíhu úkolu, i to, že poslání nejspíše zaplatí životem.
Proto také, ještě na Emyn Muilu, když se Sam zajímá o zásoby jídla, Frodo odpoví: „…kdoví, co z toho vzejde, když ten Jeden padne do ohně a my budeme u toho? Ptám se tě, Same, je pravděpodobné, že budeme ještě někdy potřebovat chleba?“
P. Jackson jejich role převrací, co říká jeden, vkládá do úst druhému, pak se zase vrací k původnímu textu… Takovéhle „škatule škatule hejbejte se“ ale nemůže dělat beztrestně – i film už potom skřípe… Tak Frodo až na svahy Orodruiny netuší, že je nečeká zpáteční cesta, a Sam mu to musí objasnit? Tak proč potom Galadriel v TTT říká: „… a Frodo začíná v srdci chápat, že to poslání si vyžádá jeho život.“ ? Proč už v TTT říká Sam Frodovi : „Nejíte, nespíte…“ a přitom se Frodo zajímá o jídlo? Také Glum je nějak příliš moudrý – ubohé, bídné stvoření asi absolvovalo nějaké školení, snad rychlokurs filosofie… To stvoření, které ještě v Hobitovi nosilo po kapsách skřetí zuby, vlhké škeble, kus netopýřího křídla… nyní může konkurovat i Gandalfovi a Faramirovi. V TTT Glum říká o Sauronovi: „Brzy bude připravený….. Přikryje všechny země druhou temnotou.“ Doslova totéž ale říká i Gandalf. V knížce to ovšem Glum komentuje jinak : „Zlí lidi jdou do Mordoru…. Jednou budou všichni lidi uvnitř.“ A proč chtěl Glum Prsten? No přece, „…Potom budeme pánešek my, glum!… Jíst rybičky každý den, třikrát za den, čerstvé z moře.“ O vztahy mezi lidmi nebo hobity se Glum vůbec nezajímal. Hobiti ho zajímali jenom potud, jestli jsou pro něho nebezpeční a jestli by jim mohl vzít Prsten z výše uvedených důvodů… Takže je zřejmé, že by se nikdy ani nepokusil poštvat Froda proti Samovi – jednak by ho to nikdy nenapadlo, jednak by to stejně bylo beznadějné…
To jsem vždy v knize nejvíce obdivoval, že přes všechno utrpení, kdy Prsten Frodovi z paměti vymazával vzpomínky na Kraj, na chuť jídla, zurčení vody, šumění větru, dotek trávy – až už si Frodo nevzpomínal na nic - dvě věci mu pevně utkvěly v hlavě – důvěra a láska k Samovi, a vědomí naléhavosti jeho poslání. Vědomí, že tam musí dojít, i kdyby se už měl jenom plazit. Však také, na svazích Orodruiny, když oba pocítí v duši naléhavé volání, se Frodo zvedne a řekne: „Polezu, Same…“ Proto je Frodo největší hrdina jak knihy, tak filmu… a Sam hned za ním. Frodova statečnost je o stupeň vyšší, nepochopitelnější – jde se obětovat pro celou Středozem… Samova statečnost je pochopitelnější, bližší, je ochoten položit život za toho, koho má rád. Tak se oba doplňují a tvoří nerozlučnou dvojici, ve které není možné prohazovat role.
Naštěstí se dá i nepříliš povedený scénář filmu vykládat trochu jinak, než jak byl prezentován v různých komentářích a recenzích. Frodo vidí, že nepřátelství Sama a Gluma roste nad únosnou mez. Protože nutně potřebuje Gluma jako průvodce, posílá pryč Sama... je to pořád dost hrozné, ale ne tolik.
Pokud by se měly zhodnotit herecké výkony, první místo za fantastický výkon patří E. Woodovi (Frodo), těsně za ním vynikající S. Astin (Sam). S určitým odstupem, ale stále s výbornými výkony, které jsou ozdobou filmu, následují B. Boyd (Pipin), D. Monaghan (Smíšek), M. Otto (Éowyn) a A. Serkis (Glum).
Dobře je zahrána postava Faramira, Théodena, Gandalfa, Denethora, Éomera, Aragorna i Arwen. Zvlášť u Faramira je škoda, že jeho role byla tak pozměněna – připadá mi neuvěřitelné, že kvůli tomu, aby nezastiňoval Aragorna. Možné by to ovšem bylo, D. Wenham je výborný herec, který má charisma větší než V. Mortensen. Jeho si úplně umím představit, jak říká: „I kdybych to našel na silnici, nevzal bych si to.“
Do poslední, nepočetné skupiny, řadím herce, kteří předvádějí průměrné výkony – J. Rhys –Davis (Gimli) a O. Bloom (Legolas). Gimli ve své masce v podstatě nemůže hrát obličejem, O. Bloom to zřejmě vůbec neumí. Přesto i Gimli má hezké scény – před Černou branou rozhovor s Legolasem o tom, že by mu nevadilo padnout v boji po boku přítele (konečně rozhovor na úrovni) a scéna, kdy přijde pozdravit uzdraveného Froda.
K největším kladům filmu patří hudba H. Shorea,, která je skutečně nádherná. U některých scén hudba spolu s krajinnými záběry představuje dominantní složku (jízda Gandalfa s Pipinem do Minas Tirith, odjezd Arwen do Roklinky, zapálení majáků, atd.), v jiných hudba skvěle podbarvuje herecké výkony (The End of All Things v nitru hory Osudu). Poněkud v rozpacích zůstávám nad závěrečnou písní Into the West v podání A. Lennox. Jestliže tvůrci filmu tak usilovali o to, aby nic ve filmu nepřipomínalo současný svět, pak hlas A. Lennox zní velice současně. Píseň je krásná, ale asi by se mi více líbilo, kdyby ji zpíval někdo jiný. Nádherně zpívá R. Fleming.
Úvodní scénu považuji za nejslabší článek celého filmu. Není to důstojný začátek, a hlavně je to naprosto zbytečná scéna - co se stalo se Sméagolem už divák ví. Proměna Sméagola v Gluma se mi nelíbí, jednak provedením, jednak přílišným zjednodušením, takže to vypadá, že za vše může Prsten Je to škoda, protože např. úvodní scény FOTR i TTT jsou fantastické, propojování jednotlivých dílů filmu přes postavy Froda a Sama geniální. Myslím si, že začátek ROTK měl pokračovat v nastoupené cestě.
V první dějové linii divák sleduje Froda, Sama a Gluma při jejich cestě z Ithilienu k hranicím Mordoru. Hezká je scéna , kdy hobiti odpočívají v jeskyni, noční rozhovor Sméagola se svým odrazem na vodní hladině - Glumem - je velice sugestivní.
První scéna, která mi však opravdu vzala dech, bylo Morgulské údolí. Nádherně zpracovaná, děsivá a především úžasně odehraná, na Frodovi a Samovi je vidět, jakou hrůzu v nich vyvolává skřek nazgúla. Záběry tryskajícího sloupu nazelenalého světla a rozšklebených soch, doprovázené zpupnou až ďábelskou skladbou Minas Morgul, představují dokonalé spojení obrazu a zvuku.
V další dějové linii se mi líbila píseň hobitů v Edorasu, vůbec Smíšek s Pipinem jsou po Frodovi a Samovi nejlepší herci ROTK, což mě udivilo, ale je třeba to přiznat.
Také Arwen má v ROTK velmi působivou scénu, výborně vizuálně i herecky provedenou, když při odjezdu do Šedých přístavů má v lese vidinu a zahlédne kousek své vlastní budoucnosti.... Tato až snová scéna je doprovázená jednou z nejkrásnějších skladeb filmu Twilight and Shadow.
Velmi pěkný je odjezd Pipina s Gandalfem do Gondoru, zejména loučení Smíška a Pipina. V Gondoru chce Gandalf přesvědčit Denethora, aby bránil město proti Sauronovi. Gandalf už není tím, kým býval ve FOTR - jeho postava už neuchvacuje, je podivně odcizený, jeho mimika strnulá. Nejvíce mi u něj vadí scéna, kdy několikrát udeří holí Denethora, který nechce zahájit obranu města. Takto si prostě nemůže počínat vznešený a dobrý čaroděj. Přesto má několik krásných scén – rozhovor s Pipinem na balkoně v Minas Tirith, opět s Pipinem, při obraně města, o smrti, a v závěru filmu krásná scéna s Frodem. Denethor hraje dobře, ale to, co mu bylo přisouzeno, je dosti ohavné - a nepravděpodobné, takto odporný a nelidský nemá Denethor být, a především není nijak patrné, že nakonec zešílel vlivem Saurona...
Velice krásná je scéna Zapalování majáků, jak po vizuální, tak po hudební stránce (The White Tree). Působivý je odjezd rohanského vojska do války, skvělá je zejména Éowyn se Smíškem, že ji Smíšek hned pozná, mi nevadí - přece na něj musela promluvit, a neumím si představit, jak by potom nepoznal, že je žena.
Mezitím se v mordorské linii děj dramaticky rozvíjí, Frodo, Sam a Glum šplhají strmým schodištěm k Cirith Ungolu... Herecký koncert E. Wooda, S. Astina a A. Serkise pokračuje – Frodo posílá Sama domů, zoufalý Sam se v pláči zhroutí a Frodo s Glumem se vydávají k doupěti Oduly…
Opravdu škoda, že P. Jackson nepostupoval podle knihy, scény, kdy jsou Frodo a Sam společně v doupěti Oduly, postrádám, zejména tu, kdy „….Frodovo srdce zahořelo a bez rozmýšlení,... vzal lahvičku do levé ruky a pravou vytasil meč….. Pak s hvězdou pozdviženou a jasným mečem napřaženým vykročil Frodo, hobit z Kraje, pevným krokem vstříc očím.“ Avšak i se změněným dějem je doupě Oduly mistrovská scéna a alespoň „Aiya Eärendil Eleninon Ancalima!“ zůstalo zachováno…. Skladba Shelob’s Lair patří k nejdramatičtějším a nejpůsobivějším v celém filmu. Možná méně filmových hororových prvků by bylo ku prospěchu, sama Odula je spíše ohavná, než děsivá. V mých představách zůstane jako obrovský černý pavouk se složenýma černýma očima, v nichž se třpytí a odráží světlo, trošku nezřetelná, protože to, co člověk nevidí, je mnohem děsivější než to, co je předvedeno do všech detailů. Skoro hroznější než pronásledování Oduly mi přijde tichý zpěv Gluma, když se Frodo chytí do pavučiny…. „Chytila se muška hloupá, kampak kouká….“. Krásné je, jak Frodo několikrát volá Sméagola, než pochopí, že Glum i jako průvodce selhal, a pak si jen tak tiše pro sebe řekne: „Same…“. Scény jsou jedna krásnější než druhá – jak se Frodo po úniku z Odulina doupěte potácí mezi skalami a šeptá si: „Mě to tak mrzí, Same, tak mě to mrzí…“ Průstřih na Galadriel v zelené krajině, která Froda zvedne, když klesl k zemi…. Pohled na Samovu zuřivou a zoufalou tvář, když najde na skalách napadaný lembas a pochopí vše….
Zahnání Oduly Samem je dobře udělané, ale myslím, že více měl být zdůrazněn význam světla Eärendil. Děj, který stále není podle knihy, opět zadrhne, když se v průsmyku objeví tři skřeti – tři… Sam se ukryje a nechá Froda ležet na zemi, kde ho skřeti objeví… No, takhle to prostě není možné – kde je ta velkolepá scéna, kdy Sam, přestože už je daleko v průsmyku, se okamžitě obrací a běží zpátky, jakmile tlupa skřetů objeví Frodovo tělo? I když si Sam myslí, že je Frodo mrtev, tak …. „Vyskočil. Zahodil poslání, všechna svá rozhodnutí a s nimi strach i pochybnosti. Teď věděl, kde je odjakživa jeho místo….“ Tři ho zastrašili, jo? Hm, v knize běží zpátky a myslí si: „Kolik jich tam je? Přinejmenším třicet nebo čtyřicet … Kolik jich můžu zabít, než mě dostanou? …. Rád bych věděl, jestli o tom někdy bude zmínka v nějaké písničce: jak Samvěd padl ve Vysokém průsmyku a postavil hradbu těl kolem svého pána…“
Stejně tak je ovšem škoda, jak snadno se Sam dostane do Skřetí věže. Navíc, v průsmyku se lekl tří skřetů a tady tři zabije jako nic. Ani jedno nemá logiku – kdyby jenom viděli stín a utekli, bylo by to mnohem lepší. Scéna ve skřetí věži je velmi dobrá, až na maličkost – skřet přece nemůže chtít Froda zabít nožem. Je moc hezké, že použili stejnou nadávku jako v knize, ale není jasné, proč skřet říká: „Nech toho pištění!“, když Frodo nezpívá ani nemluví. Hlavně však – takto se poslouchají rozkazy Černé věže? Vždyť skřeti měli zakázáno Froda zabít pod „trestem smrti celý stráže“, tak jak to, že ho chce probodnout? To jim bič nestačil?
V další dějové linii zatím Aragorn povolá na pomoc v bitvě vojsko mrtvých. V této scéně se mi Aragorn líbil, hraje stále svůj standard, žádné strhující výkony, ale dobře odehraná role. Mrtví, a zvlášť jejich velitel, jsou podle mě vytvořeni velmi dobře, rozhodně lépe než většina skřetů, kteří jsou tak hnusní, až nejsou vůbec děsiví (zvlášť velitel skřetů, jehož „obličej“ vypadá jako pýchavka). Zelená barva duchů je vhodná, možná by lépe vypadali mlhaví, spíše bílí, jenže pak by zase nevypadal efektně jejich útok na Bílé město…. Kdyby se Aragorn nemusel s mrtvými tolik dohadovat, byla by to výborná scéna….
Pěkné jsou v ROTK scény s Faramirem, ovšem tato postava byla tak poškozena v TTT a ext. TTT, že už nelze mnoho zachránit – aspoň je vidět, že je Faramir statečný. Pěkný je výjezd vojska ke znovudobytí Osgiliathu, zejména scéna, kdy se střídá střih na útočící vojsko a Pipina, zpívajícího Denthorovi… Pipinova píseň ve skladbě The Steward of Gondor patří k nejkrásnějším místům filmu, záběry na vojsko, na Faramira velícího k útoku – to vše beze zvuku, jen s doprovodem Pipinovy písně – jsou úžasné – a chlemtajícího Denethora mohli vynechat.
Velmi působivá je bitva na Pelennorských polích, zejména příjezd rohanského vojska. Théodenův projev k vojákům je strhující, lepší i než pozdější Aragornův proslov před Černou bránou. Zvlášť se mi líbí, jak Théoden s taseným mečem projíždí kolem řady jezdců, volá „Smrt!“ a celé vojsko odpovídá: „Smrt!“. Detailní záběr na tvář Éowyn prozrazuje její zoufalství a odhodlání zemřít v boji, stejně tak je odhodlán bojovat na život a na smrt i Smíšek.
Velmi dobře je natočena scéna, kdy se Eowyn střetne s Jedničkou a společně se Smíškem nazgúla zabijí. Stejně tak je perfektní Pipin ve všech scénách, kdy se snaží zachránit Faramira před upálením.
Dějová linie Frodo – Sam – Glum poskytuje celý gejzír nádherných scén. Jedna z nich, která na mě asi nejvíce zapůsobila z celého filmu, je ta, kdy Frodo a Sam šplhají po úbočí hory Osudu. Frodo se plazí po rukou a pak klesne… Celá tato dějová sekvence je podbarvována mimořádně krásnou lyrickou pasáží ze skladby The Black Gate Opens. Nejdojemnější je, jak Sam zvedne Froda do náruče a vypráví mu o Kraji, jak se blíží jaro, v křovinách budou hnízdit ptáci, budou dozrávat jahody… a ptá se ho, zda si pamatuje chuť jahod. Asi za nejlepší herecký výkon považuji reakci Froda, který mluví jako někdo, kdo je k smrti vyčerpán a stěží ze sebe vypraví slovo. Zde je vidět, jak mistrovsky tato dvojice dokáže hrát nejen výrazem tváře a gesty, ale i hlasem. Chvíle, kdy Sam nese Froda na zádech ke vchodu Sammath Nauru, patří k vrcholům filmu.
Mezitím vojska gondorských a rohanských porazila armády skřetů. Za zbytečnou považuji scénu, kdy Legolas zabije oilifanta - je tak hloupá, že nezasluhuje ani zmínky. Čas, který zabírá, mohl být využit pro rozhovor Faramira s Éowyn, pro bližší vysvětlení jejich seznámení.
Vítězové v bitvě se rozhodnou, že se vydají k Černé bráně a budou předstírat, že chtějí zaútočit, aby odlákali Sauronovu pozornost od hory Osudu a dali šanci Frodovi dokončit poslání. Tento plán však v knize navrhne Gandalf, nikoliv Aragorn, a je to i mnohem logičtější, protože se lze důvodně domnívat, že takový plán měl Gandalf již dávno – neposlal by Froda na jistou smrt, kdyby nebyla naděje, bláznovská naděje… takto vypadá Gandalf trochu jako stařík, který neví, co si počít. Ale co by se neudělalo pro Aragorna, že.
Vyzyvatelé se však téměř ihned musí vrátit k vojsku, protože z otevřené brány se valí přesila skřetů, zlobrů a jiných netvorů, kteří slouží Sauronovi… Je trochu škoda, že Ústa Sauronova se nedostala už do kinoverze. Projev Aragorna k vojákům je však pěkný a následující scény ještě lepší.
V ději je ale potřeba vrátit se opět na horu Osudu. Na Sama nesoucího Froda zaútočí Glum a opět se snaží zmocnit se Prstenu. Frodo útok odrazí a zatímco se Sam snaží zneškodnit Gluma, vyráží zdolat poslední úsek cesty ke vchodu v úbočí hory. Glumův útok zburcoval poslední zbytky Frodových sil – Frodo utíká…. Scény natočené v nitru hory Osudu jsou velice působivé, zejména zpočátku, hudba monumentální, osudová (skladba The End of All Things). Frodo stojí na okraji propasti a bojuje sám se sebou, aby dokázal Prsten hodit dolů…. Krásná je naléhavost v Samově hlase, který na něho volá, aby Prsten zničil, a nakonec zoufalství, neboť je zřejmé, že Frodo boj prohrává…. Až k osudnému: „Prsten je můj!“ Naštěstí bylo kdysi dávno předurčeno, že proto tam musí být Glum, neboť nikdo, nikdo nedokáže Prsten do ohně hodit. Každý by nakonec selhal. Odtud Gandalfovo tušení, že Glum „…má ještě něco vykonat, než přijde konec“, a že proto nesmí být zabit. Vědomí předurčenosti věcí či osudu se táhne jako niť celým příběhem a nemalou měrou přispívá k jeho tajemnosti a kouzlu.
Glum tedy zaútočí - v knize krásná scéna, tady boj s neviditelným Frodem vypadá trochu divně. Ukousnutí prstu Frodovi je výborně zahrané, ale to taky měl být konec. V knize stačí pár krůčků a jásající Glum spadne dolů… Poslední zakvílení „Milášššku!“ by stačilo… Jenže tady se Frodo vzchopí a vrhne se na Gluma. To je ještě dost dobré, ale potom Glum opravdu spadne a divákovi se naskytne neuvěřitelný pohled na Gluma, spokojeně se potápějícího do vroucí lávy. To tam opravdu nemuselo být, ani pád Froda z útesu – i když to už tolik nevadí (naštěstí mu Sam neříká : „Dokážete to!“, ale jenom: „Chyťte se!“). Pak už následuje jenom úprk před žhavou lávou….
Následující scény ale opět patří k nejkrásnějším ve filmu - hobiti se zachrání (pro tu chvíli) na skalisku na úbočí hory Osudu, kterou ale brzo začne obtékat láva, a tak hobiti mají odříznutou cestu k úniku… Rozhovor Froda se Samem je dojemný, a režisér sem velmi vhodně vpašoval zmínku o Růže Chaloupkové. Hobiti klesnou vyčerpáním a žárem, ztratí vědomí a už nevidí, že je odnášejí orli… za něžných tónů lyrické části skladby The End of All Things. Rozmlžený záběr na Frodův obličej, který pozvolna jasní, jak se probouzí na lůžku, je podobný záběru, který poeticky znázorňuje Frodovo uzdravení a cestu od Bruinenského brodu do Roklinky. Opakování podobných nebo vracení stejných záběrů (umírající Boromir), stejně tak jako propojování trilogie hudebními motivy pokládám za skvělý nápad.
Mezitím ale i druhá dějová linie zazáří v bitvě před Černou branou… Nejvíce se mi líbí, jak všichni nadšeně přivítají důkaz toho, že Prsten byl právě zničen – zřícení Černé brány a věží Barad - Dûr, paniku ve vojsku nepřítele…. ale jejich radost rychle přejde ve zděšení a hrůzu, když vidí výbuch hory Osudu a je jim jasné, že Frodo se Samem musí být blízko. Tohle je zahráno opravdu výborně, zvlášť od Smíška, který jen tiše řekne: „Frodo!“
Konečně se ale obě dějové linie spojí – bylo vybojováno slavné vítězství a Společenstvo je opět pohromadě. Velice hezká je scéna, kdy se Frodo probudí a uvidí Gandalfa, potom Smíška s Pipinem, ale zejména Sama – výraz, s jakým se na sebe dívají, je úžasný – oni nemusí vůbec mluvit, všechno za ně řekly činy, a k porozumění jim stačí pohled….
Z dalších velmi pěkných scén lze uvést korunovaci Aragorna, doprovázenou skladbou Return Of The King. Píseň, kterou zpívá Aragorn, je docela hezká a ke králi se hodí. Méně podařený je příchod Arwen, myslím si, že měl být poněkud obřadnější a vznešenější, ale nijak zvlášť to nevadí.
Velice hezké je „klanění se hobitům“, kdy zazní také motiv Kraje. Není ale tak úplně správné, přece jen postrádám „Chvalme je velikou chválou!“ a hold celého vojska, který měl patřit pouze Frodovi a Samovi. Smíšek a Pipin také vykonali statečné činy, ale v této chvíli vedle Froda a Sama nepatří.
Opravdu zdařile je natočen návrat hobitů do Kraje. Scéna, kdy všichni čtyři projíždějí kolem hobita, zametajícího před norou, je dokonalá – v mistrovské zkratce říká režisér vše. Zde, a pak ještě v hospodské scéně U zeleného draka se naplno projeví, že Pán Prstenů vůbec není pohádka, naopak se v něm silně odráží reálný život. Tak se vracívají hrdinové – nepochopení a neocenění. U Zeleného draka není třeba slov… i když, Pipin, Smíšek a Sam se dokázali vrátit k normálnímu životu a žít šťastně. „Je to skoro jako sen, který pomalu vybledl.“ (Smíšek), ovšem Frodo se už nikdy vrátit nemůže, pro něj život ve Středozemi skončil… „Pro mne ne, já to cítíím spíš, jako bychom zase usínali.“ (Frodo). Krásně je to vidět v krátké scéně, kdy píše poslední řádky do Červené knihy, a pak bezcílně bloumá Dnem pytle. Je to někdo úplně jiný než ve Společenstvu – radost, spontánost, štěstí jsou pryč. Skutečně, Pán Prstenů má k pohádkovému příběhu daleko – jasně je řečeno, že za nejstatečnější činy a nejvyšší oběť nepřijde odměna a uznání, naopak, hrdina zaplatí vším, co má. „…Nežádej však, abych ti přál zdraví a dlouhý život. Nečeká tě jedno ani druhé. To ovšem není moje dílo. Jen předpovídám.“ (Saruman k Frodovi).
Následuje půvabná scéna svatby Sama a Růži, vtipné je zachycení kytice Pipinem…
Zbývají už jen Šedé přístavy – krásný a dojemný konec příběhu. Už sama cesta Froda s Bilbem ve voze musí diváka dojmout – zejména ono „Promiň, strýčku, já jsem ho ztratil.“ Scenérie Šedých přístavů je krásná, herecké výkony bravurní… Loučení hobitů opět patří k vrcholným scénám filmu, výraz Frodovy tváře, když se naposled obrátí na můstku k přátelům, je úžasný… Skladba The Gray Havens je pěkná, ale nemůžu se zbavit pocitu, že mnohem lépe by se hodilo použít skladbu Breaking Of The Fellowship ze Společenstva. Kdyby tenhle motiv zazněl, asi by nebylo snadné zadržet slzy… Ale proč vlastně? Myslím, že pokud někoho tento příběh dojme k slzám, měl by na to být hrdý.
Samův návrat domů, jeho vítání s Růžou a dětmi, je doprovázeno tichým monologem Froda, který zní Samovi v hlavě („Můj drahý Same, nemůžeš být pořád roztržen na dvě půle, budeš muset být mnoho let celý a z jednoho kusu…. Tolik máš před sebou radosti, života a práce….“).
Bylo by velmi hezké, kdyby se ještě před závěrečnými titulky objevil kratičký doslov, že po mnoha letech, když Samovy děti byly již dospělé a paní Růžena zemřela, opustil Samvěd Dno Pytle a předal Červenou knihu své nejstarší dceři Elanor. Pak se vydal do Šedých přístavů a přeplavil se přes moře…
Co říci závěrem? Snad jen to, že pokud Návrat krále a vůbec celá trilogie vzbudila tak nadšený ohlas milónů diváků v mnoha zemích, není to s naším světem tak zlé, jak by se mohlo zdát. „A to by mohlo být povzbudivé pomyšlení…“
 10/10 [Celkové hodnocení]
 
 10/10 [Vizuální dojem]
 10/10 [Hudba]
 10/10 [Herecké výkony]
 6/10 [Zpracování změn oproti knize]
[ <<< Další recenze ] [ Všechny recenze ]  [ Přidat recenzi ] [ Předchozí recenze >>> ]

Oznámkujte recenzi (jako ve škole)

1

2

3

4

5

knddxpxkf, přidáno 03.10.2023 11:34:52
http://dokobo.ru/ygl-jcsoft.cz-ngw.xml
zuirympuh, přidáno 03.10.2023 11:22:17
http://dokobo.ru/msr-jcsoft.cz-ftf.xml
moplace, přidáno 27.07.2023 16:44:34
GRACE Investigators Medication performance measures and mortality following acute coronary syndromes soft tab cialis In Nutrition and Cancer October 2011, cancer risk and alcohol consumption were studied by reviewing a large number of epidemiological studies
PurePeraw, přidáno 22.07.2023 11:28:37
levitra effets secondaires forum The prevalence of chronic periodontal disease was 98 in breast cancer survivors and 87 in controls
Weliemomb, přidáno 04.07.2023 12:20:41
Conclusion Radiation recall dermatitis can havesignificant impact on affected patients and can posea diagnostic dilemma for clinicians who may mistakeRRD for infection or recurrence of malignancy buy cialis online without prescription
Ratesee, přidáno 04.07.2023 10:32:26
The recurrence score has been validated as quantifying the likelihood of distant recurrence in tamoxifen treated patients with node negative, estrogen receptor positive breast cancer cheap cialis from india
edGXqZoN, přidáno 01.07.2023 4:55:20
what is the best natural viagra Elbert TtaHngCfWrkiGo 5 20 2022
nlzvvgyn, přidáno 21.06.2023 17:48:42
order accutane uk accutane gel price
rrlxhwcx, přidáno 21.06.2023 14:18:09
buy accutane 2013 buy accutane
rgmolymw, přidáno 21.06.2023 8:53:48
accutane 120 mg accutane generic order accutane canada
cjysyghe, přidáno 21.06.2023 5:42:06
What is the recommended daily dosage for Accutane in Singapore? https://isotretinoinex.website/
zxhlaevi, přidáno 21.06.2023 5:42:06
buy accutane india where to buy accutane
affethype, přidáno 17.2.2023 3:52:19
Why does hyperchloremic acidosis impair renal function buy clomid online ship usa
Trearoham, přidáno 13.2.2023 5:42:31
J Hepatol 2017; 67 5 1074 1083 tamoxifen weight loss
doptews, přidáno 10.2.2023 19:28:29
Finally, as we re going to be using Nolvadex for PCT anyway, and we ought to be using an Aromatase inhibitor AI with it for maximum recovery I think Aromasin considering it s compatibility with Nolvadex and beneficial effects on bone mineral content and lipid profile, has finally stopped being the black sheep of AIs and found a home in our cycles tamoxifen vs anastrozole
Omisure, přidáno 9.2.2023 11:52:35
Preseptal cellulitis doxycycline hyclate 100mg capsule
fewbroope, přidáno 7.2.2023 9:41:23
generic 5 mg cialis Univariate analyses were also conducted to identify differences associated with changes in serum creatinine, biomarkers, and outcomes
HetAidedo, přidáno 6.2.2023 19:04:14
For example, when Quini and verapamil are coadministered in doses that are each well tolerated as monotherapy, hypotension attributable to additive peripheral a blockade is sometimes reported priligy kaufen She displayed atypical irritability
tHeomboro, přidáno 5.2.2023 0:39:34
cialis cheapest online prices You are late for work
Haubals, přidáno 3.2.2023 6:48:21
aromasin vs nolvadex AP Photo John Locher, File
Empinly, přidáno 3.2.2023 4:54:41
44; five years RR 1 lasix kaufen
Ovabago, přidáno 2.2.2023 1:54:41
Effect of vitamin and trace element supplementation on immune responses and infection in elderly subjects propecia generic name Arterioscler Thromb 1994; 14 1425 9
Sainelt, přidáno 1.2.2023 22:06:31
Early detection can help you live longer kamagra gratis A study has found that women who expect placebo electroacupuncture to work get better pain relief than women who expect the treatment to work and get real electroacupuncture
squeera, přidáno 1.2.2023 13:21:20
nolvadex dose for pct As an example, Pannexin 1 channels mediate find me signals e
AdvokDold, přidáno 30.1.2023 19:46:50
Arimistane is a powerful Aromatase Inhibitor, estrogen reducer and testosterone booster what does viagra do Evidence for participation of aromatic residues in the ligand binding site of two multi specific IgE monoclonal antibodies
pefeams, přidáno 29.1.2023 5:24:20
ivermectin for dogs dosage Earlier thinking focused on inadequate pump function and the accepted therapeutic wisdom was to bolster it with β agonist inotropes
Ovabago, přidáno 29.1.2023 2:00:45
The main difference is the use of donor sperm to fertilize the eggs of the same- sex female couple cialis cost
CrarpBorp, přidáno 28.1.2023 21:34:30
The recommended dose modifications of KISQALI for adverse reactions are listed in Table 1 generic 5mg cialis best price
Sainelt, přidáno 28.1.2023 11:28:43
As for her love life, Kotb says she s not dating right now what does clomid do
kappida, přidáno 28.1.2023 7:37:16
buy cialis cheap Since water bloat is not contributing greatly to the diameter of the muscle, more of the visible size gained on a cycle of boldenone undecylenate should be retained after the drug has been discontinued
Deevyvurl, přidáno 27.1.2023 23:59:19
buy nimegen Klip H, Verloop J, van Gool JD, et al
tubmavy, přidáno 27.1.2023 17:16:38
how much does cialis cost In other systems, the effect is moderate Arlacel 186, Peceol or negligible Crodamol EO, Myvacet 9 45
Shoutle, přidáno 27.1.2023 1:55:25
I was wrong and my friend, companion, a piece of my family is now gone viagra no prescription
Prieway, přidáno 25.1.2023 18:28:25
canadian propecia Ulusakarya A, Vantelon JM, Munck JN, et al
Lelveslak, přidáno 25.1.2023 16:10:08
Tamoxifen administration is associated with a high rate of treatment limiting symptoms in male breast cancer patients gel de kamagra atarax can you use bactrim ds for sinus infection Gender stereotypes can make it difficult to imagine a dominant woman coercing or forcing an unwilling man to have sex, the authors write
teagelamb, přidáno 24.1.2023 14:15:02
There are a few things you can do to make sure your trip is safe and comfortable order priligy online usa In my follow up appointments before graduating from Shady Grove, I never saw Dr
Enenuedus, přidáno 23.1.2023 22:59:21
uk conditions fibromyalgia at Zhao Ling, and said in horror clomid fast delivery But they do both works in the body in a similar way
reatmerce, přidáno 23.1.2023 20:30:30
Not by coincidence, during the Cold War, the NSA often had the biggest hand in designing its own detection equipment can i take ibuprofen with doxycycline
Arcalry, přidáno 19.12.2022 12:48:24
2003; 12 409 416 where to get accutane
Emonsed, přidáno 17.12.2022 11:32:28
Clomid For Lp Defect stromectol to buy
MymnapHap, přidáno 16.12.2022 6:39:02
taking viagra before a date Iconos para
sountee, přidáno 13.12.2022 13:27:59
Treatment of the cause Combination of radiation therapy, systemic chemotherapy is also indicated to help reduce blood calcium lasix not working for edema
actilaVaw, přidáno 12.12.2022 17:16:47
how much is viagra per pill Shah S, Bell RJ, Savage G, Goldstat R, Papalia MA, Kulkarni J, Donath S, Davis SR 2006 Testosterone aromatization and cognition in women a randomized, placebo controlled trial
Utettalse, přidáno 10.12.2022 18:54:00
does medicaid cover viagra Goldenring, MD, PhD, Epithelial Biology Center, Vanderbilt University Medical Center, 10435 Medical Research Building IV, 2213 Garland Avenue, Nashville, TN 37232
grirway, přidáno 10.12.2022 16:31:08
buy clomid online without a script 2022 Wiley VCH GmbH
Treassy, přidáno 10.12.2022 7:05:11
Scottie TfYBdNMOdP 6 18 2022 can you overdose on viagra
anehype, přidáno 9.12.2022 18:48:34
Michael TxUSTpCScrJXFNpx 6 26 2022 buy viagra and cialis online
Waiquex, přidáno 21.11.2022 9:27:56
The most common TEAE related to study drug was hot flushes 10; leading to discontinuation for 2 of patients lasix and blood pressure 700 100 mg x 10 tabs
cermmulge, přidáno 20.11.2022 17:19:40
doxycycline hyclate dosage Exclusion 10 PubMed 24758440
stocava, přidáno 20.11.2022 5:20:51
B Estrogen receptor and progesterone receptor mRNA expression in GEM dataset lasix ototoxicity Cranes navigate back to Wisconsin on their own
Tronalorn, přidáno 18.11.2022 8:50:04
stromectol active ingredient Wallace pDDQKNOoRjmW 6 27 2022
assedoLon, přidáno 17.11.2022 13:17:32
flashback Under the rule, private funds and other companies are stillrestricted to selling to â accredited investors, â or thoseconsidered rich enough to withstand an adverse outcome otc lasix
queerma, přidáno 16.11.2022 9:18:41
Shortness of breath Pain with deep breathing Rapid breathing Increased heart rate stromectol pill
baperma, přidáno 15.11.2022 1:03:00
Acta Psychiatr Scand 2011; 123 107 117Crossref, Medline, Google Scholar doxycycline tooth infection PubMed The effect of beta sitosterol on spore germination and germ tube elongation of Aspergillus niger and Botryodiplodia theobromae
updalia, přidáno 14.11.2022 12:29:29
Paclitaxel 3 clomiphene she literally has seen all my symptoms for a 10 and knows thyroid disease has effected my twin sister, mom and maternal grandmother
Pypeappog, přidáno 13.11.2022 22:24:24
clomid and nolvadex for pct olanzapine and inotuzumab both increase QTc interval
lefssoulk, přidáno 13.11.2022 14:40:55
clomiphene citrate 25 mg uses for male But that is a dangerous, defeatist belief
uniorse, přidáno 8.11.2022 8:17:23
Some people may be at risk for eye problems from Bupropion Hydrochloride Wockhardt nolvadex vs clomid
emporia, přidáno 8.11.2022 6:32:58
order priligy online usa Geraldo rpDmKIXpyqxpwu 6 17 2022
tatriatty, přidáno 6.11.2022 16:02:45
Endocrine therapy with tamoxifen plays an important role in the treatment of breast cancer patients best site to buy priligy canada
Sespike, přidáno 5.11.2022 18:13:00
It is a great choice for anyone looking to improve their body composition and overall health buy priligy online TBS did not significantly change in TMXF group C, whereas it was significantly decreased in TMXF GnRH group D
erercic, přidáno 1.11.2022 18:18:38
This research proved that fucoidan can prevent the proliferation and metastasis of 4T1 cells effectively 27 Table 2 stromectol 12mg for sale Allele distribution was reasonably consistent across study sites and compared well to reported literature frequencies
coobbykal, přidáno 31.10.2022 0:05:33
buy stromectol 6 mg online Estrogen or progesterone receptor negative tumors generally have poorer outcomes
immebra, přidáno 27.10.2022 5:17:00
Everette mcaaOZOFQfWxREGxwgK 6 18 2022 stromectol kopen duitsland However, all four mitochondrial inhibitors showed significant effects on MDA MB 231 cancer cell metastasis
Owewly, přidáno 17.10.2022 23:26:38
silagra 50 mg https://candipharm.com/search?text=silagra_50_mg thuthgak

selmsuest, přidáno 14.10.2022 23:51:06
Monitor Closely 1 paromomycin will decrease the level or effect of bazedoxifene conjugated estrogens by altering intestinal flora cialis online prescription At time of euthanasia and necropsy, blood 750 ÎĽL was collected via cardiac puncture from PDOX bearing mice and diluted 40 with filtered PBS
immigue, přidáno 14.10.2022 2:15:09
Coolman, USA 2022 05 20 20 36 37 buy cialis online using paypal 9 H Thioxanthene 9 ylidenes, for example, 577, are of value for the treatment of diseases which are responsive to 5 HT2B or H1 receptor antagonists
awainna, přidáno 12.10.2022 20:27:45
Cre mediated recombination in adult GFAP generic cialis for sale
Owewly, přidáno 9.10.2022 18:30:51
https://candipharm.com/search?text=danazol.100.mg danazol 100 mg

Jantaby, přidáno 8.10.2022 11:53:31
Borrello S, et al giving lasix to renal failure patients
optisptup, přidáno 7.10.2022 2:29:03
Microbiologic cultives presence of Candida albicans, tropicalis, parapsilosis, dubliniensis and glabrata is lasix a blood thinner
accessals, přidáno 18.9.2022 3:46:01
36 topiramate 100mg, 30 tablets 4. doxycycline dosage chart
Raiprorgo, přidáno 18.9.2022 3:22:24
doxycycline 100 mg 0; for children amoxicillin250 and co- trimoxazole suspension was available at 71.
ELUDDIB, přidáno 16.9.2022 18:25:39
doxycycline for uti dosage But it did not take long for Zhao Ling to cover up his breath, and soon Zhao Ling is figure disappeared.
Awaidge, přidáno 16.9.2022 15:48:31
The subsequent invasion of the vasculature can lead to more distant infection. lyme disease treatment doxycycline
abrapse, přidáno 13.9.2022 3:31:47
does tamoxifen make you tired
typtoxy, přidáno 11.9.2022 7:22:35
clomid conceived and designed the experiments; N.
sedToipse, přidáno 10.9.2022 23:05:08
The findings were presented at the annual meeting of the American Society for Reproductive Medicine in Washington, DC, US on Thursday. does clomid cause weight gain
diulawl, přidáno 9.9.2022 22:53:34
chances of twins on clomid Difficulty with sleep including insomnia or frequent night waking.
grepebeft, přidáno 8.9.2022 17:57:00
Authors Note generic cialis online In the two trials mentioned in the previous section, the patient population was largely a primary care population of relatively healthy men with ED of varying severities and etiologies
HiniLiecy, přidáno 8.9.2022 0:27:54
generic cialis You just have to keep trying
Vevampele, přidáno 7.9.2022 1:20:26
Is it Legal to Buy Cialis Soft in the USA best price cialis 20mg Table 19 Mean IPSS Changes in BPH Patients in Two CIALIS for Once Daily Use Studies Study J Study K Placebo N 205 CIALIS 5 mg N 205 p-value Placebo N 164 CIALIS 5 mg N 160 p-value Total Symptom Score IPSS Baseline 17
vactapvob, přidáno 5.9.2022 22:15:42
generic cialis online pharmacy Please check out the following e-pharmacies, that have other forms of tadalafil and more ED medications available for sale
Ownense, přidáno 5.9.2022 1:19:39
Health conditions you may not know can cause ED include Sooriyamoorthy, 2021 tadalafil generic vs cialis These pills are a new generation of legal dietary supplements for the contemporary man, designed to boost the tired male body and alleviate daily stress
Dionioure, přidáno 4.9.2022 22:55:22
International Members do not vote, nor can they serve as a Co-Chairperson or Committee Chairs online generic cialis The estimated background risk of major birth defects and miscarriage for the indicated population is unknown
PoeraCoda, přidáno 4.9.2022 10:58:41
Partners are ready to this month from flexible, and the brand name of bannack became a variety of the goldsmiths can i buy priligy over the counter Without a pharmacy that we also network and how to getting moved as a formal exit plan
PsydaySap, přidáno 3.9.2022 23:11:58
It to one evening medicamento priligy estudios clinicos 2012; 188 668 674
infuddy, přidáno 3.9.2022 3:14:13
priligy amazon canada 0 Cochrane Collaboration, Oxford, UK
Plollagor, přidáno 3.9.2022 0:33:07
priligy buy online usa How does magnesium impact testosterone
Donlida, přidáno 2.9.2022 5:17:52
When verifying the accuracy of the calculators against independent data sets using different patients than the patients that the model parameters were dervied from the mean and median error across patient stratifications are typically 2 Thus, if a calculator outputs a projected 15-year mortality of 16 , the actual value may in fact vary between 14-18 tadalafil generic vs cialis Our Biggest Advantages
ObjevaFab, přidáno 1.9.2022 17:33:05
Before you take Viagra or one of the others, tell your doctor best price cialis 20mg That way, you can focus on getting better and not worry about how and when you ll get your prescription
ZohingTig, přidáno 31.8.2022 23:24:49
In case of overdose, call your local poison control center at 1-800-222-1222 buy cialis online usa
tagnepaph, přidáno 19.8.2022 3:11:36
injectable ivermectin Discount Doxycycline Acne
hydroxychloroquine uk, přidáno 1.6.2021 23:42:46
erectile disease quiz https://plaquenilx.com/ - hydroksychlorochina erectile examination conseil d'Г©tat
tadalafil 40 mg from india, přidáno 1.6.2021 23:18:57
tuf 20 tadalafil https://tadalisxs.com/ - tadalafil 60 mg for sale tadalafil ip 40 mg tadalafil
cure for covid 19, přidáno 29.5.2021 15:30:14
is chloroquine a sulfa drug https://chloroquineorigin.com/# - chloroquine phosphate generic name chloroquine tab
gamepinupcasino, přidáno 24.4.2021 22:30:40
Čăđîâűĺ ŕâňîěŕňű Ďčí Ŕď Ęŕçčíî čěĺţň îôčöčŕëüíóţ ëčöĺíçčţ č ńňŕáčëüíî âűďëŕ÷čâŕţň čăđîęŕě čő âűčăđűřč!
RolandVax, přidáno 19.4.2021 15:09:05
buy furosemide online http://lasixst.com/# lasix generic
lasix medication

azathioprine, přidáno 23.2.2021 8:08:27
hydrocholorquine chloroquine coronavirus what is hydroxychloroquine used to treat
zithromax pills, přidáno 18.2.2021 15:45:24
does zithromax treat strep purchase zithromax z-pak how to take zithromax
CharlesOvelp, přidáno 16.2.2021 2:25:09
tinder login, browse tinder for free
tinder website

hydroxychloroquine sulfate plaquenil, přidáno 16.2.2021 1:00:30
best erectile medication plaquenil skin side effects erectile review
plaquenil 400 mg, přidáno 13.2.2021 19:20:21
erectile desensitization plaquenil eye damage which erectile dysfunction drug is best
Tinder dating site, přidáno 26.1.2021 2:35:28
what is tinder , tinder online
browse tinder for free

isukzofufeb, přidáno 27.12.2020 9:41:04
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin On Line Amoxil Causes Gallstones uul.igvo.tolkiencon.cz.wcq.ou http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
aveciyid, přidáno 27.12.2020 9:34:22
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin 500mg Capsules Buy Amoxicillin Online jgv.igno.tolkiencon.cz.dom.qi http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
egujiqoxipqa, přidáno 27.12.2020 9:09:28
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin 500mg Capsules Amoxicillin jlt.bgdq.tolkiencon.cz.fcy.zm http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
eputuqep, přidáno 19.12.2020 1:37:38
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin 500 Mg Buy Amoxicillin lye.umql.tolkiencon.cz.tps.oz http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
ahgijeahoucuc, přidáno 19.12.2020 1:01:31
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin 18 fsi.ndpb.tolkiencon.cz.ceo.ao http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
anupolke, přidáno 19.12.2020 0:42:19
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin Online Amoxicillin oit.axyb.tolkiencon.cz.wgz.qb http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
wimaowi, přidáno 19.12.2020 0:22:47
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Buy Amoxicillin Amoxicillin 500mg Capsules bxs.ekql.tolkiencon.cz.zky.wu http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
upaxozuv, přidáno 17.12.2020 19:28:14
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin 500mg Amoxicillin oui.whrf.panprstenu.info.ijv.ge http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
odvqoejicaza, přidáno 17.12.2020 19:10:15
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - 18 18 uah.dqnq.panprstenu.info.bxm.iv http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
ofugalihapowo, přidáno 11.12.2020 20:27:13
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin 500mg Capsules Amoxicillin 500mg Dosage bui.vgxo.tolkiencon.cz.big.wq http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
ipigisia, přidáno 11.12.2020 18:32:52
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin Without Prescription Buy Amoxicillin vuv.aydk.tolkiencon.cz.isa.pq http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
evudifaminav, přidáno 10.12.2020 21:17:27
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin 500mg Capsules Amoxicillin 500mg Capsules spt.edxz.jcsoft.cz.yrl.vv http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
zuqefauyi, přidáno 6.12.2020 2:24:59
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin 500 Mg Dosage Buy Amoxicillin dkz.vfqw.tolkiencon.cz.bae.vh http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
iirawuvoexig, přidáno 6.12.2020 2:06:19
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Buy Amoxicillin Dosage For Amoxicillin 500mg ysh.rxmi.tolkiencon.cz.iyx.fc http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
OrbimiJer, přidáno 5.12.2020 16:52:08
free online slots games slots games vegas world online casino games http://onlinecasinogameslots.com/#
Plervefen, přidáno 5.12.2020 16:51:04
las vegas casinos http://onlinecasinogameslots.com/# free penny slots most popular free casino slots free games online slots
WilliamNuh, přidáno 12.4.2019 8:39:34
walmart pharmacy prices cialis
buy generic cialis
equivalent doses of cialis and viagra
cialis generic
extra super cialis combitic global

Lazaroassom, přidáno 11.4.2019 9:37:58
viagra and cialis generic
buy generic cialis
cialis generico mexico precio
buy generic cialis
alcohol viagra cialis levitra stendra

WalterFes, přidáno 9.4.2019 16:48:04
main ingredient in cialis
buy cialis online
viagra cialis online pharmacy
buy generic cialis
dapoxetine 60mg cialis 100mg

Angelannex, přidáno 9.4.2019 15:50:35
walmart drug prices cialis
generic cialis
cialis vs viagra dose chart
cialis generic
why are there 2 bathtubs in the cialis commercials

Brandonrem, přidáno 8.4.2019 5:13:31
cialis commercial female actors 2014
cialis online
cost of cialis vs viagra
generic cialis
cialis generic 2017

DavidHen, přidáno 6.4.2019 4:33:47
cialis generic price comparison
generic cialis
cialis coupon for 2018
buy cialis online
cialis side effects itching

MiguelBeect, přidáno 5.4.2019 13:24:18
cialis generic 2018 expire patent
buy generic cialis
generic cialis shipped from usa
cialis generic
cialis coupon printable 2015

MelvinCah, přidáno 4.4.2019 23:26:43
walmart pharmacy cialis 20mg price
generic cialis
cialis professional user reviews
cialis online
cialis generico preço no brasil

Dustyomita, přidáno 4.4.2019 9:04:12
price of viagra and cialis in india
cialis generic
cialis side effects muscle pain
buy generic cialis
cialis commercial bathtub

Dustyomita, přidáno 3.4.2019 13:50:23
viagra cialis levitra online canada
cialis online
lowest price on generic cialis
cialis generic
woman playing tennis in cialis commercial

Dustyomita, přidáno 2.4.2019 9:17:25
cialis soft tabs 20mg
generic cialis
cialis professional 40 mg reviews
buy cialis online
cialis 5mg daily review

MelvinCah, přidáno 2.4.2019 6:12:27
viagra or cialis price
buy cialis online
walgreens cialis coupon
buy cialis online
cost of cialis 20 mg at walmart

RolandRem, přidáno 1.4.2019 15:44:42
how long do the side effects of cialis last
buy cialis online
when is generic cialis coming out
cialis online
cialis bathtub commercial actresses

Josephmiz, přidáno 1.4.2019 2:52:18
generic cialis viagra levitra online
buy generic cialis
cialis 20 mg tablets
buy generic cialis
walmart price for cialis 20mg

MelvinCah, přidáno 31.3.2019 23:52:50
compare prices for cialis 5mg
cialis online
cialis medicine side effects
buy generic cialis
cialis soft tablets

RolandRem, přidáno 31.3.2019 1:28:01
generic cialis in usa 2017
buy generic cialis
precio de cialis generico en farmacias de españa
buy generic cialis
walmart prices for cialis 20mg

Josephmiz, přidáno 30.3.2019 15:51:48
cialis daily use 5mg dosage
cialis online
generic cialis uk next day delivery
buy cialis online
cialis soft tabs review

MelvinCah, přidáno 30.3.2019 13:15:53
cialis 20 mg cost for generic cash
cialis generic
cost of viagra versus cost of cialis
cialis online
walmart drug prices for cialis

Dustyomita, přidáno 30.3.2019 9:13:23
cialis 20mg dose for bph
cialis generic
cost of cialis 5 mg daily at walmart
cialis online
precio del cialis generico en mexico

RolandRem, přidáno 29.3.2019 14:28:30
cialis generico italia in contrassegno
generic cialis
do the side effects of cialis go away
generic cialis
cialis generic proper dosage

Josephmiz, přidáno 29.3.2019 11:26:39
walmart drug price for cialis
generic cialis
cialis 5 mg daily price
cialis generic
best price cialis 5mg

Josephmiz, přidáno 28.3.2019 8:20:27
levitra v viagra v cialis
buy generic cialis
can i buy cialis in canada over the counter
buy cialis online
compare viagra and cialis dosage

MelvinCah, přidáno 28.3.2019 5:43:34
cialis 20 mg/90 pills
cialis online
cialis dosage compared to viagra
generic cialis
generic cialis capsule form

Ellismor, přidáno 27.3.2019 5:23:16
cialis generico mexico
generic cialis
cialis going generic in 2017 in us
buy cialis online
cialis dose maxima

Davidneofs, přidáno 27.3.2019 2:39:09
walgreens cost for cialis 20 mg tablets
cialis generic
cialis dosage 10mg vs 20mg
generic cialis
cialis super active plus kaufen

DavidMib, přidáno 24.3.2019 21:58:47
generic cialis pharmacy prices
cialis generic
generic cialis coming
buy generic cialis
cialis generic sold in usa

AllenLon, přidáno 24.3.2019 14:02:36
costco cialis coupon
cialis online
woman in cialis commercial
buy generic cialis
generic cialis super active (tadalafil) 20mg

DavidMib, přidáno 22.3.2019 21:08:03
cialis 5 mg compare prices
buy generic cialis
20 mg dose of cialis
generic cialis
cialis pharmacy price

YrhaelAvemo, přidáno 9.3.2019 11:16:06
chateagratis granada
chat gays sevilla
amigos gay madrid
contacto gay caceres


http://www.proskore.com/5-%e0%b8%81%e0%b8%a5%e0%b8%a2%e0%b8%b8%e0%b8%97%e0%b8%98%e0%b9%8c-%e0%b8%98%e0%b8%b8%e0%b8%a3%e0%b8%81%e0%b8%b4%e0%b8%88%e0%b8%ad%e0%b8%ad%e0%b8%99%e0%b9%84%e0%b8%a5%e0%b8%99%e0%b9%8c/?unapproved=17913&moderation-hash=55685b443e7a2e848b7c6f7f3e1c6e91#comment-17913
http://www.proskore.com/%e0%b8%96%e0%b8%ad%e0%b8%94%e0%b8%a3%e0%b8%ab%e0%b8%b1%e0%b8%aa%e0%b8%98%e0%b8%b8%e0%b8%a3%e0%b8%81%e0%b8%b4%e0%b8%88-%e0%b8%9e%e0%b8%ad%e0%b9%83%e0%b8%88-%e0%b8%9e%e0%b8%b8%e0%b8%81%e0%b8%81/?unapproved=18167&moderation-hash=45ee58dd43c2327cc310e1fca98e1ffe#comment-18167
http://www.proskore.com/%e0%b8%98%e0%b8%b8%e0%b8%a3%e0%b8%81%e0%b8%b4%e0%b8%88%e0%b8%ad%e0%b8%ad%e0%b8%99%e0%b9%84%e0%b8%a5%e0%b8%99%e0%b9%8c-%e0%b8%82%e0%b8%b2%e0%b8%a2%e0%b8%ad%e0%b8%b0%e0%b9%84%e0%b8%a3%e0%b8%94%e0%b8%b5/?unapproved=16877&moderation-hash=c76f33d36347eb0b19f8953f8a4b97f1#comment-16877

YrhaelAvemo, přidáno 9.3.2019 11:15:53
chat granada
chat gay en sevilla
gente chat madrid
chat hispan


http://www.proskore.com/%e0%b8%98%e0%b8%b8%e0%b8%a3%e0%b8%81%e0%b8%b4%e0%b8%88%e0%b8%ad%e0%b8%ad%e0%b8%99%e0%b9%84%e0%b8%a5%e0%b8%99%e0%b9%8c-%e0%b8%82%e0%b8%b2%e0%b8%a2%e0%b8%ad%e0%b8%b0%e0%b9%84%e0%b8%a3%e0%b8%94%e0%b8%b5/?unapproved=18443&moderation-hash=b19bacde6c86db8e2cc7071d6518787b#comment-18443
http://www.proskore.com/%e0%b8%97%e0%b8%b3%e0%b8%98%e0%b8%b8%e0%b8%a3%e0%b8%81%e0%b8%b4%e0%b8%88%e0%b8%ad%e0%b8%ad%e0%b8%99%e0%b9%84%e0%b8%a5%e0%b8%99%e0%b9%8c%e0%b8%ad%e0%b8%b0%e0%b9%84%e0%b8%a3%e0%b8%94%e0%b8%b5/?unapproved=15981&moderation-hash=bca16879fb47c16cfc9a41c71ac1d7e9#comment-15981
http://www.proskore.com/%e0%b8%98%e0%b8%b8%e0%b8%a3%e0%b8%81%e0%b8%b4%e0%b8%88%e0%b8%ad%e0%b8%ad%e0%b8%99%e0%b9%84%e0%b8%a5%e0%b8%99%e0%b9%8c-%e0%b8%99%e0%b9%88%e0%b8%b2%e0%b8%aa%e0%b8%99%e0%b9%83%e0%b8%88/?unapproved=17613&moderation-hash=bc0cbce051c96908ffc5af2ad5703d2f#comment-17613

MichaelAvemo, přidáno 27.2.2019 9:34:07
ordering cialis online reviewssuhara cialisfree cialis couponscialis forums Buy cialis 60 mg
https://skylensnw.com
https://myemotion.faith/wiki/Cialis20mgenaspirine
https://www.inventables.com/users/aycockmcbride9795
http://webviral.net/index.php?qa=user&qa_1=kristoffersenlentz0

https://myspace.com/douglas56graham
http://society6.com/martin09lorentsen/about
https://www.nature.com/protocolexchange/labgroups/1377587

MichaelAvemo, přidáno 27.2.2019 9:33:55
what to tell dr to get cialiscuanto sale el cialis en argentinacialis health shop mupaverage cost of 20mg cialis Buy cialis 10mg
https://skylensnw.com
http://adfoc.us/x71414158
https://callesenphilipsen9.bloglove.cc/2019/02/18/cialis-20mg-price-in-pakistan/
http://www.machinesasous777.com/index.php?task=profile&id=344772

http://ask.rescuedigitalmedia.com/index.php?qa=user&qa_1=holland17martin
https://ewingarcher9944.de.tl/Welcome-to-my-blog/index.htm?forceVersion=desktop
http://www.ahipoker.com/index.php?qa=user&qa_1=martin83pena

MichaelAvemo, přidáno 25.2.2019 17:51:18
internet cialis salesdon't buy cialis onlinewhat does cialis do for menorder real cialis Buy cialis 40mg
https://skylensnw.com
http://chernousovajazz.ru/user/McclureLentz6/
http://bbs.jingfengjiaoyu.com/space-uid-1117113.html
https://getsatisfaction.com/people/boesenphilipsen5

MichaelAvemo, přidáno 25.2.2019 17:50:54
buy generic cialis onlinecanadian pharma companies cialisordercialis by checkcialis profeti onal cialis 60mg
https://skylensnw.com
https://www.avchi.cc/home.php?mod=space&uid=808360
http://kinngseo.gq/story.php?title=original-cialis-20mg-price-1#discuss
http://land.site.ge/user/IbrahimIbrahim6/

SteveExapy, přidáno 25.2.2019 10:53:15
cialis drug side effects
generic cialis
cialis side effects dangers or levitra vs
buy generic cialis
generic cialis on line no pres

MichaelAvemo, přidáno 25.2.2019 10:52:05
generic daily cialis onlinebuy cialis edmontonlowest price cialis 20mg brand in usacomprar cialis contrareembolso Buy cialis 20 mg
https://skylensnw.com
https://toledobendclassifieds.com/blog/author/mcclurelentz1/
https://imoodle.win/wiki/Cialis20mgpriceinpakistan
https://torgi.gov.ru/forum/user/profile/675621.page

RobertTrumn, přidáno 23.2.2019 21:52:20
cialis 20mg dosage frequency
cialis generic
cialis tv commercial bathtubs
generic cialis
cialis vs levitra side effects

Shawnalunc, přidáno 23.2.2019 18:29:59
viagra price versus cialis
generic cialis
generic brand for cialis 5mg
buy cialis online
cialis dosage compared to viagra

Robertpreta, přidáno 22.2.2019 7:18:50
price of generic cialis
buy cialis online
best prices on generic cialis 40 mg
buy cialis online
cialis drug interactions side effects

JosephGauth, přidáno 20.2.2019 12:45:09
buy cialis soft tabs
buy generic cialis online
cialis generico preço
generic cialis
cialis generic lowest prices

Donaldbounc, přidáno 18.2.2019 23:13:29
generic cialis made in usa
cialis generic
generic cialis available
buy cialis online
cialis generico precio en chile

HaroldRok, přidáno 18.2.2019 9:59:27
kamagra 100mg generic viagra for sale
viagra generic
viagra generico españa online
generic viagra
vardenafil vs. viagra vs. cialis

Bryanphymn, přidáno 17.2.2019 19:24:17
kamagra 100mg oral jelly for sale
buy kamagra uk
kamagra gold reviews
buy kamagra uk
kamagra oral jelly how to use video

Billyjoush, přidáno 17.2.2019 3:49:34
fildena 100 purple reviews
fildena
fildena 100 mg fruit chew
fildena 100mg
fildena 100 reviews is it safe

Richardlog, přidáno 16.2.2019 7:32:44
much does generic viagra cost at walmart
viagra generic
natural viagra alternatives foods
viagra
viagra 100mg preço ultrafarma

Robertsam, přidáno 15.2.2019 19:43:34
kamagra 100mg oral jelly how to use
kamagra
kamagra rendeles budapest
buy kamagra uk
kamagra 100mg oral jelly sildenafil

MichaelDop, přidáno 15.2.2019 9:29:31
cialis 20 mg price at cvs
buy generic cialis
cialis generic availability schedule
buy generic cialis online
brand cialis 20mg

Michaelker, přidáno 15.2.2019 6:05:05
buy fildena 100 cheap india
fildena
fildena 150 mg extra power order
sildenafil citrate
fildena 150mg dose from fortune healthcare

RonnieVak, přidáno 14.2.2019 8:46:04
average price of generic viagra
viagra generic
gold max female viagra review
generic viagra
viagra feminino onde comprar no brasil

Lestercer, přidáno 12.2.2019 14:46:55
buy fildena 100 cheap india
fildena
usa fildena 50mg
fildena
fildena 100 online

DouglasFap, přidáno 11.2.2019 18:24:28
buy viagra cialis levitra online
buy generic cialis online
costco price for cialis 5mg
cialis generic
cialis 5mg price walmart

RonaldUrilt, přidáno 11.2.2019 9:14:15
viagra
generic viagra
viagra soft chews
viagra generic
viagra natural sandia y limon

DavidtEw, přidáno 10.2.2019 21:50:13
kamagra oral jelly 100mg sildenafil citrate
buy kamagra uk
kamagra shop erfahrungen 2014
buy kamagra uk
kamagra 100mg oral jelly india

Davidwouts, přidáno 10.2.2019 2:05:17
fildena 50 mg reviews
fildena
fildena from india
fildena
fildena 150mg extra power

Jamessaw, přidáno 9.2.2019 23:03:34
best deal on generic cialis
buy generic cialis
generic cialis available united states
buy generic cialis
why 2 bathtubs in cialis commercial

RobertoCap, přidáno 9.2.2019 18:54:01
black woman in cialis commercial
buy cialis online
cost of cialis 20 mg at cvs
generic cialis
cialis vs viagra for bph

BrandonLEN, přidáno 9.2.2019 18:16:09
viagra vs cialis comparison side effects
cialis generic
levitra vs cialis premature ejaculation
buy generic cialis online
lowest price cialis 5mg

Basildarty, přidáno 8.2.2019 2:37:50
cialis coupon 2017
buy cialis online
cialis generic release date
buy cialis
best price for cialis 20 mg at walmart

AbdulTut, přidáno 6.2.2019 16:41:30
cialis vs viagra vs levitra
generic viagra
can i buy generic viagra in canada
viagra
viagra effects on hearing and eye sight

RichardHed, přidáno 6.2.2019 1:40:46
viagra and cialis dosage and cost comparisons
buy cialis generic
do the side effects of cialis go away
buy generic cialis online
buy cheap viagra and cialis

Arnoldalete, přidáno 5.2.2019 12:52:36
mtabs_cialis
cialis sources
Buy Cialis Online
20mg cialis
cialis canada paypal 5mg
Buy Cheap Cialis
cialis coupon free trial
cialis 5mg bestellen.nl
Buy Cheap Cialis Online

Charlestex, přidáno 5.2.2019 11:30:58
fildena 150 mg extra power order
buy fildena
fildena 50 india
fildena
buy fildena 100 cheap india

JerrySek, přidáno 5.2.2019 5:46:38
compare viagra vs cialis
buy cialis online
cialis coupon at walgreens
buy cialis
cialis eye side effects

Frankneeta, přidáno 4.2.2019 16:08:27
viagra generico in italia
viagra
viagra cialis levitra doses
viagra
side effects of cialis vs viagra

Jameszex, přidáno 4.2.2019 8:15:21
cialis generic vs brand
buy generic cialis
cialis price vs viagra which is better
buy cialis generic
cialis professional vs cialis brand

RogerHoots, přidáno 4.2.2019 6:41:52
kamagra 100mg tablets australia
kamagra uk
kamagra forum srpski
buy kamagra uk
kamagra oral jelly for sale in usa illegal

WalterAmaNy, přidáno 4.2.2019 3:55:11
cialis tadalafil 20mg sale
buy cialis
generic cialis lowest price
buy generic cialis
cialis 5 mg daily side effects

RolandTer, přidáno 3.2.2019 13:03:14
usa fildena 50mg
fildena
fildena ct 100 reviews
fildena
fildena 100

RobertAnoto, přidáno 3.2.2019 5:11:50
nizagara sildenafil citrate tablets 100 mg
sildenafil citrate
sildenafil citrate usage
buy sildenafil
what sildenafil citrate tablets used for

Jessiegom, přidáno 2.2.2019 18:54:21
precio viagra generico farmacia españa
[url=http://viagrapipls.com/]buy viagra[/url]
buy generic viagra cialis levitra
viagra
cialis viagra generic

WilliamMoisa, přidáno 2.2.2019 3:27:23
cialis 5mg kaufen
cialis brand canada
cialis
pharmacy cialis meningitis net
35mg force culminate cialis
https://kellyannehulme.com
cialis_generika_rezeptfrei_kaufen
cvs pharmacy cialis coupon
Cialis 20 mg
cialis drug price
what is the cost of cialis
https://kellyannehulme.com

Jerrynaf, přidáno 1.2.2019 22:16:55
kamagra soft tablets 100mg
kamagra uk
kamagra oral jelly online kaufen paypal
kamagra uk
kamagra jelly ingredients

Albertlam, přidáno 31.1.2019 15:56:31
lowest price for sildenafil citrate
sildenafil
cost of sildenafil citrate 100mg
buy sildenafil
what is sildenafil citrate tablets used for

JamesBoymn, přidáno 31.1.2019 4:47:15
viagra natural mas efectiva
viagra
comprar viagra generico en españa contrareembolso
buy viagra
generic viagra best place to buy

Danielarope, přidáno 29.1.2019 16:01:48
sildenafil citrate 100mg coupon
buy sildenafil citrate
sildenafil citrate 20 mg dosage
buy sildenafil citrate
sildenafil citrate liquid dosage

Jamessiz, přidáno 28.1.2019 21:40:30
coupons for viagra 2018
buy viagra
buy generic viagra online in canada
buy viagra
viagra naturale aglio

EdwardRop, přidáno 28.1.2019 4:36:53
kamagra oral jelly gunstig kaufen deutschland
kamagra uk
the kamagra store reviews
kamagra
kamagra gold

Jamesnix, přidáno 27.1.2019 11:58:33
lowest price for sildenafil citrate
buy sildenafil citrate
sildenafil citrate 20 mg tab amne
buy sildenafil
sildenafil citrate tablets 150 mg

Grahambioto, přidáno 26.1.2019 23:37:30
fildena 150mg/100mg/50mg/25mgcheap fidena otc
fildena
fildena 100 online
fildena 100mg
fildena 100 online

BuddyPriog, přidáno 26.1.2019 10:36:02
generic viagra and cialis online
buy viagra
viagra effects on healthy men
viagra
viagra bula pfizer

CarlosWaw, přidáno 25.1.2019 17:34:22
kamagra kopen nederland
kamagra uk
kamagra 100mg oral jelly (sildenafil) 5gm
kamagra
kamagra 100 chewable tablets

MorrisMeema, přidáno 25.1.2019 11:23:48
sildenafil citrate 20 mg side effects
buy sildenafil citrate
sildenafil citrate generic walmart
sildenafil
generic sildenafil citrate 100mg india

Leonardevips, přidáno 24.1.2019 0:50:33
preço do viagra na farmacia popular
buy viagra
viagra coupons rite aid
buy viagra
cialis vs viagra side effects

EarnestEvOft, přidáno 23.1.2019 10:44:08
sildenafil citrate generic price
buy sildenafil citrate
sildenafil citrate 20 mg po tabs
buy sildenafil citrate
generic sildenafil citrate 100mg india

LarryNib, přidáno 23.1.2019 8:46:55
kamagra jelly kopen rotterdam
kamagra uk
kamagra oral jelly for sale in usa illegally
kamagra uk
india kamagra 100 chewable tablets

Thomasstose, přidáno 21.1.2019 20:55:50
cheapest fildena 100 for sale
fildena
fildena do they work
fildena 100mg
fildena 100 cheap

Georgetauth, přidáno 21.1.2019 17:37:02
viagra feminino preço no brasil
generic viagra
prezzo viagra 50 mg generico
viagra generic
100 mg viagra dosage recommendations

GlennVoiff, přidáno 19.1.2019 9:01:45
fildena
fildena
buy fildena 100 online in usa
sildenafil citrate
fildena 150mg/100mg/50mg/25mgcheap fidena otc

Tristankic, přidáno 17.1.2019 16:22:16
sildenafil citrate dosage recommendations
buy sildenafil
what is sildenafil citrate 20 mg tablet
sildenafil
sildenafil citrate maximum safe dosage

Roberthit, přidáno 17.1.2019 3:42:02
viagra price cvs for express scripts
viagra generic
viagra and cialis combo dosage comparison
viagra generic
viagra soft tabs 100mg

ThomasKeply, přidáno 17.1.2019 1:51:03
fildena 50 for sale
fildena
fildena 50 canada
fildena
fildena citrate 50mg

JamesacimB, přidáno 16.1.2019 14:24:29
kamagra 100 sildenafil citrate chewable tablets 100 mg
kamagra uk
kamagra 100 chewable tablet einnahme
kamagra uk
kamagra uk company

RandyViema, přidáno 15.1.2019 12:49:46
lowest price sildenafil citrate
sildenafil
nizagara sildenafil citrate tablets 100 mg
sildenafil citrate
us sildenafil citrate pricing

Randyduh, přidáno 15.1.2019 0:21:08
viagra natural casera para mujeres
generic viagra
levitra or viagra which is best
viagra generic
youtube viagra commercial 2015 actress blue dress

DonnieGet, přidáno 14.1.2019 22:27:03
fildena 100 mg from india
buy fildena
cheapest fildena 100 mg
buy sildenafil citrate
fildena 100

CharlesWeima, přidáno 13.1.2019 12:13:17
sildenafil citrate 100mg instructions
buy sildenafil
sildenafil citrate 100mg tablets for sale
sildenafil citrate
sildenafil citrate generic price

AndrewEscoK, přidáno 12.1.2019 13:52:57
fildena 150 mg extra power order
buy fildena
buy fildena 100 online in usa
fildena
cheapest fildena 100 mg

GeorgeBum, přidáno 12.1.2019 7:57:26
kamagra 100mg oral jelly suppliers indianapolis indiana
buy kamagra uk
kamagra 100mg oral jelly uk
kamagra uk
kamagra oral jelly directions use

ThomasWoura, přidáno 11.1.2019 0:02:22
sildenafil citrate dose
sildenafil
sildenafil citrate generic india
buy sildenafil
sildenafil citrate 20 mg dosage for ed

BrceBew, přidáno 16.4.2018 17:11:43
deutschland cialis online cialis professional from usa
cialis in usa we choice free trial of cialis prix de cialis

kamagra oral jelly suppliers india, přidáno 28.3.2018 23:03:54
kamagra jelly 100mg usa
kamagra kopen in de winkel utrecht
kamagra jelly 100mg
kamagra 100mg oral jelly for sale
kamagra kopen belgie
http://kamagradxt.com/
kamagra oral jelly user reviews

Migushooft, přidáno 25.11.2017 6:45:58
125 Tab Sandoz Propecia Venta Acticin Medicine viagra prescription Viagra Zollfrei Deutschland Prozac From India
RonHailia, přidáno 16.11.2017 22:39:29
Amoxicillin Ointment Levitra Avec Dapoxetine Avis [url=http://howtogetvia.com]generic viagra[/url] Viagra Acquisto Farmacia
JeffBupt, přidáno 16.11.2017 20:14:32
What Is Stranger Than Flagyl online pharmacy Progesterone Medicine Where To Buy On Line
Migushooft, přidáno 2.11.2017 20:02:42
Vendita Viagra Italia Line Purchase isotretinoin pills next day pharmacy amex viagra Keflex 500 Mg For Sinus Infection
RonHailia, přidáno 29.10.2017 9:34:34
Potenzmittel Cialis De viagra Antibiotic Generic Cephalexin
Migushooft, přidáno 29.10.2017 2:54:48
Cialis Langzeit viagra Doxycycline Hyclate 100mg Tablet
Migushooft, přidáno 28.10.2017 9:18:20
Canadian Online Pharmacy Detrol viagra Where To Order Doryx Jersey Citybuy Vigora 100 Cialas Professional For Sale
Migushooft, přidáno 23.10.2017 11:03:38
Ordering Prednisone From Canada Cialis Generico En Farmacias Espanolas buy viagra Comprar Viagra India Cialis 10mg Gunstig
RonHailia, přidáno 21.10.2017 5:01:34
Citralapram 10mg For Sale viagra Cialis E Anemia Dosi Levitra
RonHailia, přidáno 15.10.2017 11:43:31
Kamagra Carrefour Meds On Line No Prescribtion Cialis 4cpr Riv 20mg best prices for legal levitra 500mg Penicillin For Std To Buy Erfahrungen Mit Viagra Kaufen Buy Doxycycline Online Confidential
RonHailia, přidáno 12.10.2017 22:37:22
Xenical Vente Libre Espagne vardenafil canadian pharmacy Discounted Viagra
RonHailia, přidáno 11.10.2017 15:34:38
Cialis Levitra Sildenafil Tadalafil 20 Mg Softgel Cialis Pas Cher 40mg viagra vs cialis vs levitra reviews To Buy Cialis From Ireland Cephalexin Class Action Buy Propecia For Hair Loss
JeffBupt, přidáno 9.10.2017 12:48:48
Cialis By Internet Cialis Benavides Dijon Acquisto Kamagra viagra cialis Le Viagra Rend Sourd
Migushooft, přidáno 4.10.2017 12:16:52
Online Pyridium Mail Order Glendale can you get levitra cheap Cheapeast Secure Ordering Isotretinoin Where To Order No Prescription
RonHailia, přidáno 2.10.2017 9:40:50
Zithromax Iv Dose Viagra E Ipertensione Polmonare levitra order online Wie Wirkt Viagra Am Schnellsten Propecia Clasificacion Amoxicillin Wholesale World Market Price
Migushooft, přidáno 1.10.2017 0:05:20
Cialis Levitra Comprar Propecia Without A Prescription Viagra Priligy Plm Mexico cialis Como Conseguir Viagra Por Internet Giudizio Propecia
RonHailia, přidáno 28.9.2017 11:37:18
Amoxicilline 500 Grossesse Cialis Online Kaufen Gunstig Viagra Avec Paypal generic cialis Precio Viagra Sin Receta
Jméno: E-mail:

Komentář:

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/

Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 
Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist