Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

26.6. 2002BelcarnenNatáčení na Upper Hutt - spousta zajímavostí, popis jedné ze scén, fotka Aragorna ...; Pondělní minisraz webu; Soutěž na těchto stránkách; Jednohubky - krátké zajímavosti

Natáčení na Upper Hutt - spousta zajímavostí, popis jedné ze scén, fotka Aragorna ...

`Hutt River Girl` zaslala webu TheOneRing.net své reporty o tom, jak vypadá natáčení nových scén pro Dvě Věže. Nikdo ji nezná a o pravdivosti jejího textu by se dalo pochybovat. Nebýt fotografie, která její slova dokazuje, snad bych to ani nepřekládal. Obzvláště fantasticky působí druhá část reportu, ve které se osobně setkává s Peterem Jacksonem a herci. Režisér by takhle snadno nic ven nepouštěl. Ale třeba je to forma "omluvy" za čekání na trailer :o) V levé horní části tohoto článku můžete vidět fotografii z natáčení, na které leží Aragorn na zemi se svým koněm. Po kliknutí na fotografii se zobrazí detail. River Girl není, jak sama píše, žádna nadšená fanynka Pána Prstenů. Ale Viggo je tak trochu jejím idolem a prý ji moc nadchlo vidět Petera Jacksona v reálu. Ale teď už se pusťme do reportu  ...

Stála jsem čtyři hodiny ve výběhu a sledovala Mistra Petera Jacksona při při práci, dávajícího příkazy Viggo Mortensenovi. Ta scéna vypadá asi tak, že zraněný Aragorn leží na břehu řeky. Jeho věrný oř pomalu přikráčí, pošťuchuje ho, skloní se. Aragorn se chytí za hřívu a vytáhne na hřbet, pak společně odkráčí.

Aragorn je špinavý a promočený. Má zranění na levém rameni - jako od meče. Krev na rukách, je opravdu promočený. Viggo si pravidelně žádal sprej s vodou a kropil si ruce a obličej. Někdo další mu lil z kbelíku vodu na nohy. Velkolepý meč mu visí u boku, oblečení je velmi špinavé, pokryté nečistotami z řeky.

Během filmování seděl Peter Jackson na malém pódiu, podstavci. Pro natáčení z jiných úhlů si pak sedal na nepromokavou plachtu položenou na zemi. Vypadal přitom jako Budha :o) Místo, na kterém se natáčí, je řeka Upper Hutt. A ta jde přes naše pozemky. Byli jsme vzhůru celou noc. Generátory vrčely a vyráběly elektřinu pro pro osvětlení celé scény. 

Po čtyřech hodinách sledování mi už byla zima a měla dojmů až nadbytek. Šla jsem domů a podělila se s vámi o tenhle report. Je to úžasný zážitek, mít kousek Hollywoodu na zápraží a sledovat natáčení na místě, které máte rádi.

Pociťuji velký respekt k Viggovi. Ležel na zemi a nechal se koněm vesele pošťuchovat. Pak, když měl chvilku volno, hned se dal do řeči se skupinou fanoušků stojících opodál. A dokonce ze drahokamy zdobené pochvy tasil meč a nechal nějakého chlapce šáhnout si :o)

Po tomto zážitku druhý den předala ochrance dopis pro produkci, ve kterém píše, jakou ctí pro ni bylo vidět je při práci atp. O pár minut později ji doma čekal vzkaz, aby se vrátila na natáčení ... ale fotoaparát nechala doma. Velká škoda pro nás všechny, protože nemusela podepsat slib mlčenlivosti.

Hned za začátku si popovídala s Viggem. Ten se ptal, jestli jsou v té řece nějaké ryby. Pak se setkala i s Peterem Jacksonem, který ji dovolil sledovat natáčení přímo z jeho stanu a dívat se na záběry v kameře. Následovala prohlídka zbraní používaných ve filmu. Všichni je ukládají někam do skladu, jen Viggo meč většinou tahá sebou a ukládá si ho do auta. Stejně jako téměř neustále chodí v kostýmu. Chce prostě být Aragornem jak nejvíce to jde. 

Po obědě přivedla na natáčení i svého syna. Viggo mu půjčil svůj meč a udělal si pár fotek. Vysvětlil mu také, že meč se používá na zabíjení skřetů, zatímco nůž, který má u pasu, je na krájení jídla a tak podobně. Zajímavostí je, že Viggo točil se svým vlastním koněm. Na scéně se používal ještě druhý, vlastněný společností Three Foot Six. Jeden z nich šlápl Viggovi na nohu a trochu jej zranil. 

Je jen škoda, že dotyčná paní není fanynkou LOTRa, ale spíše (jak vidno) Viggo Mortensena. V opačném případě mohlo být více faktických údajů, něco o dalších hercích a tak podobně. Ale co, i tohle potěší. A ona má do sbírky podpis svého idolu, Petera Jacksona a ke všemu nezapomenutelný zážitek. Kdo ví, jak často si bude na videu opakovat těch pár vteřin natáčených kousek od jejího domu ... 

Pondělní minisraz webu ...
... proběhl velice úspěšně a na "minisraz" byla účast velice hojná. Dorazilo celkem 16 lidí. Pro některé z nich to byla dokonce srazová premiéra. Takže kdo všechno přišel?

Belcarnen, Monster, Melian, Thingol, Darnel, Láďa, Andre, Alchymistka, Kahlan Amnell, Anniris., Disease, Kementári, Yenna, Pottermaniak, Okeya a Fanaurwen.


A tohle o srazu napsal do diskusního fóra Thingol:

Poprvé se mi podařilo přijít na sraz včas ;-)
Sešli jsme se v 17 hod na Strossmayeráku v počtu hojnějším, než bylo očekáváno a zapadli hned do nejbližší čajovny. Tam bohužel nebyli dimenzováni na takový příval a chvíli to už vypadalo, že se budeme muset odebrat někam jinam. Jelikož jsme ale lidé velmi skladní, vtěsnali jsme se nakonec do volné části čajovny a v rámci ušetření práce již tak zoufalé obsluze jsme objednali nějaký turecký čaj ve velké konvici pro hromadný nálev a jako bonus dvě konvičky tuaregu. Na naše místa byla však uvalena rezervace na sedmou hodinu, pročež nám nezbylo nic jiného než se zvednout a hledat jiný lokál. První volba padla na gotickou putiku U Sádlů. Tam nás však čekaly jen samé rezervované stoly. Jako další cíl naší výpravy byl určen restaurant Limonádový Joe. Pro Andreho s vybitým telefonem (měl dorazit pozdějí právě k Sádlům) jsme u vchodu k Sádlům zanechali zprávu a vyrazili dál.
Ve "Velmi jemném klubu Limonádový Joe" jsme srazili stoly a začala teprve ta pořádné pařba. Většina jedinců zde i povečeřela za vydatného zalívání Velvetem. (Nezletilí samozřejmě pili limonádu) :-) Sedělo a pilo se až asi do půl dvanácté, kdy už většina zúčastněných měla DM jak vyšitý (pozn. DM = Drunk Mode, jeden z režimů diskusního fóra). Následoval přesun k "našemu" stánku na Václaváku, kde jsme pojedli něco nezdravých hamburgerů, hotdogů a obalovaných kuřecích řízků. Potom se naše tlupa vydala ke Kahlan před barák. Náš tichý rozhovor se bohužel nezamlouval Kahlaniným rodičům (Amnelovým):-), a tak za chvíli Kahlan volali ať kouká jít domů a ať Andre tak neřve.
Následně byl za další cíl určen Pavlák. Tam jsme se rozloučili s éterickou Anniris (s tečkou) a já také posléze odjel expresní noční linkou 511.

A já za sebe mohu jen dodat, že atmosféra byla výborná. Všem děkuji za dárky k svátku a narozeninám :o) Jako obvykle se probrala spousta zajímavých věcí. Od knih a filmů, přes web a tajemnou místnost Amazonky, až po organizaci dalších setkání. Právě na ty se už teď moc těším Snad se podaří zorganizovat celowebový čundr - takové "putující Společenstvo" - či alespoň nějaký další velký sraz přes víkend. 

Určitě jsou tu tací, kteří by na nějaký srazík rádi dorazili. Slibuji, že vám dám předem vědět o akcích týkajících se Prahy. Jiná města (specielně Brno a okolí) organizují své srazy na diskusním fóru a jsou opravdu velice aktivní. Někdy jim až závidím :o)


Soutěž na těchto stránkách

Již delší dobu probíhá na těchto stránkách soutěž pro všechny tvořivé. Detaily, jak jistě víte, najdete zde. V tuto chvíli už zbývá pouze něco přes měsíc pro zaslání vašich příspěvků. Tapetek a různých obrázků přišla velká spousta. Doufám, že s nadcházejícími prázdninami si najdete čas i na nějaké ty delší texty typu povídek. Nejen ze stahování obrázků je člověk živ a  všichni si rádi počteme ...


Jednohubky - krátké zajímavosti

  • Jistě všichni víte, že se začíná pracovat na čtvrtém dílo Indiana Jonese. A podle všeho Sallah opět ztvárněný Gimlim (John Rhys-Davies) nebude chybět ...

  • V Praze se v poslední době natáčel (a možná ještě natáčí) film Triple X (xXx). Hlavního záporáka si střihl Marton Csokas, který v Pánu Prstenů hraje Celeborna.

  • Nedávno jsem psal o Hobitovi s věnováním a rukopisem run samotného Tolkiena. Jaké měl mistr písmo se můžete podívat zde

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

Artedatek, přidáno 21.11.2023 6:10:28
finasteride hair While a graduate student, Ewing developed in vitro testicular perfusion by which Leydig cell function could be studied while the cells remained within the uncompromised three- dimensional architecture of the testis
Tuilindo, přidáno 11.11. 2002 18:39:49
Tolkienovo písmo zcela jasně vysvětluje, proč si MUSEL pořídit tengwar...
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 28.6. 2002 21:57:30
Fosko: dostal, postupně to sem hodím ...
Ammo.sk .. vím, jsou ...

Fosko, přidáno 28.6. 2002 18:47:31
ANKETA NA AMMO.SK Knižku Pána Prsteňov by som
nikdy nečital (8 hlasov) predal dákemu debilovi (3 hlasy) zahodil (0 hlasov) dobre sa pri nej zohrial (4 hlasy)
Jsou to fakt debiloveeeeeeeeeeeeeee

Fosko, přidáno 28.6. 2002 18:17:20
Bele, dostal jsi vylepšené "Jdeme na pivo" a "chlapi sobě"?
Fosko, přidáno 28.6. 2002 18:17:18
Bele, dostal jsi vylepšené "Jdeme na pivo" a "chlapi sobě"?
Kementári, přidáno 28.6. 2002 12:44:26
Ha díky tomuhle reportku nám budou všichni nejcsofťáci závidět!
Moment...když sem nechodí, tak se o tom nedozvědí...sarka

efča, přidáno 28.6. 2002 9:59:41
2 Káťa:
ta pozorovatelka asi nekecá. Četla jsem rozhovor s trenérem koní, který popisoval, jak bylo těžké přimět koně, aby strkal čumákem do zraněného Aragorna.
Jinak mi taky není jasný zařazení té scény. Že by to byla nějaká Arwenina vize, jak bylo nedávno psáno v tom rozhovoru se čtenářem "zaručeně pravého" scénáře k TTT?

Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 27.6. 2002 22:48:54
Káťa: vypadá to, že fakt nekecá :) A tahle scéna je očividně přidaná. Ve Dvou Věžích takových bude víc ...

Monty Pythonů je víc zatím jen v originále, odkaz je u prvních překladů ode mne ...

Káťa, přidáno 27.6. 2002 22:36:20
Bel:Chtěla sem se zeptat (před chvíli jsem se dosekala smíchy u čtení Pána Prstenů ve stylu Monty Pythonů), jestli by se někde ještě našlo pokračování... prosíím :o) jinak Aragorn nikde, co si pamatuju, neleze z řeky... a pokud ta "pozorovatelka"mluví pravdu, tak jí upřímně závidím...
Aragornka, přidáno 27.6. 2002 18:52:38
Aragorn je promočený. Je opravdu promočený :-) Mňo, nevim nevim. Možná je to pravda, nebo kecá, nebo kecá, nebo...KECÁ!
JITKA, přidáno 27.6. 2002 17:14:43
Nemám k tomu co dodat.No prostě skvělý!!!!
Marcela, přidáno 27.6. 2002 8:21:39
...Jenom marně vzpomínám, kde v celé trilogii byl Aragorn zraněn a nic mě nenapadá
wooloong, přidáno 27.6. 2002 8:14:18
Jája: Máš recht!
Jak to asi po panu učiteli četli jeho studenti?

Jája, přidáno 27.6. 2002 7:51:35
Pěkný škrabopis. ;-) Ani mi nebude vadit, že ten rukopis nebudu nikdy vlastnit. Pochválen buď ten, kdo to dokázal po něm přečíst a přepsat to, aby z toho mohli udělat v tiskárně knihu. :-)
Andre, přidáno 27.6. 2002 0:18:36
Moc pěkné, mít to takhle na zápraží jako dotyčná, to by mě odtamtud nedostali:o)))))))

Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist