Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

13.1. 2008BelcarnenOzvěny TolkienConu 2008 aneb `tam bubnují`... (upraveno 22.1.2008 16:42)

Tak a je po dalším TolkienConu. Původní plán jít spát třeba hnedka v osm nevyšel, ale něco po desáté se třeba povede. Momentálně se nacházím v takovém pěkně melancholickém rozpoložení a za doprovodu záznamu z koncertu Střízlivých hobitů smolím tyto řádky. Na jednu stranu jsem strašně rád, že už je to celé bez nějaké katastrofy za námi, na druhou je mi líto, jak rychle to uteklo. Ale tak je to vždy. Program hodnotit nemohu, sice jsem viděl kousek prakticky každé přednášky, ale tak si žádný velký obrázek neuděláte.

Marta & Rasputin Band

Tak prostě doufám, že se vám letošní ročník TolkienConu líbil a užili jste si ho. A že vám nová budova vyhovovala, nám tedy ano, hlasité radovánky se zde snesou přeci jen lépe než na původním místě. Poděkování tedy patří vedení školy, že nám umožnilo prostory využít. Samozřejmě změna místa konání sebou přinesla i některé logistické problémy, drobný chaos v orientaci a další škobrtnutí, ale snad to nebylo tak strašné. Ono těch chybek bylo samozřejmě víc, nejvíce se musím omluvit „skřetům“ z pátečního koncertu, kapele Marta & Rasputin Band, ze nezajištění zvukaře. Žádost se „ztratila v překladu“ a prostě mi to včas nedocvaklo. Moc mne to mrzí. V sobotu zase došla zásoba hlasovacích lístků do kostýmové soutěže, což naprosto nechápu, protože jich bylo vyrobeno pro stejné množství účastníků jako programu a CDček. Hlasovacích lístků bylo málo, programů tak akorát a CDček ještě hromada zbyla. Nějaký bílá díra či chyba v časoprostoru… což mi připomíná červenotrpasličí divadlo.

Inu naše výzva, pravda nijak masivně nepropagovaná, abyste si připravili nějaký skeč, se moc neujala. Takže ten námi organizovaný skončil poněkud rozpačitě, protože byl prostě krátký a za ním už nic nenásledovalo. Pravda je taková, že divadlo se stalo jakousi „tradicí“ všech ročníků, ale letos nebyl dostatek času na přípravu a vlastně ani nějaký zajímavý nápad na cokoliv delšího. Pro případné další ročníky asi oslovíme s výrazným předstihem opět Vás, třeba se něco zajímavého (alespoň scénář, „herce“ již dodáme :o)) najde. Ono vůbec s tím časem na organizaci čehokoliv je to stále jen a jen horší, ale stále je to dostatečně zábavné, abychom se ho snažili nějak nalézt.

Herní mapka

Téma dalšího ročníku otevírat nebudu, obzvláště ne s bolavýma nohama. Ale již během včerejška a dneška se nám sešlo pár návrhů na části programu a různá vylepšení (například oddělená čajovna a bufet atp.). Tak kdo ví, třeba se příští rok zase něco uskuteční. Ale teď už jdu opravdu spát. Děkuji všem za pomoc s přivedením TolkienConu 2008 k životu, za účast a příjemné vzpomínky. Dobrou!


Na tomto místě se postupně objeví fotky, doufám vaše komentáře a názory, zvukové a video záznamy a tak všelijak, však to znáte. Pokud cokoliv máte, posílejte! Pokud je to nějak moc velké (například dlouhé video), nejprve dejte vědět a nějak formu předání pořešíme.


Fotky


Stáhněte si…


Reportáže

Herní mapka

Tričková výzva! Ještě stále jsou k dispozici trička s letošním logem TolkienConu. Černá Mka a XLka. Kdyby měl někdo zájem, je buď možno domluvit se na předávce v Praze za cenu 150,- Kč, nebo poslat na dobírku, což vyjde na dvě stovky. Zájemci mohou psát na tolkiencon@jcsoft.cz

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

Tar-ara Istandil, přidáno 25.1. 2008 2:20:17
Sice kapku později, ale také já musím poděkovat za skvělý TolkienCon :-). Bohužel jsem se už nezúčastnila neděle (přerušená tradice :-( ), ale ty dva dny jsem si užila. Skvělé přednášky o mečích a elfí taktice :-). Úžasné taneční hodiny (kdy jsem málem vypustila duši, ale stálo to za to :)). Také moc pěkná přednáška od Ládi (jen...příště možná raději méně zavádějící název ;-)). Taktéž fain koncert Střízlivých hobitů. Ale samozřejmě nejen toto. A nesmím zapomenout na velmi chutnou a pro mě již tradiční horkou čokoládu v čajovně :-). A samozřejmě lidičkové, někteří dlouho nevidění, se kterými jsem ráda zas chvíli pobyla a pokecala.
Něco jsem nafotila, něco natočila (snad mě za to nebude nikdo stíhat :)). Pokud máte zájem, najdete to zde (jak fotky, tak videa) http://tar-ara.sg1.cz/ (ještě uvažuji o reportu, ale momentálně nemám vůbec čas, takže je to nejisté).
Tak zas za rok...

Jan `Belcarnen` Čeřovský, přidáno 22.1. 2008 16:34:12
Potty: tak si elfí atmosféru užilo dost lidí i v týdnu :o) Já jen doufám, že nějak vyvětrala skřetí třída... v neděli to vypadalo beznadějně %-)
Potty, přidáno 22.1. 2008 15:58:09
Tak trochu se zpožděním, nicméně samozřejmě také děkuji za con, jednoduše všem.

Pár poznámek ke zdejším námitkám:
Pokud jde o dětský koutek, což o to, idea je to pěkná. Ani problému o to, kdo je bude hlídat, bych se nebála. Deneb se již nabídla, já bych se na tom taky klidně podílela, pokud by to nebylo na celou dobu, takže pokud by se k nám přidal ještě jeden člověk, už by to bylo bez potíží zvládnutelné, aniž by tím některá z nás zabila celý Con. Ale: za prvé si nejsem zcela jistá ochotou rodičů nám své děti svěřit, když nás vůbec neznají. A za druhé - chceme spací, nebo hrací koutek? Dohromady to nejde, jednak by hrající si děti rušily ty spící, druhak ten spací by byl potřeba někde dál od hluku, zatímco ten hrací naopak blízko programu, aby to rodiče neměli daleko. Takže se obávám, že to by bylo poněkud komplikované...

Pokud jde o techniku a ozvučení, tak v aule není problém, tam je od školy. Jen je to třeba předem domluvit.

A divadlo příští rok doufám bude, přece jen, nebudu maturovat...:))

A pokud jde o školu, tak kromě přesouvání lavic byly v pondělí v elfí třídě roztomilé zelené lístečky na záclonách. :))

Morgoth, přidáno 22.1. 2008 15:16:12
Nuz, na cone bolo super, ako vzdy :)

Tak som spisal aj svoj report - http://morgoth.blog.matfyz.sk/p2123-tri-dni-v-stredozemi

A aby nebolo dost fotogalerii, tu je ta moja: http://picasaweb.google.com/morgoth87/TolkienCon2008

Iva, přidáno 21.1. 2008 13:29:05
Trochu se zpožděním, ale pořád nadšeně: díky Belovi a všem za úžasnej Con, samozřejmě "zase", ale tentokrát "opravdu", ten nejpovedenější! A Boromiře za překlady textů Střízlivých hobitů!
Jan `Belcarnen` Čeřovský, přidáno 20.1. 2008 10:44:40
Půlka: nejspíš ty velikosti navrhoval nějaký amík, Mko mi úplně normálně je, což mi přišlo taktéž dost podezřelé %-)
boromira, přidáno 20.1. 2008 10:33:02
Ervil: neber to tak doslova, já jsem např. při hledání reálií dospěla k závěru, že Rohirové jsou vikingové, ale o to tu přece nejde, co jsou nebo nejsou. Je to fantasy, tedy inspirace, imaginace a tak podobně nebo jak se tomu říká. Nejde o doslovnost. Naopak, je skvělé, když vzniká něco nového. Předpokládám, že ani Emerka to takhle nemyslela.
Ervil, přidáno 20.1. 2008 1:01:04
Emer: U kostymu jsme celou dobu propagovali, že se jedna o Rohanskou ženu. Vycházela jsem z toho, že Rohirové jsou nejvice podobní Normanům a tohle je jen takova ranější verze. Uznávám že jejich primární barvou pravděpodobně nebyla modrá a červená, ale klidně to příště napravim.
Půlka, přidáno 19.1. 2008 23:29:23
P.S. Trička jsou velmi zdařilá a obrázek imho dostačující velikosti i pestrosti. Ale co mi maličko vadí je evidentní asociace velikosti M = maxi ... jsou nějaká strašně velká.
Půlka, přidáno 19.1. 2008 17:03:52
Tak, jaký byl con v pravdě nevím, ale co se týká pondělní úpravě ve škole, tak se celý den intenzivně ve staré budově ozývalo šoupání lavic, kdo ví proč.

Co se týká k programu tak uvidímě příští rok a nahrávky si poslechnu.

Ale co bych do budoucna odfiltrovala jsou ti skřeti a podobná verbež uprostřed na chodbě. V čajovně, kde je celý den neutichající hluk, to celkem dobře leze na nervy a bolí z toho hlava - zavřít nemůžete, za pět minut by vám zase někdo nezavřel a tak.

P.S. Nakore, stále Ti dlužím ten lístek ;)

Ale dle fotek to vypadalo velmi pohodově a příjemně.

želfí Emerka, přidáno 18.1. 2008 17:25:20
boromira: Díky za odkaz! Stojí za přečtení. :)
boromira, přidáno 18.1. 2008 17:16:33
odkaz na reportek Eleka Bregalada alias Střízlivého hobita Tolkien con 2008
http://www.tolkfolk.pl/index1.html

Jan `Belcarnen` Čeřovský, přidáno 18.1. 2008 11:55:57
Boromira poslala svůj překlad textů Střízlivých hobitů (z originálu na který ze začátku odkázal Lindatirion). Odkaz ke stažení v článku.
Ligeia, přidáno 17.1. 2008 12:45:11
Několik foteček také na http://ligeia.webgarden.cz/akce/tolkiencon-2008.html
želfí Emerka, přidáno 16.1. 2008 20:54:23
Hmm... Já neříkala nic o tom, že ten vítězný kostým nebyl zajímavý. Jen nejsem schopná pochopit to pohrdání, jakým nás vznešení living-historici obdařují a s jakou samozřejmostí počítají s tím, že jsou prostě vyšší kasta. A my jim to vesele dotvrdili. Aspoň si nemají na veřejnosti pouštět pusu na špacír.
Beneficus, přidáno 16.1. 2008 18:34:33
Jeden mensi report :) :
http://www.sff.cz/view.php?cisloclanku=2008011601

Deneb: jako dzinotrickar jsem se sam velice podivoval v jake mensine jsme byli :) u mne se bezkostymovost tyka pouze lenosti :o) ale uz jsem se rozhodnul pro vyrobu dvou kostymu a tva prednaska poskytla inspiraci pro dokonceni jejich navrhu :)

Jan `Belcarnen` Čeřovský, přidáno 16.1. 2008 15:31:03
Ruby: už to vidím :-D
Jdu doplnit do článku, včetně té galerie.

Deneb, přidáno 16.1. 2008 15:20:14
Denebko, Denebko, stačí nebýt slepá... ono když se klikne na "Všechny komentáře", tak už tam zase jsou... %-) ;-) Tak to jen kdyby někdo měl před očima stejnou mlhu jako já.
Deneb, přidáno 16.1. 2008 15:17:55
Sangí: aha, dík. Shodou okolností ji znám, jen jsem nevěděla že jsou to její fotky. (Kupříkladu na Vánoččiných fotkách je to ta paní tančící se žlutým závojem. Mamka od Aldawin, Rebeky a Aiwinke.)

Mimochodem, na konci diskuze mizí příspěvky... nešly by tam vrátit...?

Sangí, přidáno 16.1. 2008 15:03:17
Deneb: Na Hofylandu má ID MAMILENKE, v komentářích jí říkají "maminka Aldawinke". Ale jinak ji neznám.
Ruby, přidáno 16.1. 2008 14:58:33
Tak já ten odkaz hodim i přímo sem, ať si ho Bel všimne :-P
http://003ruby.wz.cz/pan-prstenu/kviz2008.htm
Kvíz se správnými odpověďmi.

Jinak vítězný kostým se mi taky líbil, byl jiný než ostatní. Což taky asi zapracovalo, ono když vás obklopují samé elfky s dlouhými rukávy, rozevlátými vlasy a jemnými látkami a najednou se mezi nimi vynoří barevné vikingské šaty doplněné copánky, tak to upoutá pozornost :-)
Osobně vidím největší problém celé soutěže v tom, že žetonky se shánějí na poslední chvíli, součet probíhá až během samotné ceremonie předávání cen... a málokdo se prostě osmělí, aby skočil po kolemjdoucím (zvlášť pokud by mělo jít třeba o skřeta!) a začal mu cpát žetonky. Já teda takovou odvahu nemám...

Deneb, přidáno 16.1. 2008 13:54:57
Dostala jsem odkaz na jednu fotogalerii, ale nevím čí je... jestli někdo identifikujete autora...?

http://kub.sdh.cz/svata/TolkienCon2008/

Deneb, přidáno 15.1. 2008 23:40:59
Emerko, ctím tvůj názor, ale nesouhlasím s ním. Mně se vítězný kostým moc líbil i přesto že zjevně nebyl primárně určen na fantasy a tím spíš ne na Tolkiencon. Proč taky? Moje šaty byly třeba vyrobeny u příležitosti dětského tábora, který neměl s Tolkienem nic společného a stejně je nosím. ;-)
Jako kritérium přihlášení k hodnocení bych stanovila, aby šlo o vlastní šaty (tj. nebyly z divadelní půjčovny), otázkou je jestli musí být i vlastnoručně šité - já to nepovažuju za nutné. Možná trošku sobecky, neb šiju víc na jiné než na sebe a potěšilo by mě, kdyby některý z mých výtvorů uspěl. ;-)

Jan `Belcarnen` Čeřovský, přidáno 15.1. 2008 22:48:01
FeeFee: no kdybych já teď přemýšlel o špendlení a šití místo práce a současných koníčků, asi už bych se z nedostatku času nevyhrabal :o) Uvidíme příští rok... :) Sakra, už tu zase něco slibuju...
FeeFee, přidáno 15.1. 2008 22:40:13
Bel: no, to bys asi měl, tak Denebčina byla dost inspirující :) já teď místo učení se na zkoušky vymýšlím, kde, co a jak sešpendlím, sešiju, kolik látky a podobně :)))
Jan `Belcarnen` Čeřovský, přidáno 15.1. 2008 22:24:17
Ten kostým je vidět pěkně třeba na fotkách od Deneb nebo Ytriaga. Mně přijde tematický a pěkný až dost :o) Vzhledem ke své dost sporné manuální zručnosti si tvorbu něčeho takového nedovedu ani představit (možná bych měl zaskočit na nějakou přednášku :-D)
FeeFee, přidáno 15.1. 2008 22:03:16
Mno, co já vím, tak vítězná slečna byla Eówyn, takže si myslím, že vikingský kostým nebyl od věci, navíc se jí musí přiznat, že si ho celý šila sama a růčo ( tím myslím bez použití stroje), což já si osobně jaksi nedokážu časově představit. Je tedy fakt, že by asi bylo lepší se do té kostýmové soutěže přihlašovat, a aby těch pár finálových vybírala porota, protože když jsem viděla, jak se asi s deseti lístečky hlásila slečna v jakýchsi vážně nahrubo střihlých elfích šatech, tak mi to přišlo poněkud blbé. Každopádně na druhou stranu musím přiznat, že za svůj nový oděvní výtvor jsem dostala celý jeden lísteček od slečny, kterou jsem ani neznala, což mě potěšilo :)
Jan `Belcarnen` Čeřovský, přidáno 15.1. 2008 20:15:13
želfí Emerka: mně se ten vítězný kostým líbil :) Ale ten hlasovací systém prostě nefunguje pořádně. Samozřejmě jsou tu varianty třeba v tom stylu,že se nejdřív člověk do kostýmové soutěže přihlásí, pak nějaká "odborná" porota vybere třeba desítku finalistů a u těch se hlasuje večer naživo v sále... ale zase by bylo fajn to nějak moc nepřekombinovat. Ten systém lístečků, co tu navrhoval Nakor, sice bude skoro jistě lepší než to současné, ale stále to myslím není ono :-/
Jan `Belcarnen` Čeřovský, přidáno 15.1. 2008 20:09:21
Ligeia: je fakt, že ta spousta lidí se ve škole úplně ztratila, ale stejně by bývalo bylo potřeba víc místností %-) O tancích v čajovně jsme uvažovali, ale v tu dobu tam posedává celkem dost lidí, navíc by se asi muselo zhasnout a tak, dost by to myslím omezilo provoz.
Vlažnější sobota... tam vznikají problémy, že proti některým bodům programu není vhodné nic stavět (koncert, divadlo atp.), nikdo nechce jít s přednáškou proti Františce Vrbenské, někteří chtějí spíše dříve a jiní zase později a kupa dalších logistických potíží. Ale k tomuhle se asi lépe vyjádří Láďa. Já bych poskládal jinak snad jedinou věc. A to nedal dvě dlouhé a "seriózní" přednášky vedle sebe (taková ta doba 11 - 13) a spíše zkusil mít v jedné linii něco méně náročného, jenže tím by se zase určitě zkomplikovalo něco jiného :) A navíc se v tu dobu šlo upíchnout v programu koutků a tak :) Taky by šlo do soboty narvat některé věci z neděle a tu nechat vyloženě jako "chill-out" jen s pár drobnostmi, ale to nám zase budou mnozí nadávat, že v sobotu kupu věcí nestíhají, protože se kryjí :) Ale jak už jsem psal, program sestavil (nejen do kalendáře, ale drtivou většinu vykomunikoval, za což mu patří velký dík) Láďa a ten k tomu asi může říct více. Osobně mi přišlo, že letos byl sestaven hodně vyváženě :)

želfí Emerka, přidáno 15.1. 2008 20:08:54
Juju. S kostýmovou soutěží je problém. Nevím, co mám vlastně oceňovat. Letos jsem se nezapojila vůbec a jsem tomu ráda. Jinak by mě asi rozladilo, jak to všechno dopadlo. Vždyť ta slečna neměla ani vymyšleno, co má ten její kostým představovat. Opravdu je naším cílem velebit vikingskou tvořivost? Možná by to chtělo vymyslet nějaké nominace - tedy kdo se zúčastnit chce a poctivě přiznává, že kostým je jeho a pro akci jako stvořený.
Ligeia, přidáno 15.1. 2008 19:02:47
Zdravím všechny a přidávám svůj malý komentář. Con byl fajn, odpočinek, relaxace, kamarádi, jako vždycky. Ovšem mega prostory na mě působily, že je mnohem menší účast, také jsem nepotkala spoustu známých tváří (asi byli zalezlí v jiných patrech).
Díky za sprchy! Velmi!
Program mi přišel až příliš bohatý v pátek večer a jaksi "vlažnější" v sobotu. Divadlo se mi líbilo, dokonce jsem chvílemi i rozumněla textu. Jen mě nakonec přeci jen mrzí časové a místnostní umístění haradských tanců. Klidně mohly být v čajovně, kde by byla mnohem hezčí atmosféra, než ty žebříky a apod. (viz foto od Vánočky)
A co se týče kostýmové soutěže, podle mě je to spíš zajímavý sociologický jev než soutěž, vzhledem k tomu, že si většinou kamarádi podarují žetonky mezi sebou. Například my holky, co spolu jezdíme, bereme kostýmy na conu dost jako prestižní záležitost a ještě se nám nestalo, že bychom dostaly hlas od někoho cizího, i když nám kostýmy chválili. Jen, že to zamrzí.
Tak, good luck do dalších ročníků. Pokusím se taky co nejdřív poslat fota.

Ruby, přidáno 15.1. 2008 18:19:23
Tak se taky ozvu :-)

- Mám pocit, že záznam z Hobita někde máme, jenom si vzpomenout, kde... :-D
- Dětský koutek je skvělý nápad.
- Na volbu kostýmu bych použila nějak ten Nakorův nápad s jednou kartičkou, na kterou si bude moct každý připsat jakákoliv tři jména a předat je na registraci.

Chtěla bych tímto poděkovat:
- Mírwen a Drakovi a Půlce za čajovnu a výkrmnu, budiž pochváleni!
- Súlwen za kravičky, vrátím!
- Fany za společné vedení Obchůdku
A všem ostatním, že prostě přišli :-)

Kvíz právě zpracovávám a co nejdřív pošlu Belovi, aby tu přihodil ty správné odpovědi a tak. A slavnostně tu slibuji, že příšlí Kvíz bude tak složitý, že se vám zavaří mozky! Hahaha! ;-)

Jan `Belcarnen` Čeřovský, přidáno 15.1. 2008 17:59:22
Gandalfina: plátno se zadní projekcí není problém, no třeba příště :o)

boromira: Uvidíme :) ony tu jsou i různé právní důsledky a vůbec, kdyby se nějakému tomu dítku něco stalo.

Marta & Rasputin by měl být k dispozici kompletní videozáznám :)

boromira, přidáno 15.1. 2008 16:58:03
Za klidný koutek pro dítka bych se taky přimlouvala, přebalovat zoufale naříkající robě v hracím doupěti nebo někde na chodbě opravdu není to pravé ořechové. Sice jeden mrňous kapituloval před skřetími skřeky, ale to byla asi výjimka obdařená mimořádně kvalitním hudebním sluchem :-)
Bel: bude taky záznam Marty a Rasputina? Nakor mě dost namlsal:-)
A jinak, ať se snažím, jak se snažím, nějak neshledávám k opravování víc než nějaké drobnosti. Letos to bylo vážně naprosto dokonalé

Gandalfina, přidáno 15.1. 2008 16:42:37
Lindatirion:
Dík za texty Střízlivých Hobitů, pustím si k tomu mp3 záznam koncertu a královsky si to užiju
[Nakor:
kdyby byl projektor ZA Hobity u zdi a mezi projektorem a Hobity viselo prostěradlo, na které by se promítaly texty zezadu (od zdi směrem do sálu)ze zrcadlově položených/ naskenovaných fólií... nesvítilo by do očí nikomu nic :-D - ale to jen tak na okraj bez nároku na reakci :-)]

Deneb, přidáno 15.1. 2008 15:03:13
Ekan: ale jo, jasně. A babičky, strejdové, macechy, sestry, zákonní zástupcové a únosci klidně taky. :-D Nemyslím "matky spíše než otcové" ale "matky (et al.) spíš než já".

Viola: ale kuš, mně tvoje šaty přijdou dost hezké. :-) Možná nejsou jak od profíků, ale zato je na nich vidět pečlivá práce.

Ekan, přidáno 15.1. 2008 14:53:09
Deneb: Jak dotycne matky? Dotycni otcove snad nemaji pravo se vyjadrit?!?

Viola, přidáno 15.1. 2008 13:57:34
co se tyce kostymu, tak naprosto souhlasim s Deneb, ze pekny kostym zvysuje poteseni z cele akce, potiz je v tom, ze me znalosti siti jsou dobre akorat na to, abych si vytvorila "nejaky" kostym, ktery mi vubec nesedi a tim me poteseni z akce spise snizuje :-( Rekla bych, ze dost lidi na tom bude podobne.
Jan `Belcarnen` Čeřovský, přidáno 15.1. 2008 13:50:00
Deneb: já mám teda zafixováno, že při řešení notebooku a tak jsem se ptal, zda mám přinést i mikrofon. A ty že to prý umluvíš :) Tak nevím, možná halucinace.

Logo... no s tím je to vždy potíž :) někdy je moc "elfské", jindy "skřetí" a tak, tohle bylo takové univerzální a osobně se mi líbí. K JRRT ta dýmka prostě patří, ač si o kouření taky myslím své :)

Deneb, přidáno 15.1. 2008 13:41:23
Lemming: k dětskému koutku by se asi měly vyjadřovat spíše dotyčné mamky, ale myslím že i kdyby chtěly či musely své dítko mít pořád u sebe, i tak by ocenily koutek, kde by si mohly v klidu sednout a případně popovídat s ostatními maminami a kde by si děti mohly spolu hrát.
Deneb, přidáno 15.1. 2008 13:37:19
Neříkám že by kostým měl být povinný, to jen mně (a možná pár dalším cvokům ;-)) pěkné kostýmy podstatně zvyšují potěšení z akce. :-) A zrovna ty, Bele, jsi patřil k těm kdož byli oblečeni vcelku stylově. Podmínkou pro dobrý dojem není 20 metrů sametu a kilometr zlatého lemování. ;-) Třeba Františka mě fascinuje tím, jak jen pomocí dvou šperků vykouzlí vzhledné fantasy odění i z obyčejné sukně a svetru.

Jo, a ještě když se tu řeší to oblečení, jedna malilinkatá připomínka: napřesrok bych ocenila esteticky hodnotnější conová trička - ne že bych měla něco proti panu profesorovi, ale předchozí loga se mi zamlouvala mnohem víc. Možná že jiní to zas vidí opačně, ale já bych třeba - neračte se prosím urazit - tričko s jakýmsi pánem v klobouku a nadto kuřákem (uááááá) nechtěla ani zadarmo. :-/

Na mikrofon už před přednáškou nějak nepřišla řeč, ale to nevadí - leda že by si stěžovali posluchači, já ne, vůbec ne... aspoň jsem měla větší volnost pohybu. ;-)

Lemming, přidáno 15.1. 2008 13:23:18
Bel: Je jasny, ze to muselo byt v telocvicne. I proto, ze se do ni podle mne vejde vic lidi jak do auly, eventuelne se tam da trsat... Ono by podle mych chabych znalosti o akustice dost pomohlo kdyby se treba na stenu u vchodu (proti ozvuceni) daly zavesy. Na co je povesit by bylo, co jsem tak koukal, ale je otazka kde sehnat tolik latky a kdo by to tam vesel (byl by nutny delsi zebrik).

Deneb - fotky: Jojo, z naseho predstaveni ma nejlepsi, evidentne si ten jeji fotak nejlip poradil s osvetlovani sceny :-)

Deneb - aula: Podle mne nase predstaveni bylo bez problemu, minimalne na zkousce jsme byli slyset dobre, pokud jsme stali na predscene. Akustika te auly je fakt vynikajici, priste jedine tam ;-)

Detsky koutek: Jsem pro, protoze pristi rok tez hodlam dorazit alespon s jednim pod-hobytcetem ;-) A Jana Kopeckova - Pazoutova rikala neco podobneho :-D

Kazdopadne podle mych zkusenosti ( ;-) ) je potreba hlavne relativne klidna mistnost na spani a to i pres den. A pokud jde o hlidani - treba nase Zuzka (dva a ctvrt roku) by rozhodne s nikym cizim nebyla ;-) To jde az u starsich deti.

Jan `Belcarnen` Čeřovský, přidáno 15.1. 2008 12:56:16
Deneb: výborně, píšu si tě na dětský koutek :-D
Jinak o akustika jsi žádala, ale když jsem ti ji pak nabízel těsně před přednáškou, tak už nechtěl, pokud dobře pamatuji. Každopádně v té aule zvukový systém je, stačí to domluvit a předem jej pořádně zprovoznit. Mělo by to jít.

Kostým... no já občas taky měl jen košily a džíny. Kostým není podmínkou a překvapuje mne, kolik účastníků ho nakonec má :) Cony obecně o kostýmech tolik nejsou (TC, ElfCon, Trpaslícon atp. jsou v tomhle spíš netypické), takže nevidím problém.

Musím ale souhlasit s Nakorem, že systém "kostýmové soutěže" jest nutno nějak předělat. Jak ještě nevím, rady uvítám :)


Viola, přidáno 15.1. 2008 12:56:09
Ahoj! Take bych chtela vsem moc podekovat za con. Omlouvam se tem, se kterymi jsem se nerozloucila. Na konci conu na me padl nejaky smutek, jakoby snad tenhle con mel byt posledni (coz bych hrozne nerada, ja se sem vzdycky moc tesim), tak jsem radsi zmizela.
Myslim, ze letosni misto pro nej bylo vybrane dobre: 2 kridla se schodistem uprostred navic oddelena dvermi umoznila, ze se ruzne skupinky navzajem nerusily.
Vetsinu casu jsem opet ztravila (nebo stravila? - od maturity uz je to dlouho...) na zkouskach FS, tentokrat pasma o Aredhel (doufam, ze se vam libilo :-), ale stihla jsem i leccos jiného. Vubec si myslim, ze Tolkiencon je jedina akce sveho druhu v CR (tim nechci urazit organizatory jinych podobnych akci, o kterych treba nevim) a byla bych rada, kdyby pokracoval dal. Ted se asi ceka, ze napisu něco o tom, jak vam s tim pomuzu a ja bych opravdu rada, jenze se znam a nerada bych slibila neco, o cem uz ted vim, ze to bude tezke splnit. Na konci roku si budu hledat novou praci, takze starosti nad hlavu a pokud tu praci najdu, nebudu mit v lednu narok na zadnou dovolenou. Pokud ji nenajdu, tak budu mit ovsem casu more, takze rada s leccims pomuzu :-)
A protoze novy rok teprve zacal, tak vam vsem preji, at se vam v nem dari!


Deneb, přidáno 15.1. 2008 12:18:42
Ytriagu, už ti někdo řekl že máš výborné fotky? (Určitě řekl, nicméně já to říkám taky... ;-))

Dětský koutek by se možná vážně hodil, soudím-li podle počtu zúčastněných tvorečků menších než průměrný hobit. Ale hledat pro něj hned celou třídu? Snad leda pokud by to mělo být i místo k nerušenému přespání, jinak by asi stačilo vybrat nějaký konec chodby přes který se nechodí a obložit žíněnkami, dekami a plyšáky. :-) (Takhle z hlavy mě napadá třeba ten zbytek chodby za odbočkou k aule - ani skřety tam moc slyšet nebylo... ;-))
Pokud jde o shánění chůvy, hlásím se - ovšem byla bych ráda kdyby se našel ještě někdo, aby případná kostýmová přednáška II nemusela proběhnout v netradiční přednáškové místnosti za doprovodu dětského sboru... ;-)

Mám-li komentovat kostýmovou úroveň, potěšila mě nejen vzrůstající kvalita kostýmů, ale také jejich procento v davu - dokonce i někteří zarputilí džínotričkaři už se začínají přizpůsobovat, což atmosféře akce výrazně prospívá. :-) Tím ovšem neříkám že by to nemohlo být ještě lepší - soudím-li podle fotek a vyprávění třeba z elfí slavnosti, je docela škoda že se pár lidí stále brání "zesměšnění" kostýmem. (Monstera samozřejmě nepočítám - bez kostkované košile už by to snad ani nebyl on... ;-)) Vlastně by mě i zajímalo co vede lidi k tomu, že na con jezdí v civilu... Zvyk? Příliš náročné pořízení kostýmu? (No, to mi ani neříkejte... a nebo mi to řekněte a nafasujete něco do začátku. :-)) Nebo nedostatek odvahy? Snaha o výjimečnost...? ;-)

Mikrofon v aule? Někomu chyběl? Já o něj sice žádala, anžto jsem kvůli prochlazeným hlasivkám měla obavy že mě nebude slyšet, ale nakonec si na nízkou hlasitost nikdo nestěžoval tak to snad bylo v pořádku. Neny (aspoň myslím že to byl on) tam pak zkoušel akustiku a shodli jsme se, že je to oproti tělocvičně velmi kvalitní prostor. Možná leda na ten muzikál že by se hodily mikrofony... ale nevím, osobně jsem na něm nebyla.

Jan `Belcarnen` Čeřovský, přidáno 15.1. 2008 11:43:48
Lemming: pro případné příště v této budově zkusíme využít přímo vestavěné ozvučení auly. Bohužel takové ty noční koncerty a "diskotéky" stejně musí být v tělocvičně, nejen kvůli místu. Je totiž částečně zahrabaná v zemi a dobře izolovaná, takže to prakticky není slyšet ven. Nebýt téhle "drobnosti", tak Con v podstatě nemohl proběhnout v téhle podobě.
Lemming, přidáno 15.1. 2008 11:28:37
Akustika v aule byla naprosto vynikajici (narozdil od telocvicny; ten zaznam je podle mne lepsi nez byl koncert nazivo :-( ). Pri zkousce v Aule jsme zjistili, ze zdaleka nejlepe je clovek slyset, kdyz stoji na predscene ;-)

Cimz bych chtel jeste opozdene podekovat Ladovi za splneni nasich proseb tykajicich se terminu vystoupeni a hlavne moznosti zkouseni na jevisti, bez toho by bylo nase vystoupeni jeden veliky chaos ;-)

Jan `Belcarnen` Čeřovský, přidáno 15.1. 2008 8:23:27
Gandalfina: dětský koutek by se pomalu hodil, jen organizačně to nebude jednoduché a i takhle je těch tříd ve staré budově tak akorát (už rozdělení čajovny a bufetu na dvě místa bude problém). Inu uvidíme. Ozvučení v tělocvičně bylo vždy na přednášejícím a taktéž v aule bylo k dispozici na žádost (kombo s mikrofonem). Asi jen ne vždy jsem se ptal, zda ho přednášející chce. Přišlo mi (podle sebe), žebe to jde umluvit. Byť je možné, že vzdadu mne nikdo neslyšel :o)
Sihaja, přidáno 15.1. 2008 0:03:48
Bylo to naprosto úžasné, sice jsem z toho tancování na skřetí rytmy ještě teď pajdající a nevím jak to dělám ž pokud se vyskytne v okruhu 10 km okolo mě nějaký valčík nebo polka, tak si mě někdo vždycky vybere a "mučí":-)

Vážně dík bylo to příjemně odpočinkové

Lindatirion, přidáno 14.1. 2008 23:50:53
Jo a ta písnička č. 4 je Pieśń Luthien, k ní je text v zipu taky.
Lindatirion, přidáno 14.1. 2008 23:47:04
Pokud si někdo chcete zazpívat polsky, většina textů co zazněly na koncertu je tady: http://poetspol.web4u.cz/other/DTH.zip

Není tam všechno a je tam něco navíc, kompiloval jsem to dohromady dost narychlo.

Gandalfina, přidáno 14.1. 2008 22:15:52
Pro mě ze všech nejlepší Tcon. Příští už nikde jinde. Budova a rozčlenění dokonalost sama, všechno ostatní jakbysmet :o)) Dál už bych jen opakovala mnohokrát mnohem lépe řečené.
Pár návrhů pro příště:
1/ Texty střízlivých hobitů přeložit předem a při vystoupení promítat (třeba i s polským textem) nad hlavy pěvců. Pak by se lépe zpívalo s sebou (možná i dvojjazyčně :D)
2/ Přibývá nám ratolestí a proto se přimlouvám za "dětský koutek" nebo i dva, mohly by se tam zavést i reproduktory - jeden z tělocvičny, druhý z auly, děti by se nemusely omezovat v hrách a rodiče by o nic nepřišli. Přednášející rodiče by tam mohli bez obav na tu hoďku ponechat mrňousky s kamarády a tetami/strýci.(i kak těchnika - vozmožno?)
3/ V aule (ale nakonec i v tělocvičně) by se dost hodil pro přednášející mikrofon

Jan `Belcarnen` Čeřovský, přidáno 14.1. 2008 21:27:46
Nakor: dík za koment :)
Sobotní noc zachraňoval koncert (už ho poslouchám asi popáté, a to tenhle styl hudby vlastně nevyhledávám...) a samozřejmě přednáška Františky :o) Ale to divadlo už je tradice.. no třeba příště. Je to jedna z věcí, do které se moc nepletu a nechávám jí volný průběh %-)

Lemming, přidáno 14.1. 2008 19:22:59
Jo, jinak oddelena cajovna a bufet mi prijdou jako docela dobry napad ;-)
Jan `Belcarnen` Čeřovský, přidáno 14.1. 2008 19:10:59
FeeFee: Na CDčku bohužel není vše, co by tam mohlo být. Něco se nenašlo, něco vypadlo. Ale ještě stále shromažďujeme a pokusím se dát na web pořádný archiv ke stažení. Třeba tam úplně chybí "muzikál Pán prstenů" z ročníku 2004, pouštěl sem ho v jednu dobu v tělocvičně, ten je skvělý. A nějak zmizlo video z divadla Hobit. A to nemluvím o záznamu divadla vůbec prvního... :) No jo, letí to rychle.
FeeFee, přidáno 14.1. 2008 19:07:14
Teda musím říci, že letošní con se fakt povedl a děkuji tímto všem organizátorům i přednášejícím, protože to bylo opravdu fajn. Hlavně bych chtěla poděkovat Deneb za její přednášku o šatech, která mě hodně nadchla. Koukala jsem také na doporučené stránky krey, na kterých toho je opravdu hodně a vidím to tak, že mezi zkouškama si budu hrát na švadlenku :). Také bych chtěla poděkovat za cdčko, které jsem dostávali při vstupu, celé jsem ho zkoukla a musela jsem se hodně smát, když jsem si připomněla všechny ty bývalé ročníky a viděla jsem, jak se ti všichni lidičkové proměnili :)Zkrátka, bylo to fajn.
Jan `Belcarnen` Čeřovský, přidáno 14.1. 2008 17:06:43
želfí Emerka: dík za koment :o) To rozdělení tříd bylo děláno operativně na místě a nevyšlo tak, jak bychom si přáli. Ale bohužel jedna ze tříd byla velkou část soboty blokována opravou světel, další pak kus pátku. A některá místa bylo nutné začít připravovat hned. Rozdělení probíhalo spíše nějak logicky k typu "obsahu" než vzhledu třídy. Elfové co nejvíce na kraji a mimo běžný provoz, aby je nikdo nerušil. Tamtéž co nejvíce spaní. Skřetíci na konci chodby, kvůli hluku (nakonec jste hráli v akusticky vhodnější chodbě :o). Nahoru to nešlo, dupání by rušilo spící pod vámi, skřeti nějak vydrží víc ;-) Organizační třída musela být blízko vchodu, čajovna a bufet někde na "spojnici stezek"... no a při tom počtu použitelných tříd těch možností prostě není tolik :) Ale pokud by se to tam dělalo i příští rok, uvítáme tipy na rozložení předem ;-)

P.S. "aromatickou výzdobu" nebylo naprosto možné vyvětrat ani po několika hodinách otevřených oken, navíc se rozšířila na chodbu :) Tak snad si dneska nikdo nestěžoval %-) Zatím žádný telefonát nebyl...

Anor, přidáno 14.1. 2008 15:45:03
Díky za con! :-D
Jan `Belcarnen` Čeřovský, přidáno 14.1. 2008 13:23:25
Lemming: jasně, už je to v článku z mého hostingu. Těším se na video :)

A díky všem na fotky, taky přidány.

Talpanda, přidáno 14.1. 2008 13:07:00
Kromě báječné příležitosti setkat se s lidmi, se kterými se jinak nevidíme, byl letošní Con všech Conů opět báječně zorganizovanou, programem naplněnou, bezvadnou akcí. Díky organizátorům, přednášejícím a vůbec všem, se kterými jsem se v uplynulém víkendu setkával:-)
Lemming, přidáno 14.1. 2008 12:29:22
Nahravka z naseho vystoupeni (pasmo o Aredhel) je tady: http://www.ulmus.cz/tc/tc2008.wma

Je to nataceno diktafonem, takze je poznat na technicke kvalite. Casem snad bude i video.

Jinak se to asi casem (tydny) prestehuje na jine URL, takze pokud by to eventuelne Bel mohl hodit nejak k sobe a dat odkaz do clanku na svoji kopii, nebudeme se zlobit :-)

Elek Bregalad, přidáno 14.1. 2008 9:53:26
Moc diekuju wszecnim z TOLKIEN CON i kocert "Střízlivých hobitů" :)
boromira, přidáno 14.1. 2008 9:25:10
Psala jsem to už včera, tenhle con byl prostě úžasný, ještě nikdy jsem si to neužívala tak, jako letos, a že to bylo skvělé i předchozí roky. Budova byla více než vyhovující, ze začátku to vypadalo, že je prázdná a moc velká, ale nakonec se to ukázalo jako obrovská výhoda, protože bylo dost místa na všechny aktivity a vzájemně jsme se nerušili. Jen toho času bylo tak nějak málo a hrozně rychle to skončilo :-)
Goldberry, přidáno 14.1. 2008 9:19:49
Moc děkuji všem, co měli prsty v organizaci, bylo to fajn, jako ostatně každý ročník :-)

!!!!!NEPOSTRÁDÁ NĚKDO CD S FILMOVOU HUDBOU, zabalené do stránky zpěvníku "Gary Jules - Mad World"?!!!!!
Našli jsme ho v neděli ráno na parapetu v šatně (u skříněk), nebylo popsané a pokládali jsme ho za své..pokud někomu chybí, ozvěte se prosím, rádi předáme/ pošleme poštou.

Delf, přidáno 14.1. 2008 9:13:33
Díky za příjemný víkend, opravdu nějak rychle uběhl
Smaug, přidáno 14.1. 2008 9:13:18
Děkuju moc Belovi a celému organizačnímu týmu - TC byl opět úžasným zážitkem, který těžko nachází srovnání! :-)
Jan `Belcarnen` Čeřovský, přidáno 14.1. 2008 8:21:34
Deneb: to je nějaká divná chyba, prostě si ho před odesláním dalšího komentáře přenastav na ten správný a mělo by si ho to zapamatovat.
Jan "Belcarnen" Čeřovský, přidáno 14.1. 2008 8:20:31
Deneb: přednášku pošli mailem, ulož třeba na uschovna.cz a dej mi vědět. Rád ji vystavím na web :)

Lindatirion: jojo, byl moc fajn. I když naživo jsem slyšel jen kousek a celé si to vlastně taky užil až včera večer ze záznumu. Časem by měl být i záznam Marty & Rasputina, i s videem.

Sangi, přidáno 14.1. 2008 0:12:23
Moje fotky (až od soboty ráno) jsou tady: http://picasaweb.google.com/lucie.vachova/TolkienCon2008
Lindatirion, přidáno 13.1. 2008 23:00:58
Ježíši, ten koncert Trzezwych Hobbitow je prostě famózní!!!! Píšu Elekovi o texty, hlavě na Osamělého elfa. Jestli je dostanu, tak je někde vystavím...
Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist