Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

18.1. 2010BelcarnenTolkienCon 2010 – fotky, reportáže a tak vůbec (aktualizováno 3.2. 15:32)

Pondělí 18. 1. je nejhorším dnem roku, dočetl jsem se. Může být, ale zatím mi to tak nepřijde. Pravda, TolkienCon 2010 skončil, bolí mne nohy a jsem unaven, ale jinak si užívám drobné radosti organizátora – škola neshořela, nikdo z okolních domů nás neseřval kvůli hluku, z okna žádný elf nevypadl a ta záchranka, která před budovou zastavila a děsivě mne vylekala, jela pro někoho z domu naproti. Uf. Jak se TolkienCon líbil Vám vlastně moc netuším, ale z ohlasů na místě mi přijde, že nuda to snad nebyla. Budu rád za Vaše komentáře tady u článku, na Facebooku (možnost čtení oficiální Facebook stránky TolkienConu je i pro ty, kteří tam registrování nejsou), fotky, reportáže a od přednášejících třeba i za prezentace, které zde rád vystavím. A taky za tipy, co by se Vám líbilo přidat / upravit a co je naopak zbytečné. Pište do komentářů nebo na info@tolkiencon.cz (na stejné adrese se i můžete ptát na ztráty a nálezy).

Rovnou ale mohu odpovědět na pár drobností. Už na Conu kolovala jakási fáma, že dorazilo málo lidí (že je tam nějak prázdněji než obvykle nám několik z Vás říkalo), ta akce je prodělečná a kdo ví, jestli se na ni kvůli tomu nevykašleme. Buďte v klidu, kvůli penězům by TC neskončil, nepřítelem je spíš čas a s ním svázané problémy. Loňský ročník byl sice lehce prodělečný, ten letošní naopak v mírném plusu (pokryl nám ztrátu z loňska a zbylo na nedělní setkání organizačního týmu u večeře). Za ty roky se nám podařilo kupu věcí cenově ořezat (projektory jsou bez problémů zdarma, akustiku získáváme levněji atp.) a především je TC akce, kterou dělají fanoušci pro fanoušky bez nároku na honorář, jeho smyslel není vydělávat peníze :o) Pokud dorazí dost lidí, aby se podařilo zaplatit náklady které nejde omezit (pronájem budovy, například), tak to nějak zvládneme. Letos bylo na TC přibližně 170 lidí, z toho část autorů jen na předávání Mirovuru či křest Kočičích nocí, běžných účastníků na většinu akce tak 150. Je to zhruba polovina počtu z doby největšího zájmu a osobně mi tohle menší a komornější pojetí vyhovuje víc. Pokud ale máte pocit, že stovka lidí navíc by byla lepší, můžeme u případného dalšího ročníku zase trochu zatlačit na propagaci (letos jsme nedělali v podstatě nic jiného krom mailů účastníkům minulých ročníků) a třeba se zadaří. Osobně tam víc lidí nějak zásadně nepotřebuji, ale přizpůsobím se :o)

Druhou věcí je kostýmová soutěž, u které tak trochu přemýšlím o systému hlasování. Je potřeba, aby se přidalo více lidí. Letos jich sice bylo dost na jasné výsledky, ale stále jen menší část účastníků. Tipy, jak to řešit, přivítáme. A zároveň je tu téma „profesionální kostým“ (tj. zakoupený od někoho, kdo se tím živí nebo přivydělává) versus „amatérský“ (účastník si jej, od začátku do konce, vyrobil sám). Osobně mne to moc netrápí, ale pokud má více lidí pocit, že je třeba tyto dvě kategorie dělit, tak sem s tím.

Třetím tématem jsou děti. Je jich stále víc, i na TC. Někteří tradiční účastníci kvůli nim nemohli dorazit. Tlaky na zavedení „dětského koutku“ sílí každým rokem. Je třeba ho pořádně promyslet, ale vypadá to, že se bez něj neobejdeme :o)

Nesmím zapomenout poděkovat. Láďovi za koordinaci programu a vůbec všechno okolo, Michaelu Broncovi ze Strak na vrbě za Imladris a to, že nás svým způsobem trochu dokopal k tomu TolkienCon letos vůbec dělat. Fanaurwen, Potty a Nakorovi za nevděčnou práci u registrace, která jim znemožnila účastnit se podstatné části programu, a taky za pomoc s přípravami, úklidem a tak podobně. A díky patří i ZŠ v Grafické a především její ředitelce za to, že nás tam takhle každoročně toleruje :o)

A to je asi tak vše. Mé poznámky jsou tak trochu „technické“, ač samotný TolkienCon je akcí spíše poetickou a jsem za to rád. Ale o tom třeba v komentářích od ostatních, ze mě nic dalšího nedostanete :o) Pro tento rok (i když… třeba zase zkusíme nějakou letní či podzimní „předconovou“ výpravu) se za všechny z organizačního týmu loučím a těším se na brzkou shledanou… možná za rok :o) A tak to bylo... Začal Čtvrtý věk Středozemě... A Společenstvo Prstenu, ačkoliv navždy spojené přátelstvím a láskou, skončilo

Jan „Belcarnen“ Čeřovský

TolkienCon 2010 – fotky, reportáže, přednášky, komentáře…

Vše možné najdete na Facebooku, ale pokusím se co nejúplnější přehled vést i zde. Pokud o čemkoliv víte, napište do komentářů, na Facebook nebo na info@tolkiencon.cz.

Fotky


Video & zvuk


Reportáže


Přednášky

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

Půlka, přidáno 28.3. 2010 12:13:43
Hodně pozdě, ale přece: moje fotky z TC:
http://www.pulkaweb.net/index.php?show=2010&foto=tolkiencon_10

Půlka, přidáno 26.1. 2010 20:21:37
Dlouho očekávaná novinka je zde!

Originální nahrávka nového live alba Falešného společenstva - Feanor a jeho synové unikla na veřejnost a již je ke stažení na následujících dvou adresách. Doufejme, že se to členové tohoto hudebního uskupení nedozvědí a nezatrhnou stahování nedočkavým fanouškům, zn. stahujte rychle!

na rapidshare.com - http://rapidshare.com/files/341474946/Feanor-a-jeho-synove-FS.zip
anebo na uložto.cz - http://www.ulozto.cz/3793285/feanor-a-jeho-synove-fs.zip

Lemming, přidáno 24.1. 2010 16:48:12
Na stránku s naší tvorbou ( http://fs.ulmus.cz/tvorba/ ) konečně přibyly noty z letošního vystoupení "Fëanor a jeho synové" ( http://fs.ulmus.cz/tvorba/vystoupeni-feanor.pdf ) a rovněž jsme aktualizovali kompletní zpěvník Falešného společenstva ( http://fs.ulmus.cz/tvorba/FS-2010-01-24.pdf )
Ligeia, přidáno 22.1. 2010 22:06:02
Chválíme velice Andreho přednášku Hannibal ante portas. "Nemáme peníze!" A "Můj kolega Pius si myslí totéž" budou ještě dlouhou dobu oblíbené hlášky ;-)
Lemming, přidáno 21.1. 2010 15:52:46
Trocha spamu: Vytvorili jsme na FB stranku Falesneho spolecenstva. Predpokladame, ze tam budeme hazet odkazy na fotky / nahravky / videa + davat informace o budoucich vystoupenich: http://www.facebook.com/pages/Falesne-spolecenstvo/255208422970
Jan "Belcarnen" Čeřovský, přidáno 21.1. 2010 10:26:39
Činkapi: myslím, že nějak tak (přehlídka kostýmů, ještě to promyslíme) to dopadne, díky za tip. Kostýmová soutěž stejně vznikla jako reakce na to, že většina účastníků v nějakém dorazila, nebylo to naopak :)
Činkapi, přidáno 21.1. 2010 10:19:40
Zdravím všechny a hlavně Belcarnena a orgy vůbec - za to, že mají chuť a sílu pouštět se do toho každý rok znovu a znovu! :-)
Dva minulé ročníky jsem vynechala a tím letošním jsem byla velmi příjemně překvapená - i když by se mohlo zdát, že už není možné nic nového vymyslet a z tématu vyždímat, opak je pravdou :-)
Menší počet lidí byl aspoň z hlediska účastníka vyložené plus; je to přehlednější, příjemnější, nedělají se velké fronty v čajovně a člověk vždycky najde místo k sezení...
Pro mě osobně bylo největším překvapením Falešné společenstvo - měla jsem s nimi tu čest poprvé a fakt mi spadla brada. A pak taky fanouškovské filmy - vidět je na pořádném plátně a s komentářem bylo pro mě hodně zajímavé. Ale celé to bylo hrozně fajn - leckdy jsem se chtěla roztrojit, abych mohla současně sledovat program jedna, program dvě a ještě k tomu kecat s kamarády v čajovně :-)
Takže díky moc.
Jen ještě malá poznámka k soutěži o nejlepší kostým: můj názor je ten, že soutěž je zbytečná. Kostýmy jsou nesouměřitelné - jak porovnávat renesanční šaty, které si někdo pořídí kvůli jiným akcím, s nápaditým, ale jednoduchým hobitím pláštíkem? Možná by bylo zajímavější udělat přehlídku vybraných kostýmů, s tím, že by nositel o něm něco řekl (ke které postavě nebo národu z Tolkienova světa patří, když už je to na Tolkienconu), třeba si k němu i vymyslel nějaký malý příběh... případně řekl něco o původu kostýmu, nějaké zajímavé technické detaily o střihu a použitých technologiích... Dobré kostýmy by se tím "ocenily" mnohem víc (a upřelo by se na ně víc pozornosti) než kratičkým a lehce chaotickým vyhlášením vítězů. A možná by to i leckomu pomohlo zlepšit úroveň jeho vlastního kostýmu...

Arsiméné, přidáno 19.1. 2010 19:35:50
Ahoj přátelé! Tak jsem tu konečně taky. Bylo to parádní jako vždycky, sice opravdu daleko míň lidí než dřív, ale zas aspoň bylo víc místa a my zbylí jsme si to užívali. Zvlášť irské tance, Falešné společenstvo (z písničky Otec Fëanor měl sedm synů jsem byla málem mrtvá) a pardání divadlo. A Belcarnenova jídlová přednáška byla velice příjemná tečka na závěr. Zdravím všechny, co jsem potkala a děkuju za milou společnost.
Stevko, přidáno 19.1. 2010 16:56:57
Lemming: Tiež si to myslím, že to nepôjde. Ale možno niekto robí zázraky. Ja som sa o úpravy audia (iné ako rodelenie na kúsky) začal zaujímať včera a dokopal som to k tomu: http://disk.jabbim.cz/stevko@jabber.cz/laeg.ogg (nie, nie je to dobre, ale možno sa to bude lepšie niekomu počúvať).
Lemming, přidáno 19.1. 2010 13:57:48
Stevko: Ta nahrávka je na mnoha místech přebuzená a obávám se, že s tím se moc dělat nedá :-(
Stevko, přidáno 19.1. 2010 13:33:55
Nahrávka z koncertu. Je to zlé, ale ako tak sa niektoré časti dajú počúvať. A je to bez akýchkoľvek úprav (priamo z nahrávacieho prístroja), takže sú tam napríklad zachytené rozhovory divákov alebo rozbíjanie skla: http://disk.jabbim.cz/stevko@jabber.cz/VOC%202010-01-16_16h30m50.mp3

Keď niekto vie pracovať so zvukom, tak by to mohol skúsiť nejak upraviť. Ak nie, pokúsim sa o to sám.

Anor, přidáno 19.1. 2010 12:45:10
Díky orgům za con! Bylo to parádní, hrozně rychle to uteklo a hrozně mě to bavilo! Díky taky duším u obchudku, že tam drželi stráž:) Vloni jsem vynechala ale přiště přijedu zas:) Pouštěla bych Michala k přednašeni stejně často jako letos, je to super poslechnout si neco o psani a vydavani obecne a vyhlasovani miruvoru na tc je taky skvely napad! Počet lidi byl moc příjmný, můžeme si ho užívat, než se zas vynoři filmovží fanoušci za dav roky:)
Tauriel, přidáno 18.1. 2010 22:33:45
Divadlo podle fotek vypadá zábavně, točil to někdo na video?
Melisilme, přidáno 18.1. 2010 22:12:34
Úvodem: Díky všem orgům za jejich čas a úsilí věnované přípravě, průběhu a vůbec všemu kolem conu. Díky všem účastníkům, že tam byli, že vytvořili krásnou atmosféru conu a že byli milí a ohleduplní (jo no, už se psychicky připravuju na bitevní noci :P).
Ale je pravda, že víkend to byl krátký... Chtělo by to do půli ledna nějaký státní svátek :) Ať už na prodloužení conu nebo na dospávání.

Ke kostýmové soutěži - trhavá část programu nezní zle. Ono upřímně řečeno, letos taky mohl kdo by moc chtěl hlasovat víckrát. Za con jsem potkala nejmíň 5 opuštěných a nestřežených hlasovacích lístků :P Nebo odanonymnit.
Každopádně pomohla by větší krabice na frekventovanějším místě - třeba před čajovnou, kde se pravidelně vytváří fronta. A když už v ní stojím, hele, tamhle je hlasovací krabice a u ní tužka...
Rozdělení na profi a amatérské bych uvítala, tomu Falloninu kostýmu se fakt se "self-made" těžko konkuruje :)

Dětský koutek by to na příští con asi už vážně chtělo. Elfí koutek není nafukovací a jelikož jsme s Ai a dalšími přišly na spoustu dalších věcí, co bychom do něj příští rok chtěli, asi těžko by se to kloubilo dohromady :)

Jan "Belcarnen" Čeřovský, přidáno 18.1. 2010 21:16:47
Inushka: ne, v pohodě, jsou to drobnosti, ale je třeba je vyřešit :o)
Inushka, přidáno 18.1. 2010 21:15:03
No vidíš, to mi nedošlo :-D
Tak by možná šlo udělat hlasovací lístek jako utrhávací kousek programu, který každý dostane. Prostě aby to nebyl malinký samostatný papírek, který člověk lehce vytrousí nebo někam založí. Program si snad většina lidí nechá a občas se na něj i podívá. A už si začínám připadat jako nějaký hnidopich, takže už fakt mlčím :-)
Ještě jednou díky za con! Nechci, aby to teď vypadalo, že kritizuju.

Jan , přidáno 18.1. 2010 21:02:43
Inushka: ten tvůj systém znamená, že každý může hlasovat kolikrát chce ;-) Uvidíme, možná je ta soutěž fakt zbytečná :)
Inushka, přidáno 18.1. 2010 20:59:36
Tak především bych začala velkou jasně označenou krabicí umístěnou na vhodném místě - někde, kde většina lidí často prochází, ale zároveň tam nevznikne úzké hrdlo. U krabice by měla být hromádka hlasovacích lístků a tužka. Další konkrétní věci mě teď nenapadají, kdyby jo, určitě je napíšu :-)
Anebo zvážit, jestli má vůbec smysl dělat kostýmovou soutěž, když o ni vlastně není zájem... Myslím, že to rozhodně není věc, kvůli které by lidi na Tolkiencon jezdili a pěkné kostýmy si vzájemně oceňují i neformálně bez soutěže.

Jan "Belcarnen" Čeřovský, přidáno 18.1. 2010 20:08:33
Inushka: tenhle problém s lístečky samozřejmě známe a proto jsme opakovaně vyhlašovali "jděte hlasovat" v průběhu Conu na místech, kde se zrovna srotilo hodně lidí :) Jen se nám nepodařilo vymyslet nic lepšího, kde by nebylo nutné, aby se nositel kostýmu přihlašoval nějak předem. Budeme nad tím dál přemýšlet a nějaké tipy oceníme :)
Inushka, přidáno 18.1. 2010 19:09:44
Já chci především poděkovat všem, kteří se podíleli na organizaci za jako obvykle bezvaně připravený con a skvělý program. A všem ostatním účastníků za pohodovou atmosféru. Já si Tolkiencon každý rok skvěle užívám a letos možná i o něco víc právě díky menšímu počtu účastníků. Takže jestli, Bele, chceš k tomu názory, tak za sebe říkám nesnažit se nalákat za každou cenu co nejvíc nových účastníků, spíš se zaměřit na to, aby stále přijížděli ti tradiční (třeba i ti, kteří letos z růsných důvodů nemohli - dětský koutek je podle mě super nápad) a zůstávali celou dobu.
Co se kostýmů týče, přiznám se, že vůbec netuším, jestli ty, pro které jsem hlasovala, byly "home-made". Popravdě mě nějak ani nenapadlo, že by to tak nemuselo být. Ale pokud je to masový jev, asi bych hlasování rozdělila. S nedostatkem hlasů je to jednoduché - je potřeba to lidem ulehčit. Vždyť si to vezmi - na hlasování dostaneš při registraci (tedy ve chvíli, kdy máš plné ruce práce s jinými věcmi a kostýmy jsi zatím viděl jen na Potty a Fanaurwen) malinký lísteček, který v zápětí téměř jistě ztratíš nebo na něj prostě zapomeneš, protože ho strčíš do první kapsy, abys měl volnou ruku. A když už ho teda chceš odevzdat, musíš se u registrace vyptávat, kam že to a je ti ukázána malá nenápadná krabička schovaná mezi hromadou dalších věcí. To je prostě příliš komplikovaný postup vyžadující příliš mnoho aktivity. To už se člověku musí nějaký kostým sakra líbit, aby se takhle aktivně snažil mu dát hlas.

boromira, přidáno 18.1. 2010 16:25:29
Falešné společenstvo bylo to nejlepší, co jsem na letošním úžasném conu viděla. Fakt, hluboká poklona, to se hned tak nevidí a neslyší.
Celý con byl zase tak neuvěřitelně krátký, až to člověku vysvětlí pojem relativity času. Belovi a všem orgům dík!!

Lemming, přidáno 18.1. 2010 14:33:24
Tak, zpracování fotek z Tolkienconu 2010 konečně dokončeno. Je jich hodně, takže jsem to tématicky rozdělil:

Fotky z programu: http://picasaweb.google.cz/michal.kara/Tolkiencon2010Program#
Fotky lidí na Tolkienconu: http://picasaweb.google.cz/michal.kara/Tolkiencon2010Lide# (Prosím, pokud znáte nějakou Neznámou, napište sem její číslo a jméno ::) )

A kdyby vám náhodou Falešné společenstvo ještě nelezlo krkem a chtěli jste z něj vidět více, tak máme i rozšířenou verze představení a záběry ze zkoušky: http://picasaweb.google.cz/michal.kara/Tolkiencon2010FS#

Fotografové:
Představení FS: Markéta, Gargamel
Zbytek: Větší část Lemming, menši část Půlka, jedna nebo dvě fotky Venice.

Technika: Nikon D40 a D90 s objektivy Nikkor 35mm f/1.8 a 18-108mm f/3.5-5.6. Většina fotek je z kombinace D90 + 35mm, kterou mohu na podobné příležitosti jen doporučit ::D Blesky pouze interní.

Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist