Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

23.4. 2002BelcarnenVěková přístupnost prodloužené verze filmu; Dvě `recenze / kritiky` Společenstva Prstenu; Jeden drb o Frodovi
Věková přístupnost prodloužené verze filmu
... byla stanovena na PG13. Film bude tedy stejně jako původní kratší verze promítaná v kinech přístupný každému, ale rodičům je doporučeno nepouštět na něj osoby mladší 13 let. Vzhledem k přidaným brutálním scénám na Amon Henu a nejspíše i vyvraždění skřetů při vstupu do Lothlórienu se spekulovalo o tom, že pro rozšířenou 4 DVD edici filmu bude přístupnost přiostřena.

Dvě recenze / kritiky Společenstva Prstenu
Na následujících řádcích budete mít možnost přečíst si úryvky z "recenzí" na film Společenstvo Prstenu (i s odkazy na plný text). Jde o články jistě velice zajímavé, které fungují přesně tak, jak fungovat mají. Web, který je uveřejnil, sází na to, že všichni fanoušci na ně budou nadávat. Weby věnující se filmu přinesou odkazy na ně, že u článků se objeví spousta komentářů "přísahajících autorovi smrt". Pro tento účel jsou na DVDOnline uveřejněny. Rozruch, zanesení webu do povědomí, vygenerování spousty stránek s reklamou a nakonec třeba i předobjednání DVD s filmem právě na jejich webu. Velice účinná metoda. Takže když už si s tím tu práci dali ... ať funguje :)
Následující recenze jsou na rozdíl od té ze Something Awful (viz. zde) nejspíše myšleny docela vážně. Stanou se i horší věci. Snad vám jazyk našich kolegů nebude dělat potíže.

ANTI LOTR, alebo PÁN PRSTEŇOV nie je až taká bomba!!!
Celý text: http://www.dvdonline.sk/aktuality/index.cphp?page=494
...
Mimochodom niektoré postavy majú viacero rôznych mien, ako napríklad Gandalf. Prečo? Niektoré postavy sa inak volajú v reči elfou, inak v reči hobitov a inak ich volajú trpazlíci. A ďalej je tu množstvo veľmi podobných mien, ktoré si časom začnete pliesť. Tak napríklad pán všetkého zla sa volá Sauron a zlý je aj čarodejník Saruman. Tieto dve mená označujú podobne záporné postavy, ale problémom je, že po chvíli sa vám začnú tieto dve mená pliesť a vy nebudete vedieť, kto je kto. A potom sa v tom má jeden vyznať.
...
...
Zatiaľ som prečítal prvú knihu, aby som si mohol pozrieť film. Potom som mnoho vecí pochopil, ale je to normálne? Myslím tým fakt, že si človek musí prečítať 300 stránkovú knihu, aby pochopil niektoré veci vo filme?! V postavách sa aj tak vyzná len málokto a aj to musí čítať knihu niekoľko krát, aby si zapamätal aspoň časť. Keby bol natočený jediný film s celým príbehom, značne zjednodušený na postavy a dej, mohol by to byť zaujímavý film, ale takto?!?!?!
...
...
Film, hoci má tri hodiny, neobsahuje množstvo vecí, ktoré nájdete v knihe a to, čo obsahuje je značne pozmenené. Viem si to predstaviť ako nekonečný seriál typu Dalas, Esmeralda, Divoký Anjel, alebo Jednoducho Mária. Potom by to možno šlo. Inak obsahovo by to zodpovedalo - dlhé, nudné, bezduché...

ANTI LOTR - anti recenzia AMMO.SK
Celý text: http://www.dvdonline.sk/aktuality/index.cphp?page=495
...
Pri ďalších hádkach s Tolkienovými fanúšikmi boli problémy, že vrajže vidím problém tam, kde vôbec nie je, to nie je pravda. No ale s prepáčením, ja a chcem vedieť, prečo sa niečo deje na plátne. Teda keď príde na bojisko típek (Sauron, hlavý zlý hrdina (no kto iný, keď nie hrdina, však? :-)))) ) ) vyvraždí niekoľko típkov takým coolovým spôsobom (on spraví raz švih svojou zbraňou a zrazu 8 ľudí letí 20 metrov vzduchom) no a nakoniec ho dorazí típek so zlomeným mečom, tak ma hádam môže zaujímať, prečo ho jeden dorazí a 8 nie???? Alebo prečo ten típek jestvuje naďalej aj keď ho zabili, no vrajže dal svoju esenciu do prsteňa, no dobre takže už to trošku dáva zmysel, ale to mi musí niekto povedať. No dobre, takže prečo potom nedali niekde v reklamách veľkými písmenami, že je povinnosť čítať knihu ešte pred tým, lebo takto obyčajný človek príde do kina v naivnej myšlienke, že možno aj pochopí to, čo sa bude diať. A keď sme pri tom, podľa mňa to vôbec nestojí za to. Teda za tu námahu, keď porovnám tú námahu, tú energiu, čo treba vynaložiť, aby človek aspoň trochu tomu chápal a čo ten film dáva naspäť, tak sa to neoplatí. Veď aj keby nebolo treba extra vedomosti pre to, tak čo máme z toho, vôbec nič sa v tom neudeje, vôbec nič tam nie je zábavné. Fakt si myslím, že ja na záchode som vtipnejší a zábavnejší ako celý LOTR. Neviem či viete (no ak to číta fanúšik, tak to určite vie, ak to číta niekto iný, tak to nemusí vedieť), ale v tom dieli sa prsteň nezničí. Ja som myslel, že v prvom sa iba tak na zahriatie a na zoznámenie s hlavnými postavami zničí prsteň a to pravé dobrodružstvo začne v ďalších dieloch. Ale hovno, ono to je len o zničení prsteňa a teda až v poslednom dieli sa zničí. Veď si predstavte hviezdne vojny, napríklad epizódu IV, kde sa zničí hviezda smrti, spracovanú v takej dĺžke, že namiesto 2 hodín bude mať 3x6=18 hodín (3 hodiny po šesť dielov). No čo z toho vznikne, dá sa povedať jedným slovom, nuda. Totálne na LOTR srandovné je to, že 9 hodinové (3 diely po 3 hodiny) nestačí na to, aby LOTR bol presne podľa knihy. To znamená, že od strany fanúšikov sú strašné hubovačky, že čo všetko v tom chýba. Ale už len tie 3 hodiny z prvého dielu stačia na to, aby prostého človeka unudilo. No a keď sme pri tom, prvý diel končí celkom dobre od veci, proste pozerám pozerám a zrazu titulky, len tak z ničoho, ešte dobre že prvý diel neskončili uprostred nejakého dialógu. Veď aj tak to asi tvorcom je jedno ako od veci to bude pôsobiť.


Jeden drb o Frodovi
Poslední dny jsou na důležité novinky o filmech poměrně chudé. Německý web Herr Der Ringe Film přinesl jeden malý drb, který jistě nepotěší fanynky dosud svobodného Elijah "Frodo" Wooda. Elijah a Franka Potente, představitelka hlavní role ve filmu Run, Lola, Run, byli totiž spatřeni v restauraci ve Vancouveru a měli se náramně k sobě :o) Znáte to - smích, líbání, více než jen letmé dotyky a tak podobně :o) Elijah a Franka společně natáčejí v Kanadě. Snad Elijahovi nějak fyzicky neublíží Tom Tykwer, režisér filmu Run, Lola, Run, který je povážován za partnera Franky.
[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

Fredy, přidáno 24.6. 2002 1:54:18
lesi> :-)))))
Lesi, přidáno 23.6. 2002 20:22:46
Fredy: Promin, nejak jsem nedokazal jinak reagovat na ten clanek, vubec by mi nevadilo, kdyby nekdo napsal, ze se mu film nelibil (protoze bych s nim souhlasil:)) ale nejak jsem nezvlad tu formu, asi jsem si zvyknul cist uhlazenejsi texty a tohle na mne bylo moc drsny...
Fredy, přidáno 22.6. 2002 22:30:27
fuxo> Tý ľudia nie su kokoti. Proti tvojmu nazoru na film nemám namietky. Pozri sa, skús ich vidieť ako ľudí, ktorý su slepo zaľúbený do toho diela (kniha) a ťažko sa vedia vyrovnať s tým že veľa ľudí (napísal by som aj väčšina, ale by boli aj o to hádky, tak radšej napíšem veľa ľudí) čo to videla to považuje za najväčší odpad. Vieš podľa mňa si to skoro nikto ani neuvedomuje. Ale zato nie su kokoti.

Inak teraz medzirečou som rád že si sa ozval, napríklad podľa ankety vychádzalo že viacej ľudom sa film nepáčil, ako páčil a pritom aj tak do diskusií píšu vačšinou fanúšikovia. Bude to asi tým že tým čo sa nepáčil je im to už uplne jedno a tak kašlú na diskusie. No len chcem povedať že sa poteším keď z času na čas sa niekto ozve proti.

Fredy, přidáno 22.6. 2002 22:11:39
Lesi> Podľa teba som neger a ktomu ešte fetujem. Poviem ti tak, pobavil si ma.
fuxo, přidáno 21.6. 2002 9:29:24
Všichni jste KOKOTI! Takovou PICOVINU jakou je Pán Prstenu jsem jeste nevidel...
Lesi, přidáno 20.6. 2002 15:55:34
Klidek, pohodicka, proc se vzrusovat? Nejakej zfetovanej negr se byl podivat na Panovi prstenu, a napadlo ho, ze by byl dobry napad o tom napsat recenzi. Povedlo se mu to, aniz by si nazvracel i do klavesnice a tim ji znehodnotil, to musim ocenit! Ale proc se kvuli nemu rozcilovat...
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 28.5. 2002 23:31:01
Miro: Aragorn. Stačí ?
Petruschka: asi tak ...

petruschka, přidáno 27.5. 2002 18:23:14
...běžte si sakra číst Ohníček nebo nebo vtipy načmárané na veřejných záchodech, když nejste schopni akceptovat, že Tolkien vytváří vlastní mytologii a užívá k tomu adekvátní jazykové prostředky.

Je to část kouzla jeho díla - když to nedokážete pochopit a HLAVNĚ cítit, tak se nato vyserte a neotravujte

Miro, přidáno 27.5. 2002 9:28:09
Elessar, Elfkam, syn Arathorna z rohu Valandila, Isildurovho syna, a Elendilov dedič...
Mohol by mi niekto jedným slovom vysvetliť, o koho sa jedná? Ďakujem.

Miro

wooloong, přidáno 25.5. 2002 21:43:25
Ať už se tady píše o čem chce, z jedné věci mám radost. Že Češi pořád ještě umí slovensky a Slováci česky. Slovenština se mi vždycky moc líbila a teď mi moc chybí....
Expert, přidáno 14.5. 2002 19:48:05
Fakt je skvělý,že Slováci vyhráli MS v hokeji,ale po tomhle článku se mi chce zvracet:-(
B52, přidáno 9.5. 2002 19:27:12
Caute,
Fredy(jeden z tých čo zdrbal PP) mi písal mail aby som vám odkázal, že sa chystá zapojiť do diskusie. Teraz má vraj málo času, ale určite sa ozve.

Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 6.5. 2002 20:07:49
A ten zbytek si ještě pořádně projedu. Každopádně je to docela švanda :o) Škoda, že něco podobného se nestalo i u té šílené recenze se Something Awful
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 6.5. 2002 20:06:44
Autor si dal opravdu velkou práci s rozborem našich reakcí a docela si tím u mne šplhnul.
Co se "prodeje DVD" týče, název a zaměření webu k němu přímo vybízí. Stejně jako odkaz na (partnerský?) web DVDbase v záhlaví. Právě na takovém webu bych prodej DVD čekal (i kdyby jen podílem z DVD objednaných přes odkaz na jiném webu). Pokud se tomu tak neděje, možná je to škoda :o)))

Fosko, přidáno 6.5. 2002 19:33:17
Hmmm.já se tam kouknu, ale VÍM, co tam bude...
DVDONLINE, přidáno 6.5. 2002 11:39:12
Ďakujem za podnetnú diskusiu k ANTIRECENZIÁM. Vyjadrenie autora k vaším príspevkom nájdete na:

http://www.dvdonline.sk/aktuality/index.cphp?page=504


Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 5.5. 2002 20:57:33
B52: všimnul jsem si už předtím, ale nechtěl na to upozorňovat :o)
B52, přidáno 5.5. 2002 20:09:47
petruschka: Ja tiež neviem o čom som to tam trepal. To len preto aby reč nestála.
Jan Belcarnen Čeřovský: Radšej nejdem Fredyho obhajovať ani kritizovať(pozri sa na server môjho maila a pochopíš).

Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 4.5. 2002 18:23:17
Petruschka: moc hezky řečeno!
B52: víš, tohle totiž nejsou recenze. Ten člověk nejspíš viděl LOTRa z vlaku a ještě "pod vlivem". Ano, solidní kritiku některých aspektů filmu beru, není dokonalý. Ale tohle jsou jen urážky.
Co se Gimliho týče, tak pevně věřím, že jeho urážka směřovala jen na konkrétní autory recenze v souvislosti s jejich dílky :o)

petruschka, přidáno 4.5. 2002 14:23:40
...promiň, ale moc nechápu, co se snažíš říct a není to tím, že bych nerozuměl slovensky.
Film PP má jistě svoje mouchy, ale podle názoru milionů lidí, co jej navštívili je stravitelný nejen pro zavilé fanoušky, kteří mají nabiflované rodokmeny všech elfských rodů, ale i pro ty, kteří o PP a Tolkienovi nikdy neslyšel. Přijdou sice o jednu rovinu díla, ale skvěle se pobaví a některé film přivede i ke knize. Viz. moje matka, která na filmu taky byla a moc se jí to líbilo.
Problém onoho "pana recenzenta" bude tedy nejspíš v jeho omezeném rozhledu, díky kterému se ani nepokusí porozumět filmu, který je stavěn jako klasický mýtus a liší se tím od obvyklého filmového schématu. Nepochybuju o tom, že by ocenil, kdyby se Frodo celým dějem promlátil jako zmenšenina Conana a jako třešničku na dortu by za odměnu dostal do postele Galadriel. Takovému typu filmu je nejspíše uvyklý a při současné produkci se mu ani nelze moc divit...je to ovšem smutné, jak pro lidi, kteé svou recenzí urazil, tak pro něj, protože se tím ochudil o nevšední zážitek

B52, přidáno 4.5. 2002 13:27:04
Vieš s Fredym je to tak. Ak kritika tak poriadne. V tomto prípade stačilo aby sa k nemu pridal ešte jeden jeho kamarát a pozeraj aký to má následok. Na vašej Fun stránke vznikol o tom článok, pripojilo sa pár ľudí do diskusie(alebo komentára) a samozrejme, že medzi nimi aj ľudia ako Gimli, ktorý hneď začnú nadávať na Slovákov. Prečíta si to nejaký Slovák, začne nadávať zase na Čechov, diskusie sa rozrástu aj na iné stránky... . A prečo toto všetko? Kôli Pánovi prsteňov!!! ... Ale nie, teraz si robím len srandu. Teraz si skús predstaviť, že by PP nikdy nenatočili. Nevznikol by tento článok a komentár, mi by sme tu teraz nekacali, ... . Tak sa mi zdá, že už moc trepem. Radšej končím. Čaute a už sa na Fredyho toľko nehnevajte.
petruschka, přidáno 4.5. 2002 12:37:32
...s Gimlim máš samozřejmě pravdu, ale o jaké kritice to mluvíš?
Já myslel, že se autorovi něco nepěkného zdálo a chtěl se o to podělit...to mělo nějakou souvislost s Pánem prstenů?!

B52, přidáno 4.5. 2002 11:48:27
Neznesiete trochu kritiky.

Gimli> Daj sa vyšetriť.

Númen, přidáno 29.4. 2002 18:56:22
Garret:Děkuji!
undómiel, přidáno 27.4. 2002 21:09:57
Neexistuje smajlík, který by zobrazil mé vykloubené čelisti. Nemohu uvěřit tomu, že nějaký maník sedl a sepsal dlouhatánskou antirecenzi, aniž by věděl, co vlastně chce napsat. Vždyť si neustále protiřečí: Naštvalo ho, že film je pro fanoušky knih, ale i to, že na začátek byla zařazena zpráva o osudu Prstenů. Toleruje jednu scénu, protože je to fantasy, druhou pohaní, protože není vidět kousek loďky. Proč to vlastně napsal???????????
Fosko, přidáno 27.4. 2002 12:29:57
Autor té kritické recenze po celou dobu v některých věcech vyloženě lže, navíc používá argumenty, které svědčí o jeho omezenosti a nízké mentalitě. Taky by mě zajímalo, kolik autor přečetl za svůj (podle jeho slov asi hodně nudný) život knih, podle mě tak možná nějaké pohádky pro malé děcka a to ještě v omalovánkové, zjednodušené verzi s obrázky místo textu. Taky asi vůbec neví, že LOTRmánie byla už v šedesátých a sedmdesátých letech, protože píše, že to propuklo až kolem filmu a o knize se vyjadřuje jako o „nějaké knize ze šedesátých let“. Že by byl Pán Prstenů bezduchý a nudný, jsem si také rovněž nevšiml. A toto už podle mě žádný komentář nepotřebuje….// Bohužiaľ, ak niečo preskočíte ujde vám okrem 3.000 postáv aj dôležitá drobnosť pre pochopenie ďalších 100 strán. Keby sa zredukoval dej na tých rozumných maximálne 100 postáv (v knihe ich je vraj oveľa viac ako 800, čo je myslím veľmi mierne povedané), a vypustilo by sa niekoľko zbytočných strán, dalo by sa to skonzumovať, ale takto...//…je podle mě škoda, že takovéhle články odradí spousty lidí a zmanipulují je…
carnach, přidáno 26.4. 2002 12:14:23
Nechápu jednu věc. Von píše, že film je o ničem a dokonce o tom nechává hlasovat. Co to ale probůh znamená "o ničem"? Může se mu nelíbi/líbit něco, ale o ničem?...
Jája, přidáno 26.4. 2002 11:19:00
Jenom dodatek: Nedalo mi to, a našla jsem si ty recenze na AMMO.SK a napsala mu, co si o té jeho kritice myslím. Tak mu tam můžete taky dát, co proto. :-)
Jája, přidáno 26.4. 2002 10:41:25
Naprosto souhlasím s Eviným komentářem, mluví mi z duše. Já jsem Tolkienovy knihy četla před asi deseti lety a teď po shlédnutí filmu jsem si chtěla osvěžit všechny už zapomenuté detaily. Dokázala jsem přelouskat všechny čtyři knihy (Hobita a trilogii) za jediný měsíc. Je pravda, že je tam hodně jmen, ale počet 3000 mi připadá trochu přehnaný. Navíc, pro usnadnění poznat různé varianty jmen jednotlivých postav je na konci 3. dílu k tomu určený dodatek. V tomto bodu kritiky autora omlouvá jen to, že ještě nečetl další dva díly a tak o tomto přehledném dodatku neví. A k tomu údajnému těžkému čtení knihy a nudě, znám také knihy, které jsou těžké na čtení, ale pokud se mi taková kniha nelíbí, tak jí prostě odložím a nenadávám na autora, že nenapsal něco jednoduchého, co dokáže přelouskat desetileté dítě. Mě se líbí všechny knihy pana Tolkiena (nejen PP). Obdivuji pana Tolkiena za to, co dokázal vymyslet a „stvořit” (taková fantazie je prostě obdivuhodná, to mi nikdo nevymluví), a taktéž obdivuji režiséra filmu, jak to dokázal převést na filmové plátno. Takže páni kritici, s takovouhle ubohou a spruzenou kritikou jděte do háje.
garret, přidáno 26.4. 2002 10:29:10
vitej mezi nami slicnymi,Númen..:)
Númen, přidáno 25.4. 2002 21:00:11
K tomu,jak ste psali,že se film obvykle líbí těm chytřejším lidem.Když sem byla v kině na LOTRovi poprvý,tak sem ještě vůbec netušila,o co přesně pude.Prostě byla povinnost vidět to.Když sem odcházela,(vlastně sem toho pořád věděla strašně málo,jasně,ale prostě ve mně byl ten dojem,že...)říkala sem si jen:"Sem elf.To neni možný,sem elf.Musim konat dobro,musim udělat něco pro tuhle Zemi..." Možná,že těm chytřejšim,co chtěj lepší svět(a těm,co ten lepší svět chtěj sami tvořit)po shlídnutí filmu došlo,že to můžou udělat.Že je tu řešení a že na to maj dost sil.Teď sem vám svěřila něco,co sem si chtěla nechat pro sebe,je to takový zranitelný místečko ve mně...Ale vim,že od tý doby sem se trochu změnila-a snad k lepšímu-protože se snažim chovat aspoň trochu jako ta moudrá,ušlechtilá a sličná rasa-rasa elfů...Toť vše,snad nám to zas pomůže najít kousek cesty dál.Ale o tom se tady už mluvilo:-)
Eva, přidáno 25.4. 2002 18:21:08
Tá recenzia sa nedá čítať. Normálny človek to dočíta len so sebazaprením. Aj to len preto, aby sa dozvedel, čo sa v autorovej chorej hlave ešte zrodí. Ak sa niekomu niečo nepáči, nech si povie svoj názor, ale na určitej úrovni. Je pravda, že v knihe je obrovské množstvo mien, ale tomu koho kniha chytí za srdce to nevadí pretože si je určite prečíta viackrát.
pre Gimli: Tým čo si napísal vo svojom príspevku si sa postavil do jedného radu s autorom tej recenzie.
Nedajme sa tým všetkým znechutiť. Ahojte.

(v)Eru, přidáno 25.4. 2002 17:33:04
Lada: Franka Potente hrala ve filmu "Lola bezi o zivot" ktery mohu jen doporucit.
(v)Eru, přidáno 25.4. 2002 17:31:40
Ta antirecenze je proste evidentni pruda, jinak by se nekdo nenamahal nad kritikou neceho co se mu tak nelibilo, to je fakt. Pocet Lotr a Tolkien fanousku je tak obrovsky ze se uz vyplati je vsechny poradne nastvat :o)
Láďa, přidáno 25.4. 2002 16:29:29
Prostě se to líbit všem nemusí, co nadělat. Psát k tomu autorovi komentář, by znamenalo rozebírat celou knihu.
Jsem blaženě neinformovaný, jméno nějaké Franky, stejně jako Tykwera slyším poprvé v životě. A jestli má E.Wood přítelkyni je mi docela jedno.

Tengrimor z Chandu, přidáno 25.4. 2002 15:28:24
Souhlas s Lollitkou.U nas v kine v Chandu to taky vubec nechapali:Kdyz se Aragorn sklanel nad umirajicim Boromirem,tak 1 holce za mnou v rade to teprv docvaklo:"Jo tak tohle je ten Boromir!!!" me jako fandovi LOTRa bylo do breku.
Lollitka, přidáno 25.4. 2002 14:46:32
A co vás žere? Mě teda leda to, proč ten člověk vůbec recenzi psal, když se mu film nelíbil.
Je asi jasný, že normální divák všechno nepochopí, když LOTR je točenej hlavně pro Tolkienovi fanoušky. A některý lidi to prostě naštve a prohlásí, že je to blbost. Já se s tím teda občas setkám. Prostě jeho ego neunese, že něco nepochopil. A přitom ty lidi většinou nejsou nijak moc chytrý, protože (nevím proč) inteligentním lidem, který znám, se film líbil.
Jo, Wood s tou ženskou hraje v jednom filmu. Je to o studentovi, který odejde z univerzity, "aby poznal svět".

Belladonna, přidáno 25.4. 2002 14:36:13
Nejde, taky jsem se snažila...
Gimli, přidáno 25.4. 2002 14:26:38
blbý Slováci...blbý Slováci...
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 25.4. 2002 12:41:20
Ara: fakt se to tam nedá komentovat? A proč tam píšou ať se lidé vyjádří komentáři? Asi to jde komentovat jen na Ammo.sk odkud to původně pochází ..
Andruiel, přidáno 25.4. 2002 11:18:38
Vůbec nechápu, proč se mu nelíbila kniha, přestože viděl film. Myslím, že na pochopení toho základu ve filmu je. Vím sama, že kniha a film jsou úplně dvě rozdílné věci. I když mně osobě se kniha líbí už hodně let.
Mám kamarádku, která velmi kritizovala film, dříve než ho viděla. Taky se vyptávala na děj, ale moc ho nepochopila. Říkala o filmu, že je to blbost a že je nudný. Avšak nedávné době změnila svůj názor. Dokonce si chce vypůjčit tyto knihy, které mám. Abych řekla pravdu, byla jsem velmi potěšena,že změnila svůj názor.

MEGAJOHN, přidáno 25.4. 2002 9:49:47
hnusna strategie, takove odporne recenze....
Ara, přidáno 25.4. 2002 8:49:33
reakcia pre toho kto pisal tu recenziu (kedze na www.dvdonline.sk sa neda pridat inzerat):
zaujimavy clanok ... viete, mam taky pocit, ze ste tu knihu naozaj len citali tak, ze ste otvorili na tej 272 strane a viac nic, ja som to precital prvykrat ako 15 rocny a dodnes si pamatam, ze kto je kto, a ked nahodou niecomu nerozumiem, tak mam na to dalsie knihy (nielen Hobita) napr. Silmarillion ci Nedokoncene pribehy alebo celu trilogiu Pana Prstenov ... ale kto chce, tak tomu porozumie, kto chce to len zhodit zo stola, tak to zhodi a to je Vas pripad, no aby som Vas upozornil, na Slovensku to videlo uz viac ako 200 000 ludi a vo svete je to piaty najpredavanejsi film ... to uz o niecom hovori, dalej kniha Pan Prstenov bola vydana v milionovych nakladoch, takze?!?!? ...
treba sa na to pozriet i z druhej strany ...
pekny den prajem...

carnach, přidáno 24.4. 2002 23:28:05
Já toho Slováka nechápu. Že se mu kniha zdá nudná - budiž. Ale proč ji teda celou louskal, když ho TAK nebavila??
A proč si taky nejdřív neověřil aspoň základní fakta a nekecal nesmysly, jakože knihu proslavil až film, ap.?

garret, přidáno 24.4. 2002 14:10:11
... d...l ...ne,to neni nadavka ale stupen inteligence,proste prosty clovek...
garret, přidáno 24.4. 2002 14:08:16
a navic je to uplnej vylizanec...vlil svoju esenciu do teto recenze a kazdy kdo si ji precte,na toho jeho demence preskoci...aaaa,uz to citim taky...
garret, přidáno 24.4. 2002 14:05:02
a navic nema ani trocuznalosti o jakykoliv fantasy (nehlede na vyrazy coolovy zpuosob...existuji zkusene postavy a nezkusene jak tomu jiste bylo i tam:vzduchem litali nymandi na 1. urovni a Isildur byl kral na vyssi...omlouvam se ale rad vsechno konvertuju na RPG:))a navic tek palcat(pan S ¨jiste ani netusi ze to ten coolovy klacik v Sauronove ruce se tak jmenuje)asi nebyl jen tak obycejnej...
garret, přidáno 24.4. 2002 13:58:42
vau...srovnavat pana prstenu s Divokym andelem(ac oba projekty relativne nizkorozpoctove:)je faktsila...je videt ze pan(rikejmemu pan S) asi nebude fanouskem pana Tolkiena a to ze se stal zrovna kritikem bylo asi dilo nahody...ono kritizovat vec bez znalosti souvislosti je celkem neprofesionalni.proto bych kritice pana S neprikladal takovy vyznam (berte to jako vtip:)
Belladonna, přidáno 24.4. 2002 12:31:23
Ten chlapík, co psal ty recenze, je trochu zabedněnej, když mu dělá problémy zapamatovat si jména aspoň hlavních postav. A je mi opravdu líto, že si kvůli filmu MUSEL přečíst knížku...chudinka. Jen se mi nějak nedaří přidat příspěvek do tamní diskuse, vám jo?
Ruby, přidáno 24.4. 2002 8:40:12
Přesně. I lidi, kteří před filmem nečetli knihu nebo jí četli před časem a už si jí moc nepamatují, podle mě měli šanci hodně věcí pochopit. A co je špatného na tom, že vás film přinutí přečíst si kvalitní knihu?
petruschka, přidáno 23.4. 2002 22:38:59
...Elijah...že vás to baví...

jinak na LOTRovi byla i moje matka, která knížku nikdy nečetla bavilo ji to moc. Asi taky nechápala všechno (měl sem k ní pak hodinovou přednášku o historii Středozemě), ale nijak ji to nezabránilo v tom, film si užít.
O tom ostatně svědčí i její zájem o další informace o Středozemi. Jinak řečeno - autor recenze je patrně pěkný vylízanec - o čemž ostatně svědčí i unačně nesourodý a zmatený styl "recenze"

Númen, přidáno 23.4. 2002 21:50:43
PS k debatě o Elijahovi:Asi je bisexuál a vzrušuje ho,když má kolem sebe harém:-D Teda nic proti němu nebo lidem,co sou bi,ale...třeba to vnese novej pohled na věc:-DDD
Númen, přidáno 23.4. 2002 21:47:40
No,teda k těm recenzím...To první se mi zdá správný.Fuckt je,že se mi nepodařilo sehnat knížku před filmem,takže sem nejdřív viděla film.A fuckt taky je,že Sauron a Saruman se mi pletli.Ale to je chyba filmu,ne knihy!Tam už je to v poho...Pravda je taky to,že když si člověk přečte knížku,tak mu to všechno dojde.Ale někdo může žít dál v opojení a udělat si na film(jenom na film)jinej názor,pohled...Ovšem ty kecy potom,to už mi hlava nebere.Že by byl film nudnej?Ccc,byla sem na něm dvakrát a nenudila sem se ani minutu(A to je co říct!!!)!Ten týpek,co to psal,se nejspíš při filmu miloval se svojí holkou pod sedadlem a vůbec nevěděl vo co go.Ach jo:-(
Káťa, přidáno 23.4. 2002 21:46:19
všechny ty "zaručený informace" opravdu zaměstnávají tělo i ducha, škoda že se Elliah nebaví stejně jako my..ale kdo ví? :o) a reklamní tah toho "typka" se vážně poved...
Fosko, přidáno 23.4. 2002 19:40:42
tomu antilotrovi se musim smáááááááááát
Eva, přidáno 23.4. 2002 19:13:59
No,mě je celkem fuk co Elijah Wood dělá,ale přesto že to na tý fotce nevypadá,tak Franka není zrovna velká krasavice. Nevím,jestli jste někdo viděli T. Tykwera,ale ten by ho s přehledem zadupal do země.:-)
Ivetir, přidáno 23.4. 2002 18:53:19
Blbec jeden kritickej! Ten to vůbec nechápe! A odjakživa nenávidím fanynky Elijaha jako "frodova.milenka" apod. (viz. Xchat :-()
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 23.4. 2002 18:12:57
Elijah podle všeho přítelkyni nemá :) Co vím z rozhovoru pro Rolling Stone :) A ten drb (to nejméně důležité z tohodle článku) jsem přeložil z Herr Der Ringe Film, německého sajtu o filmu :))) A nenudím se, fakt ne :)
(v)Eru, přidáno 23.4. 2002 17:19:02
Jak uz jsem dneska psala nekde na foru, holt lide jsou ruzni :o) Kdyby Lotra zrali uplne vsichni, muzem to jit zapichnout, vite jak by se pak dalo lidstvem manipulovat? Treba: kdo nebude platit dane, ma zakaz ma Lotra apod.
Wood a Potente? Divna dvojka, vzdyt Franka je asi o deset let starsi, ne? Bele, ze ty ses nudil...

ayanwe, přidáno 23.4. 2002 17:16:48
Prosim te? A proc teda psali, ze "jeste ho zadna neulovila" citace jednoho casopisu. Ja nicemu neverim. Ted zas psali v jinym casaku, ze byl v gayclubu.
Nimue Que , přidáno 23.4. 2002 15:34:46
Tak to bude asi fakt jen drb, protže Elijah má přítelkyni. Jmenuje se Sarah a dokonce spolu i bydlí!!! :-(((((((((
Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist