Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

29.12. 2002WeeDeeSeznam chyb a nedopatření ve Dvou Věžích - 87 záznamů a stále přibývají...

Loni slavil velký "úspěch" seznam chyb, kterých se dopustili tvůrci Společenstva Prstenu. Letos se vyrojil pořádný seznam nedopatření i pro Dvě Věže. Určitě ne všechny budou pravda, film jsem viděl jen jednou a nemám možnost to vše ověřit. Každopádně pokud se nudíte, můžete si počíst. Třeba se pak přestanete na Dvě Věže těšit a rychleji vám uteče čas do premiéry :o) Belcarnen

  1. Ve scéně ve skladu, kde Sam navrhuje Frodovi, aby použil Prsten a tak unikl, Frodo ze začátku sedí před sudem.Poté ale přijde Faramir a Frodo i Sam sedí na nějakém plášti a ve výhledu jim už nestojí sud žádný.
  2. Ve scéně před bitvou v Helmově žlebu, když se Legolas dohaduje s Aragornem, jsou jeho oči hnědé, a ne modré. 
  3. Když Gandalf, Legolas, Aragorn a Gimli vcházejí do Meduseldu, je vidět že jde Gandalf jakoby ruku v ruce s Legolasem.Zřejmě se o elfa opírá, ale když kamera uhne a potom se znovu vrátí, Gandalf už není s Legolasem v kontaktu.V dalším záběru už ale oba kráčí znovu ruku v ruce.
  4. Potom, co Smíšek s Pipinem uniknou skurutům, má Smíšek nad pravým okem hlubokou ránu, která se ale velmi často mění.Na začátku je nad pravým okem a celá krvácí, potom se objeví nad jeho levým okem a stále krvácí.Poté se vrátí nad jeho pravé oko, ale už je čistá, pak se ztratí docela a vrátí se až později, a to nad pravé oko už nekrvácející. 
  5. Během Frodovy a Samovy finální scény v Osgiliathu můžete jasně vidět, že řetízek, který Frodo nosí, se prodlužuje.V několika záběrech visí řetízek pod záběr kamery, takže nemůžete vidět Prsten, v jiných záběrech je ale řetízek hezky v záběru a Prsten je najednou viditelný. 
  6. Když jezdci uprchnou z Helmova žlebu, můžete jasně vidět kopyta posledního koně procházející rovnou skrz skřetí mrtvoly na mostě.
  7. Když Gandalf poprvé stojí před Théodenem, shodí svůj plášť z ramen a je vidět, jak mu padá k nohám, když je ale potom ukázán další plný záběr není plášť nikde k vidění. 
  8. Když Éomer vysedává na svého koně potom, co daruje Aragornovi, Legolasovi a Gimlimu dva jiné koně, můžete vidět, jak mu meč padá z pochvy.
  9. V bitvě s válčícími jezdci, kde jede Aragorn přes skálu a spadne, jeho meč není v jeho pochvě.Až později, když je unesen proudem na břeh, je meč najednou v bezpečí v pochvě.Vrátil ho snad do pochvy, když padal? 
  10. Ve scéně s Olifantem, kdy začne Olifant šílet, můžete zahlédnout jeho nohu procházející přímo skrz skupinu jižanů.
  11. Ještě před scénou s útokem skřetích jezdců, lze zahlédnout Aragornova koně měnícího se z hnědé na bílou a potom znovu na hnědou.
  12. Když Théoden recituje svou báseň o koni a jezdci, Gamling pokládá na svého krále brnění, ale když nám kamera znovu naskytne široký obraz, má jen chránič hrudě. 
  13. Stínovlas, kůň, na kterém smí jezdit jen Gandalf, nemá sedlo ani uzdu.Tudíž se po většinu filmu filmaři velmi úpěnlivě snaží skrýt právě to sedlo ,na kterém Gandalf viditelně sedí.Můžete ho tedy občas vidět ,jak drží přední část svých šatů ,ale někdy se dá i zahlédnout, jak drží velmi tenkou uzdu.Přesně na konci filmu, kdy sledujete záběr na Gandalfa, Aragorna, Legolase, Gimliho atd. na koňských hřbetech, jasně vidíte Gandalfovy nohy v třmenech.
  14. Potom, co Aragorn spadne do vody po útoku vrrků, je nalezen Bregem, starým Theodrédovým koněm.Když jej prvně osedlá, má kůň jen ohlávku a řemínek.Později, poté co Aragorn vidí Sarumanovu armádu pochodovat do Helmova žlebu a jede varovat krále Théodena , je už kůň vystrojen uzdou a sedlem. 
  15. Když Saruman vydává příkaz k vyslání vrrčích jezdců, skřet, který sedí na straně viditelně mluví.Jeho řeč je záhy přerušena, ale jeho ústa se stále hýbají.
  16. Když je Legolas ve Fangornu jeho brož je otočena na špatnou stranu, v dalším záběru je ale už zpět, kde měla být. 
  17. V Edorasu, když Červivec “okouzluje“ Éowyn, jeho ruka je jasně na její tváři a samotná jeho osoba je jen několik palců od ní.Poté co Éowyn odpoví a odstrčí Červivcovu ruku pryč, následuje další záběr, kde jsou už více jak 6 stop od sebe. 
  18. Ve scéně, kdy útočí vrrci, sedí Legolas v sedle s Gimlim.Zpočátku se pohupuje na koni za trpaslíkem, ale v dalším záběru je náhle před ním.
  19. Ve scéně, kde jsou ženy a děti odvedeny do bezpečí do Třpytivých jeskyní pod/za Helmovým žlebem, můžete zde vidět krápník kymácet se sem a tam. 
  20. Pokud se dobře díváte, když začne v bitvě v Helmově žlebu pršet, uvidíte, že make-up elfů se smývá, hlavně ten Legolasův.Když si na začátku připravuje luk, má kroužek make-upu blízko své vlasové čáry.
  21. V záběru, kdy Éomer a jeho jezdci drží svá kopí, poté co jim Aragorn řekne, proč přišli do Jízdmarky, se podívejte pozorně na Éomerova ústa.Můžete vidět, že se pohybují, jakoby mluvil, v tomto záběru ale není žádný dialog. 
  22. Když Smíšek a Pipin „jedou“ na Stromovousovi, a vy se podíváte pozorně na jejich vlasy, když ukazují obličeje proti pozadí, uvidíte nepatrný zelený nádech plochy za nimi.
  23. Na konci, potom co se Aragorn, Legolas, Théoden a jeho muži vrátí z mostu venku u tvrze, vidíme širý záběr na Gandalfa a Rohiry sjíždějící dolů z horské stěny.Most je v pozadí, tudíž by král, Aragorn i jezdci měli být vidět, není tomu však tak. 
  24. Na začátku scény, kdy jsou Aragorn a ostatní přeživší z bitvy chyceni v síni, kamera přejde od zadní části síně dopředu.V tomto záběru nejsou nalezeni žádní koně, ale na konci scény, přibližně o pět minut později, všichni vycházejí z haly s pěti nebo více plně osedlanými koňmi.
  25. Frodo a Sam jsou zajati Faramirovými hraničáři a v Osgiliathu Frodo tasí Žihadlo a hrozí jím Samovi.Nemyslel snad Faramir na to, aby odzbrojil své zajatce? 
  26. Když Skuruti útočí na Helmův žleb, proděravějí bránu a Théoden, král Rohanu, jim přichází pomoci zablokovat dveře i útok skurutů. Můžete poté jasně vidět, že má kopí zabodnuto napravo ve vrchní části hrudníku /pravém rameně.Později, když Aragorn s Théodenem vyjíždějí, drží už král svůj meč pravou rukou plynule a bezvadně.
  27. Když Aragornův kůň najde svého nového pána blízko řeky, položí na něj Aragorn svou hlavu a kůň má jistě jen ohlávku bez udidla v tlamě.V záběrech Aragorna, které následují, můžete náhle vidět koně s udidlem. 
  28. V první chvíli, kdy vidíme Aragorna, Legolase a Gimliho, běží na vršku kopce s kamerou za nimi.Legolasův toulec je na levé straně, avšak po celý zbytek filmu je na pravé.Také Aragornův meč je na špatné straně.
  29. Potom, co Frodo drží Žihadlo na Samově hrdle a pustí jej, řetízek s prstenem visí na knoflíku vesty.Záběr se prostřídá na Sama a poté hned zpět na Froda, ale řetízek už na vestě nevisí.
  30. Ve scéně, kdy jsou Sam, Frodo a Glum u Černé brány, hned potom, co se rozhodnou zkusit jinou cestu do Mordoru, je kamera umístěna za Frodovým pravým ramenem, když se dívá na bránu a vítr odfoukne jeho vlasy ze tváře.V záhybu mezi hobitovým uchem a obličejem je vidět zbytek bílého lepidla.
  31. Aragornova rána na rameni mění podobu ve dvou záběrech následujících po jeho pádu ze skály.Poprvé vypadá docela zle, ale podruhé vypadá už jen jako krvavá skvrna přes jeho ruku.
  32. Když Aragorn, Legolas a Gimli sledují skuruty, ještě předtím než se objeví Rohanští jezdci, běží mezi dvěma skalnatými výběžky hřebenu. Aragorn poté vydá povel k ukrytí a skoro ve stejnou chvíli se jezdci objeví.Kupodivu Aragorn slyší skuruty na pochodu den před nimi, ale jezdce 30 sekund od nich už ne.Také Legolas, známý pro svůj zrak zřejmě zapomněl podívat se z hřebenu, kde by jezdce viděl přímo skvěle. 
  33. Když Aragorn sní o Arwen, oba stojí a líbají se.V blízkých záběrech jsou jeho ruce na její tváři, ale v širším záběru jsou už po jejích bocích. 
  34. V záběru, kde vidíme Gandalfa a posily jezdců objevujíc se na východě, můžeme rovněž vidět, že stín armády skřetů směřuje ke Gandalfovi.Podle postavení slunce by ale měl spíše přicházet od něj. 
  35. Potom, co Éomer půjčí Legolasovi, Aragornovi a Gimlimu koně a spolu se svými jezdci odjíždí. Arod (Legolasův kůň) je držen Legolasovou pravou rukou, ale v dalším záběru je Arod držen jeho levou rukou a i sám kůň je několik stop nalevo.
  36. Frodo a Sam spolu mluví v době, kdy je útočeno na Gondor.V tomto záběru můžete vidět, že se řetízek s Prstenem zachytí za jeden z Frodových knoflíků, ale když se k němu kamera znovu vrátí, už řetízek zachycen není, ačkoli se Frodo vůbec nepohnul. 
  37. Zatímco se Aragorn, Gimli a Legolas vlečou za Smíškem a Pipinem, je na začátku filmu panoramatický záběr na hory, kudy běží. Pokud pozorujete Orlanda Blooma, uvidíte jak se na skále smekne a uklouzne, nenápadně vyrovná balanc a pokračuje v běhu. Nepochybně by Legolas, člen nejpůvabnějších stvoření ve Středozemi, měl být schopen přeběhnout několik skal bez smyku nebo ne?
  38. Když Haldir umírá a dívá se kolem sebe snažíc se chytit dech, vidíte těla mrtvých mužů a skřetů rozptýlená po schodech.Později, když Legolas „surfuje“ na štítu ze schodů dolů, jsou už schody kompletně čisté a nikde žádná těla. 
  39. Ve scéně, kde Frodo, Sam a Glum pozorují cizí vojáky a Olifanty cestující do Mordoru, je v pravém horním rohu jezero.Je zřetelně lesklé a můžete vidět vlnky na vodě, které se však nepohybují. 
  40. Pokud se podíváte na Frodovo chodidlo, když je v kamenném hradě s Faramirem, uvidíte, že náš malý hobit nosí sandále.
  41. Když Frodo stojí před Nazghůlem na ptákovi typu dinosaura, záběr je pořízen nalevo od nich.Můžete zahlédnout, že má Nazghůl bílé ruce, ve kterých drží uzdu tohoto ptáka. 
  42. V některých scénách, kde můžeme vidět Nazghůly letící na stvůrách s černými křídly, se jejich plášť sotva hýbe nebo se nehýbe vůbec a to i navzdory očividnému větru.
  43. Když Glum prosí o propuštění, jeho vlasy se ve vánku nehýbají, ačkoli rostlinstvo i Frodovy a Samovy vlasy ano.
  44. Když Aragorn, Legolas a Gimli potkají Éomera a Rohanské jezdce, začnou se Éomer a Gimli hádat.V tomto bodě se záběry střídají a ukazují jednoho dívajícího se na druhého a opačně.Z Éomerova pohledu je Gimli o slušný kus nižší než on.Nicméně když je Éomer pozorován z Gimliho pohledu, vidíme část Gimliho hlavy dívající se nahoru na Éomera – jeho hlava je viditelně výše než jsme dříve viděli z Éomerova pohledu.
  45. V záběru, kde Faramir nechává Froda a Sama jít, se zdá jakoby si hobiti vyměnili pláště.Během filmu totiž Frodova spona ukazovala nalevo a Samova napravo, kdežto v tomto záběru je to přesně naopak. 
  46. Ve scéně s Aragornem sledujícím hobití stopy po skřetí bitvě, je Aragornova výstroj obrácená – jeho meč je u jeho pravého boku, jeho dýka nalevo atd. 
  47. Na konci filmu, po bitvě v Helmově žlebu, Gandalf, Aragorn, Legolas ,Gimli a král Théoden jedou na svých koních na vrch kopce, aby se podívali na světlo nad Mordorem.Nicméně dříve ve filmu již byli na tomto kopci a žádný náznak Mordoru tam nebyl.
  48. Když Frodo a Sam sledují Faramirův útok na Olifanta/Mumaka, je Faramir vidět dole na zemi, jak řídí útok, zatímco hobiti jsou docela vysoko nahoře (alespoň tak jako výška Olifanta od země jelikož jezdci z něj padají vedle nich) tedy, jak dokázal tak rychle přijít až nahoru, aby hobity zajal?
  49. Když Gandalfův bílý kůň poprvé dramaticky nastoupí, můžete vidět v dáli na cestě vyjeté koleje.Při dané nepřítomnosti cest v celém průběhu filmu, se toto zdá jako záběr kousek dál od vybraného místa natáčení. 
  50. Jen malá strategická námitka : Proč by Rohanští měli dlouhý rovný most vedoucí právě nahoru na slabé místo zdi Hlásky, to jest k bráně, která vlastně sama žádá vaše nepřátele, aby pohodlně vyběhli nahoru s beranidlem, jestliže se při tom ještě mohli buď ostře otočit nebo se otočit jen mírně, aby přišli a nakonec se lehce přiblížili až k bráně.Skřeti by tak nemuseli ani moc rozhýbávat beranidlo. 
  51. Během téměř celého filmu je Stínovlas čistokrevný bílý kůň s celou bílou hlavou.Jestliže ve finální scéně Helmova žlebu, už po bitvě, Gandalf jede na Stínovlasovi, pak má tento kůň nyní velmi odlišnou tmavou hlavu a černou část hlavy.
  52. V mnoha záběrech lesa Fangornu z dáli je to věčně zelený les.Ale, když je vidět z blízka nebo zevnitř je to les zdánlivě opadávající.
  53. Když Gandalf spadne z můstku v Morii po boji s Balrogem, jeho ruce uklouznou z hladkého kamene.V bližším záběru, když říká : „Utíkejte, hlupáci!“ má kámen najednou velké trhliny a rýhy, aby se o ně mohl zachytit.
  54. Poté, co Sam sklouzne dolů z kopce před branou Mordoru, skončí v zemi polozabořený.Frodo jde a téměř celého ho vytáhne, ale v dalším záběru je Sam stále zabořený.
  55. Ve scéně líčící zničení Železného pasu enty, Smíšek a Pipin sedí na vršku Stromovouse a házejí kameny dolů na skřety.Jestliže jsou tak vysoko, potom ale nemohou brát kameny ze země a nikdo jiný, kdo by jim pomáhal tam není. 
  56. Některé z venkovských žen v Rohanu mají tužku na rty a přírodně zabarvenou rtěnku.Nejvíc je to vidět na ženách, které vyzdvihují své děti na koně a říkají jim, aby jeli do Edorasu vyhlásit poplach.Jak by si venkovské ženy, které uprchly z domova, našly čas na svůj make-up? 
  57. Když Stromovous vezme Smíška a Pipina na hranice Fangornu, Smíšek mu říká, že kdyby šel do Železného pasu, uviděl by ničení stromů.Stromovous se velmi rozzlobí a poté hlasitě křičí a silně pláče.Při tom armáda entů vyjde zpoza stromů, zdánlivě již potom, co se rozhodla bojovat.Pokud by Stromovous změnil své uvažování, stejně jako ostatní enti ,přinejmenším by to zabralo alespoň více času dostat se tam. 
  58. Během bitvy v Helmově žlebu Legolasovi nikdy nedojdou šípy.V knize, Tolkien neustále zmiňoval, že potom, co šípy vystřelí, musí je znovu shánět, ale ve filmu zásoba v jeho toulci nikdy nedojde. 
  59. V bitvě v Helmově žlebu, kdy jsou všichni elfové i Legolas s Gimlim na zdi, je vršek Gimliho helmy (nad stříbrnou obručí) jediné, co z něj můžeme vidět.Kamera poté ukáže dva hovořící, ale když se vrátí zpět do čela Helmova žlebu, zdá se, že Gimli nejméně o2 palce vyrostl, protože nyní už můžeme vidět celou stříbrnou obruč jeho helmy.
  60. Když Éomer a jeho rytíři potkají tři lovce, má podstatně méně mužů, než když později ve filmu vede Rohiry dolů do Helmova žlebu.Jak tedy mohli Rohirové dosáhnout takového obrovského čísla, to nebylo nikde vysvětleno.
  61. Tolkien byl puntičkář i na vzdálenosti daného cestování a hlavní způsoby dopravy : chůze, běh, jízda na koni atd. Haldir a elfí lučištníci z Lórienu cestují vzdálenost dvakrát větší než z Fangornu do Helmova žlebu a přijdou pěšky přesně před nepřáteli.Toto si žádá hned tři otázky : Jak se dozvěděli o hrozícím obležení?Kdy odešli?A co bylo jejich způsobem dopravy?A pamatujte, Théoden zamítl návrh poslat pro pomoc, chtěl, aby byli sami. 
  62. Smíšek a Pipin jsou přivedeni Stromovousem, aby spatřili Gandalfa ve Fangornu.Později se Aragorn, Legolas a Gimli od Gandalfa dozví, že tu hobiti skutečně byli.Poté Aragorn zmíní Gandalfovo jméno a on odpoví, že to nyní tedy bude jeho jménem.Během předešlého hobitího setkání s Gandalfem, ho ale jeden z nich nepochybně nazýval jeho jménem ,a proto jej musel slyšet dřív než jej vyslovil Aragorn.
  63. Smíškovy a Pipinovy stopy potom, co uprchli skřetům, jsou čerstvé natolik, aby je Aragorn mohl snadno následovat.Země tedy musela být velmi klidná.Proč by ale lana, která hobiti přesekli a zahrabali pod trávu nebyla okamžitě viděna? 
  64. Proč Stromovous a ostatní enti potřebovali tak dlouhou diskusi, zda tito dva hobiti nejsou ve skutečnosti skřeti?Gandalf by přeci Stromovousovi řekl, že to skřeti nejsou, když už je ent ke Gandalfovi vzal. 
  65. Ve scéně, kdy Frodo a Sam prvně potkají Gluma, Frodo tasí Žihadlo a použije svou levou ruku, aby čepel podržel na Glumově krku. Později, když Frodo hrozí Žihadlem Samovi, používá, aby podržel čepel u Samova krku, ruku pravou.
  66. Jak Faramir ví, že jeho bratr zemřel, když jen Aragorn, Legolas a Gimli u toho byli svědky? Nepotkal přeci ani jednoho z nich. (je vystřižena scéna s rozpolceným rohem, který Faramir našel; snad bude v rozšířené verzi a tahle nelogičnost zmizne... Bel)
  67. Poté, co Glum chytí 2 králíky a nabízí je k jídlu, jsou hobiti zhnusení.V další scéně Sam dusí králíka v hrnci se sběračkou.Odkud tohle náčiní na vaření pochází? 
  68. Na konci filmu, kde hrdinové velké bitvy pozorují světla nad Mordorem, můžete za nimi v pozadí vidět, že velká díra v Helmově žlebu je pryč.
  69. Ve scéně, kde vidíme Aragorna, Gimliho a Legolase cválat směrem ke kameře společně s Gandalfem na jeho novém bílém hřebci, je Gandalfův kůň kompletně holý.V dalším záběru stále cválají, ale jeho kůň má bílé lano okolo krku, aby ho mohl Gandalf držet. V následujících záběrech lano opět zmizí.
  70. Když Aragorn, Legolas a Gimli potkají Éomera a jeho jezdce, Éomer říká, že spálili všechna těla skřetí družiny.Ukáže, kde jsou skřeti nahromadění a následuje záběr, jak z dáli z ohně stoupá dým.Nikde blízko hranice není žádný les.Když ale poutníci dojedou až k hromadě mrtvých skřetů, jsou jen yard od hranic lesa Fangornu, který je rozlehlý a dozajista by byl vidět i z velké dálky.
  71. Když muži ustupují do síní Helmova žlebu, můžete vidět střelce na pravém dolním rohu opakující střelbu ze svého luku bez šípu v tětivě. 
  72. Smíšek a Pipin byli svázaní, když je unesli skuruti, a jejich pouta nebyla přeříznuta do doby, než hobiti během boje uprchli.Když ale na Pipina skoro spadl kůň, rozpřáhl ruce blízko obličeje a neměl na nich žádná pouta, a to navzdory tomu, že je teprve až potom oba přeřezali.
  73. Na začátku, když Frodo a Sam šplhají na kopec, podívejte se na Frodovu levou nohu : V jednu chvíli udělá krok a dokud se znovu nedotkne země jeho „hobití noha“ se třese. 
  74. Když má Frodo rozepnutou košili, jeho mitrilové brnění chybí. 
  75. Ve scéně, kde Legolas zabije jednoho vrrka, nejprve uvidíte, jak vrrk skočí na skálu a shodí tím muže z koně.O několik záběrů později, vidíte záběr na procházejícího se Aragorna a Éowyn.Pokud se podíváte pozorněji, šíp z Aragornova pásu šípů uhodí Éowyn do hlavy a ona se snaží uhnout hlavou pryč. 
  76. Během bitvy v Helmově žlebu, skuruti strhnou hlavní bránu.Pokud se podíváte pozorně, můžete vidět, jak skurut v pravém rohu obrazu něčím mrští.
  77. Velmi blízko začátku, když Frodo a Sam mluví, pozorujte Samův batoh.Přikrývka smotaná a připevněná na jeho vršku, se posune dolů aniž by ji Sam nějak upravil. 
  78. Podívejte se na Éowyniny vlasy, když mluví s Aragornem o tom, že je připravena zemřít.Na začátku scény jsou její vlasy volně rozpuštěné, ale o několik záběrů později je jejich část sepnutá.
  79. Ve scéně poté, co Rohanští jezdci půjčí Aragornovi, Legolasovi a Gimlimu koně, je vidíte odjíždět.Jezdec na konci skupiny jede na bílém koni.V dalším záběrů, ale ten samý jezdec má koně černého.
  80. Když Aragorn sní sen, kde líbá Arwen, můžete vidět, že Arwen má 3 dírky v pravém uchu a jednu v levém.Žádný z elfů nemá propíchnuté uši.
  81. Brzy potom, co Gandalf vyprostí krále ze Sarumanova vlivu, jej vidíme venku.V tomto záběru jsou jeho vlasy více šedé než jeho vous, přestože dříve byly bílé.Když se vrátí dovnitř, jeho vlasy jsou naopak mnohem více bílé a jeho vous zase šedý.
  82. Když Gandalf vchází, aby spatřil chorého krále, užívá svou hůl pro chůzi.Z jiného úhlu ji vleče po podlaze ,ale poté ji znovu využije jako vycházkovou hůl. 
  83. Během průchodu Mrtvými močály Glum promlouvá k Frodovi a Samovi přesně jako z knihy : „Nesledujte světla nebo se potopíte a světla malých svíček také.“ V knize jsou tato zjevení mrtví a pod vodou sami během noci svítí světly strašidelných svíček.Odtud tedy přicházela ta „světla“, před kterými je Glum varoval.Ale ve filmu, mrtví nedrží svíčky, ta „světla“ jsou plápolající plyny pocházející z močálů a tento výstřižek z dialogu proto nedává smysl. 
  84. Během bitvy v Helmově žlebu, vidíme Aragorna stoupat po jednom z žebříků a úmyslně se vrhnout do útoku na skřety v hradu.Téměř okamžitě ale vede Aragorn obranu u brány v přední části pevností.
  85. Ve scéně, kdy se Frodo a Sam schovávají před vojáky z Mordoru u skalnatého výspu, se okolí změní hned poté, co vojáci zmizí.Když hobiti vyjdou zpoza výspu je blízko velká skála, která tam před tím nebyla.Dokonce i když se na ně dívali sami vojáci jediná viditelná skála byl jen onen výsep. 
  86. V Helmově žlebu Aragorn tasí svůj meč z pochvy levou rukou.Po zbytek času je ale pravák. 
  87. Když jeden ze skurutů zajme hobity, upustí jednu hobitovu elfí sponu ve tvaru listu, stoupne na ni a my jí můžeme zřetelně vidět na cestě od bahna.Později, když ji Aragorn zvedne, odpočívá si na svěží trávě.
[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

Legolas, přidáno 1.1. 2004 15:11:25
Ráda čtu chyby,protože si pak říkám,co jsem neviděla a co ne.Většinou jsem nic nespozorovala nebo si to neuvědomila,ale třeba s tím,jak Éomer ukazuje Aragornovi místo spáleniště,tak tam nění vidět les.A pak je les necelé 3 metry od spáleniště.
el, přidáno 14.1. 2003 22:47:56
Podobnou chybu s kastrůlky už jsem taky udělala.Jedu pod stan,mám batoh a večer-zničeho nic-mám ešus!!!Neinformovaný pozorovatel se musí FAKT divit!!!
Hellmaker, přidáno 14.1. 2003 8:42:41
Bohužel celé tři filmy nemohou být natočeny přesně podle knihy. Setkal jsem se již s mnoha názory lidí, kteří viděli Společenstvo a na Dvě věže ani na Návrat krále se už netěší. Údajně je to blbost. Já je docela chápu. Taky by se mi nelíbil film, který má absolutně otevřený konec a na další dva díly bych musel čekat dva roky. Lidem, kteří ale četli knihu nemusí nikdo nic říkat a nijak je přesvědčovat o tom, že to tak není. A je zřemé, že pokud si knihu přečtete pozorně, na spoustu "nedostatků", které jsou zde vypsány najdete odpověď. Myslím si, že když tvůrci filmu pojali takovéto zpracování a hlavně rozdělení filmu, možná předpokládali, že diváci mají knihu přečtenou.Příklad. Bez povšimnutí přejdu výtku (scénu), "kde?" vzal Sam hrnec a naběračku s jejichž pomocí vařil králíky od Gluma, jelikož v knize je toto přesně vysvětleno tak, že si Sam jakožto dobrý kuchař tyto věci přibalil do batohu, ikdyž o tom ve filmu není ani zmínka. Nemusí. Kdo má přečteno, ví. Kdo ne, ať si láme hlavu. Každopádně bych filmy takhle nepitval. Každý si po shlédnutí udělá vlastní názor. Proč ho kazit nebo přetvářet nucenými výtkami. Podle mě filmaři dělali co mohli. Uvědomte si, že natočit takový film je nesporně složitější než napsat knihu(technicky,časově,finančně).A stejně, už to nikdo přetáčet nebude.
Enja, přidáno 12.1. 2003 19:52:41
Mam takovy nekaly pocit, ze je mnohem zajimavejsi cist si ty komentare pod clankem nez clanek samotny:-) To se fakt musite sezrat kvuli nejaky blbe napsany vete? To WeeDee: clanek jsem si hodila do komplu a neboj se, uz se tesim, jaxi ho prectu, ale na netu je to moooc dlouhy - smekam, zes to vubec prelozila:-)
Nenja, přidáno 12.1. 2003 13:20:22
WeeDee: Nerozčiluj se. Jistěže se ve Tvém překladu dá najít pár drobných nepřesností a stylistických neobratností (ovšem i originál je místy dost kostrbatý), ale ve srovnání s "mistry", kteří titulkovali bonusy u rozšířené verze Společenstva (například udělat z mayské pyramidy Mayanovu je fakt umění a podobných perel jsou tam desítky) se rozhodně nemáš za co stydět, spíš naopak, zvlášť když na rozdíl od nich nejsi profesionál.
Arsiméné, přidáno 12.1. 2003 10:34:21
Já jsem vážně nechtěla nikoho naštvat! Jediné, co se mi nezdálo, byl originál. (Stejně je to detail.) Asi to bude taky tím, že nepoužívám znaménka z dvojteček a závorek, takže není tak jasné, že to nemyslím zle.
WeeDee, přidáno 11.1. 2003 20:33:59
Arsiméné:Nechci tě poučovat ,ale já nejsem Belcarnen a fakt mi přijde ,že mě shazuješ.Možná je to jen můj dojem ,ale i tak.Já neříkám ,že jsem dobrý překladatel ,ale to by s mým slovníkem nebyl nikdo.Navíc jsem nad tím strávila celý víkend ,takže si dle mého názoru zasloužím spíš poděkování než narážky na špatný překlad.
Susee, přidáno 10.1. 2003 22:44:20
Ve stredu uvidim TTT podruhe, a vsadila bych se ze ani tentokrat zadne chyby neuvidim. Vite proc? Nebudu je hledat! A basta!
Arsiméné, přidáno 10.1. 2003 21:38:36
WeeDee, proč se vztekáš. Neřekla jsem snad nic tak urážlivého a kromě toho mi šlo o smysl textu. Ten byl asi špatný i v originále (nejdřív jsem si nevšimla, že je to překlad): že tam někdo očekával mrtvé se svíčkami. A o překládání se nehlásím, protože vím, na co nemám. Klid, Belcarnen se taky hned nerozčiluje, i když do něj občas šťouchnu.
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 10.1. 2003 14:32:30
Dneska jsem byl na TTT znovu a i když jsem si tohle celé přečetl, nevzpomněl jsem si ani na jediný bod :) Je to prostě úchvatná podívaná a garantuji, že i když se tohle naučíte nazpaměť, bude vám to v kině jedno :)
Orinn, přidáno 10.1. 2003 13:28:10
Tím samozřejmě nechci urážet překladatele a autory, jen mě to fakt fascinuje, kam až to vede...
Orinn, přidáno 10.1. 2003 13:25:28
Tohle je teda pekna dávka hnidopišství, to se musí nechat. Skoro to vypadá, jako kdyby ty lidi lezli na film jen aby uviděli, kde nechal mistr tesař Jackson díru. (Nechtěl by někdo opravit, že vhodnější by bylo, kde se utnul???) Fucked nevim, co z toho kdo má... Ten film je přece skoro celej trošku jinej, ale je to absolutně výborná věc, takže nevim, proč se předhánět a la :a já napočítal 26 chyb, to nic neni, já 34, a já sem vás všechny trumfnul, já 41. Servus
Ayen, přidáno 10.1. 2003 13:17:22
WeeDee:Vůbec se nedivím ,že se zlobíš ,kdyby tohle někdo řekl mě po tak dlouhém překladu bez četných nesrovnalostí ,asi bych se taky urazila.Podle mě by si ti ,co překlady takhle neuctivě komentují měli sami zkusit jak je těžké překládat a přitom ještě vylepšovat chyby autora.Máš můj obdiv.
Evlin, přidáno 10.1. 2003 7:06:13
k tem chybam cislo 14 a 27, ten kun nema uzdu a sedlo,je porad bez sedla a na hlave ma kozenou ohlavku a k ni z obou stran uvazany provaz,ktery je taky protazeny hubou kone jako jakesi udidlo...
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 9.1. 2003 11:45:52
WeeDee atp.: nečertěte se :) textu je hodně a chybky v překladech se vždy najdou. Jsem rád, že jsi to překládala. A i v tom originále jsou nesmysly, takže pak se to projeví i po překladu...
WeeDee, přidáno 8.1. 2003 20:50:07
Arsiméné:Tak to ti pěkně děkuji!Víš ,co?Příště si to přelož sama ,když se ti to nelíbí!
Arsiméné, přidáno 8.1. 2003 20:23:07
Promiň, Belcarnene. Bod v tvůj prospěch.
Bellatrix, přidáno 8.1. 2003 7:54:53
ASIMÉNÉ: podle všeho to budou opravdu ohníčky, já si taky představovala spíš takové klasické bludičky, ale vlastně jsem nikdy skutečnou "bludičku" v močále neviděla, protože jsem nikdy na takových místech nebyla v noci. Takže třeba si Jackson bludičky představuje takhle :o)
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 7.1. 2003 19:07:34
Arsiméné: já to nepřekládal :o)
Arsiméné, přidáno 7.1. 2003 18:45:24
Na světlíška jsem zvědavá. Podle toho líčení i vzhledem k močálům vůbec bych čekala nějaká malá strašidelná světýlka, bělavá, modravá - no prostě bludičky. Viděla jsem ale foto s ohníčkem docela normálním (jako kus hořícího dřeva). Tak nevím.
Mrtví se svíčkami v ruce zní ale taky dost podivně. Řekla bych, že JBC vzal Glumovo zjevné přirovnání doslova.

Bellatrix, přidáno 7.1. 2003 12:35:13
Teda, doteď jsem to v podstatě nečetla, myslím ty chyby, ale namátkou jsem koukla na číslo 83 - kdo to psal??? (nemyslím překlad, samozřejmě, ale původně, kdo tu "chybu" "objevil")? Co to je za blbost, že mrtví v močále podle knihy drželi nějaké strašidelné svíčky? :o))) "Svíšišky za mrtvé" podle Gluma byla přece ta světla, která se na dmočálem objevovala, takže je to ve filmu úplně správně! Já asi umřu, jak můžu někdo upozorňovat na nelogičnosti ve filmu, když porádně nezná knihu :o)
Pulper, přidáno 7.1. 2003 10:12:03
Fuj! Nikdy už nedám plný počet bodů! čím víc se toho dovídám o Dvou věžích tím míň se mi na ně chce!
pivli, přidáno 7.1. 2003 7:59:42
ad Nenja:přesné,trefné!!!:))))
Nenja, přidáno 6.1. 2003 21:05:30
Teda, to bych nečekala, že se tady po tak dlouhé době rozproudí debata o tom, jestli tam bylo auto, nebo ne. Já jsem viděla lesklý předmět, pohybující se konstatntí, poměrně vysokou rychlostí po velmi mírně zakřivené trajektorii... Hmm, jak tak na to koukám, tak to mohlo být jedině UFO.
Ruby, přidáno 6.1. 2003 20:49:21
Tulkas: No jéje, to se děje pořád. Sapkowski z Tolkiena dost vychází (ostatně jako skoro každý fantasy spisovatel) a některé jeho změny charakterů atd. k porovnávání přímo vybízí :o)

Stanny: Skutečně jsem viděla odlesk auta, ten kouř byl jinde ;o)
BTW tyhle chybky většinou vyhmátnou fanatici (což nemyslím ve zlém), kteří projíždějí film záběr po záběru a vytípávají právě takové zvláštnůstky. Nejspíš to auto našli tak, že si místo s ním jánevímkolikrát zvětšili. Ti by nejspíš věděli, jakou mělo značku, barvu, možná i spz... :o)))

Tulkas, přidáno 6.1. 2003 19:27:32
nenja:naprosto presne.
pokusil se nekdo z vas srovnavat JRR a treba Sapkowskiho?

Nenja, přidáno 6.1. 2003 18:02:29
Arsiméné: Dík, i když mám dojem, že spíš spoustu lidí štvu (viď, Bele :o))
Tulkas: To byla záměrná citace z Pelíšků?
Tak třeba tím "prospějeme" tvůrcům, kteří stejně jako v případě FOTR budou moct pro vydání na DVD a VHS většinu těchto chyb opravit a své dílo ještě více zdokonalit.
Bel: To, co jsi napsal, přece nemůžeš myslet vážně.
Možná to bude působit trochu schizofrenicky, ale na jednu stranu mi chyby, které NEVYHLEDÁVÁM, ale náhodou si jich při sledování filmu všimnu (oko vidí, oko není fazole) vadí, protože mi narušují prožitek, na druhou stranu - i kdyby tam těch chyb bylo pět set, nepřestanu LOTR milovat a nepřestanu být jeho fanouškem. Ale nevidím nic znevažujícího na tom, když prostě pravdivě přiznám, že tam ty chyby jsou.
Asi nikdo nejde do kina s tím, že bude záměrně číhat na chyby, ale když jsou těch diváků miliony, jeden si všimne tohohle, jiný tamtoho, chtějí se o svůj postřeh podělit a pak vznikají weby, jako je moviemistakes. Proč? Protože lidi jsou prostě lidi a rádi se zasmějí cizímu "neštěstí". Ale když se něčemu zasměju, neznamená to přece, že to nemám ráda nebo že si toho nevážím. Nakonec, proč by se někdo zajímal třeba i o ty pitomé chyby u filmu, který by mu byl lhostejný?
A v případě LOTR jde možná tak trochu i o obranu před hrozbou fanatického zbožštění, která je u tak velkolepého projektu docela reálná.

Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 6.1. 2003 16:57:32
Gwyn: jo, to byl dobrý komentář i diskuze :o)
Link: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=244

gwynbleidd, přidáno 6.1. 2003 16:00:49
Nebudu to sem znovu opisovat, ale pokud někoho zajímá můj názor na toto téma, napsal jsem k hledání chybiček ve filmech loni v červenci toto:

Komentář:
gwynbleidd 1.7. 2002 8:27:56

ke článku:
Belcarnen 26.6. 2002 (Gandalf promluvil o dotáčkách na Novém Zélandě; Chyby a zajímavosti ve Společenstvu Prstenu II.)

myssi, přidáno 6.1. 2003 15:36:07
teda kloubouk dolu, kdo tam viděl auto. chtěla bych mít takový zrak.
Kdo ma pp rád se nenechá znechutit :o)) ja se na Dvě věže moc těšim.

stanny, přidáno 6.1. 2003 9:14:29
Ruby: a všimla sis skutečně auta, nebo toho kouře z komínu? :o)
Krom toho, co když to nebylo auto, ale odlesk z výzbroje nazghúla? Já vím, asi ne, když to na 4 DVD zaretušovali, ale jak proboha všichni víte, že to bylo auto? Nevíte taky, jaká to byla značka? :o))))

Susee, přidáno 6.1. 2003 1:30:44
Mela jsem tumoznost videt Dve veze tady v USA, a nevsimla jsem si ani jedne chyby - to proto, ze jsem je nehledala. Z kina jsem ale i tak vysla dost nastvana. Nevim, tolik jsem se tesila, ale ty zmeny... Stejne se na to podivam jeste tak 15x, az to budu mit doma :)
Ruby, přidáno 5.1. 2003 23:17:44
myssi: Já si toho auta všimla hned při půlnoční premiéře. A přišlo mi to docela líto. Zase nějaké chyby, které tak mají být, jsem taky dodneška nenašla.
Ale jednu, kterou jsem nikde napsanou neviděla, jsem objevila - když Arwen a Aragorn mluví na můstku v Roklince, oba se při přibližování kamery baví a pusy se jim hýbou jinak, než se ozývá zvuk. No není to paráda :o))))

Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 5.1. 2003 15:39:27
Tulkas: nevím, asi nikomu. Faktem je, že právě tohle loni a i letos zajímalo ohledně Společenstva asi nejvíc lidí :-/ Smutné, ale je to tak :-/ Mnohem více než jakékoliv detaily o tom, kolik práce a úsilí za tím je, chtěla polovina "fanoušků" znát tyhle kraviny...
Tulkas, přidáno 5.1. 2003 14:13:45
hmmm,zajímavé, ale komu tím prospějete?
myssi, přidáno 4.1. 2003 20:55:15
S tim autem v prvni díle, byla jsem v kině 9x a ani jednou jsem tam žádný neviděla :o)) nebo jsem si měla vzit dalekohled. Chápu že je někdo punťa ale mohl počkat ještě tak 14 dní..
stanny, přidáno 3.1. 2003 8:25:54
To Arsiméné: Frodo neodešel z Hobitína chvilku po Bilbovi, ty časové údaje sedí. Viz kniha. Je ale fakt, že ve filmu to nebylo dostatečně zřetelné.
el, přidáno 2.1. 2003 23:30:10
Na chybičkách není nic hrozného,jsou spíš roztomilé a zlidšťující. Ostatně i mezi chybičky se chybička vloudí-8) Eomer možná VYSEDÁVAL po hospodách, ale na koně určitě NASEDAL.;o)))
Eówyn°, přidáno 2.1. 2003 18:31:52
Bele:nečtu. .) Ještě bys mi dokázal znepříjemnit Dvě věže. I když si někdy myslím, že se o to ze všech sil snaží tady kolem člověka všeci. .) A přece člověk neodolá a za chvilku tu straší zase. .) Jo a je to moc dlouhý. .)
Arsiméné, přidáno 2.1. 2003 18:18:38
K Bilbovi v Roklince - něco na tom je, ale že tak rychle...ale možný to je. Chudák, takhle zestárnout - ale vlastně dopadl ještě dobře, viz Glum.
Ještě k chybkám: drobností si diváci většinou nevšimnou a na tom, že je to veledílo, to nic nemění. Mě technické detaily ani moc nezajímají, spíš když zařve logika děje...Snad nebude moc řvát.
Líbí se mi komentáře Nenji. Takových střízlivých komentátorů kdyby bylo víc.

Pipi, přidáno 2.1. 2003 17:47:45
Z toho seznamu by se jednomu zdálo, že celý film je jedna velká chyba! Předpokládám, že to nebude tak horký, drobounké nedokonalosti ráda přehlédnu.
pivli, přidáno 2.1. 2003 14:45:05
Myslím,že v každém velkofilmu by se našla spoooousta chybek!:)))Mno,te´d jsem si vzpoměla i na chybku v extended verzi,když Sam a frodo pozorují elfy odcházející ze Středozemě.V jednom záběru je Frodo vlevo a Sam vpravo,v následujícím záběru se nám hobitci nějak přeskupili.:)))Roztomilé!Víc mne točí titulky-viz:Pane,to jsem já,Sam,ovšem v orig.znění:podívejte pane frodo,Bilbovi zlobři(ehm trollové):)))
Nelenya, přidáno 2.1. 2003 12:11:53
Ze si z toho tolik delate.Proste je jasny ze je to dobrej film, co vic velkofilm a je jasny ze se tam vsechno nevejde,ale musej to aspon prizpusobit aby to vse bylo Tolkienovi co nejblize.A ze tam jsou chyby to je samozrejmy!!!
Dugeons, přidáno 2.1. 2003 11:09:30
No, jsem si na 100% jistej, že víc jak polovina těchto drbů, budou jen vymyšlený žvásty.
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 2.1. 2003 9:24:56
stanny: jenže spousta nebyla a pro hromadu lidí byl největší zážitek, že je tam opravdu vidět zvedající se mrtvola skřeta atp., což mne dost mrzelo. Moc to nechápu, ale lidi mají ve zvyku se zaměřit vždy na to "špatné". Snad z mindráku, že se někomu něco povedlo a oni to musí brát takové, jaké to je...
stanny, přidáno 2.1. 2003 9:17:21
Jsem zvědav, jestli se zase ukáže, jako loni, že většina "chyb" byly chyby v myšlení hledače chyb. :o)
Honza Dave, přidáno 1.1. 2003 22:47:40
uh ehm ... roztomil Y m samozrejme
:-)))))

Honza Dave, přidáno 1.1. 2003 22:45:48
Je blbost kritizovat tvurce filmu za takovyhle banality,ale zase je fajn,ze se timto roztomilim zpusobem pripomene,ze nikdo neni dokonaly.Ani Peter Jackson a kolektiv :-) .

Uz se desne nemuzu dockat,az Dve Veze uvidim a fakt nejsem takovej rapl,abych si tenhle seznam chybek tisknula bral ho s sebou do kina.

WeeDee, přidáno 1.1. 2003 21:34:00
quip:Za prvé Lucille má pravdu a za druhý překládala jsem to já a rozhodně nejsem ten :-)
Dvě věže jsem neviděla a bylo pro mě zvláštní psát o chybách ,stejně to ale moje těšení na film nezmařilo :-))

Lucille, přidáno 1.1. 2003 20:38:48
quip: www.movie-mistakes.com
quip, přidáno 1.1. 2003 19:36:13
Jak jsi si to mojl po jednom shlédnutí všechno zapamatovat?
Lucille, přidáno 31.12. 2002 23:31:25
ad spolecenstvo: ja si pri prvnim shlednuti nevsimla primo chyb, jen mi jaksi neco nesedelo. Byly to chybejici stopy ve snehu a nazghul ( kdyz se poprve stretne s hobitky, vynori se zpoza stromu, ale pred nim se proste neobjevil ).
Pozitek z filmu mi to nijak nezkazilo, ani tenhle clanek mi proste TTT nepokazi. Precetla sem si ho a konec. Az bude rozsirene DVD a nebudu mit co delat, treba budu hledat chybky, co ja vim...

Angrandir, přidáno 31.12. 2002 23:23:29
Arsiméné: S tím Bilbem v Roklince to bylo možná schválně - dokud měl Prsten, chátral vzledem k věku neúměrně pomalu (aspoň jsem to tak pochopil a ve filmu se mi to líbilo :).
Sírwen, přidáno 31.12. 2002 21:57:57
Proboha, bavte se. Stejně si toho v kině nevšimnete, ale alespoň budete mít dobrý důvod pořídit si kazetu, abyste se na to mohli koukat. Bluee odešel a to je dobře, nic proti jemu ael jaksi nechápu jeho přítomnost tady. Komentáře typu vy hovada, jak se opovažujete jsou hodně hloupé. Proboha, bavte se, nebo to nečtěte, ale autoři a překladatelé nemůžou za vaší blbost, když vás to štve!
Legsie, přidáno 31.12. 2002 21:14:22
Merlin: ne,milovník skřetů byl větší vůl
Arsiméné, přidáno 31.12. 2002 21:13:33
Hmm, zajímavé.
Lecos se asi přehlédne, třeba levá/pravá...
Mimochodem ve Společenstvu se trochu sekli s časem, když Frodo odešel z kraje brzy po Bilbovi a v patách Gandalfovi a potom: a) hostinský řekl, že Gandík tam byl před pár měsíci, b) Bilbo v roklince byl už vetchý stařeček.
Nic ve zlým...
Bluee je asi pěkný sprosťák, ale na tyhle stránky snad může každý. Jeho oponenti se neprojevili o moc lépe.
Třicátá šestá!

Merlin, přidáno 31.12. 2002 16:42:09
Bluee je asi nejvetsi kreten, kterej pridal komentar na tehlech strankach.
DjMordor, přidáno 31.12. 2002 13:23:49
Tak co lezeš na tyhle stránky vole!
DjMordor, přidáno 31.12. 2002 12:19:53
Vjetší hovadiny sem načet.Komu to může vadit takovej film.
Melkor, přidáno 31.12. 2002 0:17:48
Nenja/ mel bych na tebe dotaz, natocila si uz aspon nekdy neco?? pochybuju - takze pokud Aragorn nema na ruce hodinky, tak jsou to uplny pitomosti nemyslis. P.J. se snazil jak mohl a nekterym ~rypalum~ je to porat malo.
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 30.12. 2002 22:44:00
Přesně, vždyť to v textu píšu :) Nic si z toho nedělejte. Ten článek je tu jen a jen proto, abych měl jaký odkaz posílat všem těm, kteří po mně zase budou chtít "seznam problémů" jako loni :) Normální fandy to vůbec nezajímá a leda se u toho dobře pobaví :)
meresjeff, přidáno 30.12. 2002 21:05:33
33-taky bych radši hladil Arwen na bocích než po tváři:)
WeeDee, přidáno 30.12. 2002 21:03:56
Neviňte mě!Já jen překládala!
Osobně si myslím ,že jsou ty chyby absurdní až přímo zbytečný.
Přeci nezáleží na tom ,na které straně je Frodova nebo Samova či Legolasova spona a Aragornův meč!
Při 60. chybě jsem si začala říkat ,jestli je v tom filmu vůbec něco dobře ,ale podle typu těch chyb je vlastně celý film bez nějaké závažné chyby!
Stejně myslím ,že si poloviny chyb ani nevšimnu......

Merlin, přidáno 30.12. 2002 20:29:50
66-Videl jeho pohrebni clun a taky ma jeho rozpolceny roh. To je z filmu vystrihnuto. Bude to v rozsirenen verzi.
67-Ma ho v batohu, necet si knizku
70-Yard je skoro stejne dlouhej jako metr(presneji 1.09). Oni jsou o hodne dal nez jeden yard.

Jinak hledani chyb se mi zda smesny, akorat poskvrnujes tohle velkolepe dilo.

[]D[][]V[][]D, přidáno 30.12. 2002 19:51:32
Naprosto souhlasim s Melrkirem , drtiva vetsina jsou absurdity , zbytek je proste strih.... na tom, ze v jednom zaberu se Cervivec sklani nad Eowyn, ta ho odstrci a strihem se vzdali na nekolik stop , me neprijde nic vadneho .
Nelenya, přidáno 30.12. 2002 19:27:20
no to je nechutny, jeste to neni ani v kinech a vy uz pocitate chyby. Ze se nestydite... je jasny ze v takovymhle velkofilmu chyby jsou,... ste stourove
Umbar, přidáno 30.12. 2002 18:39:04
Když koukám na film,tak nehledám chyby.To bych z toho filmu nic neměla.To dělaj jen věčně s něčím nespokojení lidé :-)
Sírwen, přidáno 30.12. 2002 18:36:20
80-tak ta je prostě super... :DDDDD moje nejlepší kamarádka má totéž.
Sírwen, přidáno 30.12. 2002 18:34:19
67-to mohl stihnout sundat z batohu...
Sírwen, přidáno 30.12. 2002 18:33:17
66-nesmysl. přece jeho vize. jinak tohle je dost sranda, proboha nečertěte se, stejně to nikdo nebere vážně.
Olivia, přidáno 30.12. 2002 17:28:56
Ja som to autíčko videla a pekne som sa na tom smiala,ale chápem to.
Merlkir, přidáno 30.12. 2002 13:54:06
Dost "chyb" je způsobeno převrácením obrazu. Třeba Aragorn tasící meč levačkou ho tasil pravačkou, ale protože byl snímán zprava a potřebujou, aby stál proti skřetům přicházejícím zprava, tak to prostě otočili....
Pavero, přidáno 30.12. 2002 10:03:36
I kdyby tam ty chyby byly, tak je úplně bez šance si jich všimnout, pokud o nich nevíme dopředu.
Sandy, přidáno 30.12. 2002 8:30:20
Ano, osobně jsem si všiml dvou chyb:
73) Když je celkový záběr na hobity, opravdu se jim umělé nohy dost třesou.
A pak je opět vidět nedokonlé zamaskování Frodovi nohy (spíš tedy nohy kaskadéra). Je to ke konci, kdy Sam strhne Froda před Nazgúlem ze schodů.

Balrog384, přidáno 30.12. 2002 2:11:40
Nechapu bod 67. Sam mel prece nacini v ruksaku (aspon podle knihy). Nastesti si stejne vetsinu "chyb" i chyb urcite nevsimnu, takze pohodicka.
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 29.12. 2002 22:52:11
Lima: mám hodně podobný názor. Ale téma malých chyb je vždy populárnější než drobné vychytávky a věci, kterých si skoro nikdo nevšimne, ale přesto je za nimi spousta práce. Takže ... koho to zajímá, ať čte. Koho ne, jsou tu i jiné články :o)
Lima, přidáno 29.12. 2002 22:49:03
Tak dík za upozornění. V kině jsem si toho nevšiml. Ale ještě k těm chybám. Vzhledem k tomu, že se TT točily v šibeničním termínu 15 měsíců v totálním presu a spěchu a přitom za normálních okolností by to jinej točil 6-8 let (viz. DVD bonus), tak to dopadlo ještě fantasticky a nějaký malý chyby se můžou hodit za hlavu. Spíš bych Jacksonovi a jeho kumpánii zatleskal.
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 29.12. 2002 22:39:44
Lima: to auto tam bohužel bylo, v kině je stále ještě dobře vidět. Po tom, co si jej fanoušci všimli, je na DVD a VHS odstraněno. Tahle chyba je fakt, upravdu tvůrcům utekla. A pár dalších nesrovnalostí tam je taky :) Obecně se jim směju. Spousto z toho co je napsáno výše jsou nesmysly, něco bude pravda. Ale loni mi přišlo na desítky mailů "jak je to s tou chybou..." a tak jsem se letos rozhodl ten prozatímní seznam uveřejnit a postupně ho můžeme přepracovat :)
Lima, přidáno 29.12. 2002 22:35:09
Vsadím se, že spousta z tohodle jsou pitomosti. To je jako s tím údajným autem v záběru ve Společenstvu. Žádný tam není, ale všude se o tom psalo. Vzhledem k tomu, že při střihu je každý záběr kontrolován a prochází digitální úpravou, bych tyhle "chyby" bral hodně s rezervou.
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 29.12. 2002 22:34:46
Saruman, Balrog a další: děkuji za komentáře. Zkuste se chovat normálně.
FF, přidáno 29.12. 2002 22:27:46
Sestej :-D
Merlkir, přidáno 29.12. 2002 20:50:04
Něco málo je rozumné, zbytek jsou buď nesmysly, nebo puntičkářství a nepochopení neskutečněho sestříhání filmu..
nothingness, přidáno 29.12. 2002 20:34:54
Třetí
Balrog384, přidáno 29.12. 2002 20:31:27
Druhej!!!
Saruman, přidáno 29.12. 2002 20:15:25
První!!!
Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist